Προς το περιεχόμενο

'Αμεση μετάφραση από το Google Talk


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια νέα υπηρεσία μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση του Google Talk, εγκαινιάζει σήμερα η Google. Συγκεκριμένα, οι χρήστες του Google Talk, του προγράμματος που επιτρέπει την ανταλλαγή μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο μεταξύ φίλων όπως τα MSN και ICQ, μπορούν να προσθέσουν στη λίστα τους ένα από τα 24 διαθέσιμα bots που το καθένα αντιστοιχεί σε συγκεκριμένη μετάφραση.

 

'Ετσι για παράδειγμα αν θέλετε να μεταφράσετε τα μηνύματα σας από την ελληνική γλώσσα στην αγγλική, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε στη λίστα φίλων σας το bot με διεύθυνση [email protected] και να ξεκινήσετε μια "συνομιλία" μαζί του.

 

'Οπως γίνεται κατανοητό, η ελληνική γλώσσα υποστηρίζεται επίσημα από την υπηρεσία αυτή μαζί με τη Γαλλική, Αγγλική, Γερμανική, Ισπανική, Ιταλική και πολλές άλλες ακόμα.

 

Η αγγλική γλώσσα θεωρείται ως η επικρατέστερη και για αυτό οι όλοι οι συνδυασμοί γίνονται με βάση αυτή. Η ονομασία του bot δηλώνετε με τα αρχικά γράμματα που αντιστοιχούν σε κάθε χώρα. 'Ετσι αν θέλουμε για παράδειγμα να μεταφράσουμε οτιδήποτε από την αγγλική γλώσσα στη γαλλική, η ονομασία του bot ορίζεται ως [email protected]. Στην αντίθετη περίπτωση που θέλουμε μετάφραση

από τα γαλλικά στα αγγλικά, τότε γράφουμε [email protected].

 

Οι συνδυασμοί που επιτρέπονται μέχρι τώρα είναι οι εξής: ar2en, de2en, de2fr, el2en, en2ar, en2de, en2el, en2es, en2fr, en2it, en2ja, en2ko, en2nl, en2ru, en2zh, es2en, fr2de, fr2en, it2en, ja2en, ko2en, nl2en, ru2en, zh2en.

 

Πολύ χρήσιμη είναι η δυνατοτητα προσθήκης του κατάλληλου bot σε μια συζήτηση με οποιονδήποτε που δε μιλάει κάποια γλώσσα που γνωρίζετε. Σε αυτη τη περίπτωση, το bot θα αναλάβει την άμεση μετάφραση σε οτιδήποτε πληκτρολογείτε ενώ θα μεταφράσει και ότι γράφει ο συνομιλητής σας. Η δυνατότητα αυτή υποστηρίζεται μόνο μέσα από το Group Chat του Google Talk gadget.

 

'Ενας σημαντικός περιορισμός είναι η αδυναμία συνδυασμού γλωσσών πέρα της αγγλικής. Στις δοκιμές που κάναμε, η ελληνική γλώσσα μεταφραζόταν μόνο στην αγγλική ενώ φυσικά μπορούσε να γίνει και το αντίστροφο. Το επίπεδο της μετάφρασης κυμαίνεται γενικά σε ικανοποιητικά επίπεδα ενώ δε λείπουν και μερικές περίεργες κατάστάσεις όπως η μετάφραση της λέξης google από τα αγγλικά στα ελληνικά που εμφανίζει το αποτέλεσμα....γιάννης !!

 

Επιπλέον η υπηρεσία αυτή λειτουργεί και μέσα από τις υπηρεσίες Gmail, iGoogle οι οποίες έχουν ενσωματώσει την υποστήριξη του Googe Talk εδώ και αρκετό καιρό. 'Οπως αναφέρεται και στο επίσημο blog του προγράμματος, έχει ολοκληρωθεί το 20% της υπηρεσίας ενώ μελλοντικά θα προστεθούν περισότερες δυνατότητες και υποστήριξη γλωσσών.

 

Link.png Site: Google Talk Blog

Link.png Site: Google Talk

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γράφτηκε ότι 'Το επίπεδο της μετάφρασης κυμαίνεται γενικά σε ικανοποιητικά επίπεδα ενώ δε λείπουν και μερικές περίεργες κατάστάσεις όπως η μετάφραση της λέξης google από τα αγγλικά στα ελληνικά που εμφανίζει το αποτέλεσμα....γιάννης'. Αχ, εγώ το έφτιαξα να το ομολογήσω και οι γιάννηδες ξέρουν τι κάνουν στο Γούγλη...παμε δυνατά..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...