Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για laptop - light gaming

mindtrapper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρόνια πολλά σε όλους.

Θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα φορητό που σκέφτομαι να πάρω. Ο σκοπός του είναι να έχω έναν υπολογιστή για όταν δεν είμαι σπίτι με το desktop μου (πχ διακοπές).

Με ενδιαφέρει να έχει αυτόνομη κάρτα γραφικών. Το gaming που κάνω είναι κατα βάση World of Warcraft. Άρα θα πρέπει το laptop να είναι ΟΚ σε αυτό, στα 1280x800, με μέτριες προς υψηλές ρυθμίσεις. Φυσικά υπάρχει περίπτωση να παίξω και άλλα games, αλλά δεν έχω πολλές απαιτήσεις. Μέτριες προς υψηλές ρυθμίσεις με καλύπτουν για το laptop.

Δίνω 1000-1200 ευρώ και έχω καταλήξει στα εξής από το Πλαίσιο:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1028464

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1028456

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1051075

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1019740

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=996483

Από τα Toshiba μάλλον θα διάλεγα το μικρότερο, εκτός και αν όντως δεν έχει 4 χρόνια εγγύηση. Επίσης θα παρατηρήσω μεγάλη διαφορά αν διαλέξω το μοντέλο με επεξεργαστή AMD αντι για C2D; Σαν χαρακτηριστικά για το gaming που θέλω μάλλον δε θα έχει μεγάλη διαφορά με το μεγαλύτερο μοντέλο για να δικαιολογήσει τη διαφορά της τιμής.

Δεν ξέρω καθόλου αν αξίζουν το Acer και το Turbo-X.

Περιμένω απόψεις για τα συγκεκριμένα κάθως και για ότι άλλο πιθανόν θέλετε να προτείνετε.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
Το Satellite A210-16F ειναι μια χασρα χωρις να ξοδευτεις αρκετα και να χασεις τον χρονο σου..

Προς τα εκεί πάω και εγώ μάλλον. Δεν ξέρω αν ο C2D αξίζει τα 50 ευρώ παραπάνω σε σχέση με τον Turion από απόδοση / θερμοκρασίες / αυτονομία. Όσο αφορά την κάρτα γραφικών έχω διαβάσει ότι η Mobility Radeon HD2600 έχει απόδοση παρόμοια με την GeForce 8600M GT. Ισχύει αυτό, αν γνωρίζει κανείς;

@michalis2610: Δε βλέπω το λόγο που ο Acer που προτείνεις αξίζει τα παραπάνω χρήματα. Όταν έχεις το χρόνο, θα μπορούσες να μου το αιτιολογήσεις; Επίσης σαν μάρκα μάλλον θα προτιμούσα Toshiba παρά Acer, απ' ότι ακούω τουλάχιστον.

Ευχαριστώ για τα σχόλια, αν υπάρχουν και άλλες προτάσεις, είτε για άλλη μάρκα ή για άλλο μοντέλο θα χαρώ να τις ακούσω.

Δημοσ.

Με πληγώνεις λολ ...Δεν έχω προτείνει ΠΟΤΕ Acer. Μάλλον στο Asus αναφερόσουν. Και φυσικά να μην πάρεις Acer.

Έχεις προτείνει φορητούς που κειμένονται από τα 950 ο Satellite A210-16 μέχρι τα 1300 ο Satellite A200-1IZ οπότε σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκα και εγώ.

Από τα μηχανήματα που έχεις απορρίπτω Acer- Turbo-X δεδομένου ότι το μπάτζετ σου επαρκεί για αγορά αξιόλογου επώνημου φορητύ με 2ετή εγγύηση κιόλας.

Επίσης απορίπτω κάθε φορητό με σκληρό στις 4200 στροφές.-

Οπότε μας μένουν τα 2 Toshiba. To Satellite A210-16F και το A200-1VN.

Το Α200 έχει απλά πολύ αργό επεξεργαστή 1,5GHz. (Αυτή η προσπάθεια της Toshiba να κάνει φορητούς με σουπερ κάρτα και αργό επεξεργαστή είναι γελοία...)

Οπότε μας μένει ο Satellite A210-16F που από όσους έχεις προτείνει είναι συνολικά πιο ισορροπημένος. Το μειονέκτιμά του είναι ότι ο επεξεργαστής του είναι AMD που στις ίδιες συχνότητες με τους αντίστοιχους της INTEL είναι σαφώς πιο αργοί.

Γενικά η Toshiba στις εμπορικές της σειρές πλην ελαχίστων φωτεινώτατων εξαιρέσεων έχει αρχίσει να πέφτει σε ένα παιγνίδι φτηνών εντυπωσιασμών με γρήγορες κάρτες γραφικών και σκληρούς ή επεξεργαστές που ανάλογα με τη σύνθεση σέρνονται.

Πρότεινα τον Asus με τη λογική ότι παρότι υστερεί στα παιχνίδια λόγο πιο αδύναμης κάρτας σε όλα τα άλλα...τους λιώνει. Απλά.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα είτε το μεν επιλέξεις είτε το δε παιχνίδια σε υψηλές αναλύσεις δεν πρόκειτε να παίξεις, γιατί πολύ απλά οι φορητοί δεν είναι για αυτό το σκοπό εκεί έξω, οπότε τουλάχιστον ας έχεις κάτι που θα τα περισσότερα πράγματα καλύτερα και ταχύτερα και με 2ετή εγγύηση 'οπως και τα άλλα...

Και άμα αυτός που σου πρότεινα σου φαίνεται ακριβός κοίτα και αυτόν.

Άντε καλές αγορές και καλές γιορτές από την παγωμένη Λιθουανία...(ε όχι πολύ βέβαια...κάτω από -5 δεν πάει το θερμόμετρο γμτ)

Δημοσ.

Ζητώ ταπεινά συγνώμη, έφαγα τρελό brain lag μιλάμε. Κοίταγα μισή ώρα χτες τα specs του μηχανήματος και μου είχε μείνει ότι ήταν Acer.

Πρότεινα τον Asus με τη λογική ότι παρότι υστερεί στα παιχνίδια λόγο πιο αδύναμης κάρτας σε όλα τα άλλα...τους λιώνει. Απλά.

Να υποθέσω εννοείς σε HDD, CPU; Αυτά μπορώ να βρω, στα οποία υπερτερεί του A210-16F. Υπάρχει και κάτι άλλο που δεν έχω υπόψιν μου; Ίσως ποιότητα κατασκευής;

Καλές γιορτές και σε εσένα! -5 μόνο; Γιάννενα ήμουν πριν μερικές μέρες και χτύπαγε -3/4. Global warming alert! :lol:

Δημοσ.
Ζητώ ταπεινά συγνώμη, έφαγα τρελό brain lag μιλάμε. Κοίταγα μισή ώρα χτες τα specs του μηχανήματος και μου είχε μείνει ότι ήταν Acer.

Μα είσαι προκλιτικός... lol...Acer... lol

Να υποθέσω εννοείς σε HDD, CPU; Αυτά μπορώ να βρω, στα οποία υπερτερεί του A210-16F. Υπάρχει και κάτι άλλο που δεν έχω υπόψιν μου; Ίσως ποιότητα κατασκευής;

Ακριβώς! Και από ποιότητα τι να πώ? ASUS. 29 κατασκευαστές σταθερών συνιστούν ASUS...

Καλές γιορτές και σε εσένα! -5 μόνο; Γιάννενα ήμουν πριν μερικές μέρες και χτύπαγε -3/4. Global warming alert! :lol:

Η υπόθεση περιβάλλον-κλίμα-"πολιτισμός" έχει ξεφύγει παίδες. Αλλάξτε συνήθειες και ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ!!!

Έχω περάσει περίπου 6 μήνες στο "βορρά" και ενώ άλλες χρονίες είχε από -30 ως -10 τώρα μετά βίας πάει υπό το μηδέν...

Βιομηχανική επανάσταση...

Δημοσ.
Το Α200 έχει απλά πολύ αργό επεξεργαστή 1,5GHz. (Αυτή η προσπάθεια της Toshiba να κάνει φορητούς με σουπερ κάρτα και αργό επεξεργαστή είναι γελοία...)

Πιστεύω ότι ο Τ5250 είναι κάτι παραπάνω απο επαρκής για την χρήση που προορίζεται. Με το συγκεκριμένο laptop κάνεις πάρα πολύ ανετα τα πάντα, παίζεις όλα τα games και δεν έχεις ξοδέψει μια περιουσία.

Δημοσ.

Ακριβώς! Και από ποιότητα τι να πώ? ASUS. 29 κατασκευαστές σταθερών συνιστούν ASUS...

Χαίρομαι που το λες γιατί είμαι ο νέος ευτυχής κάτοχος ενός ASUS και νόμιζα ότι με την επιλογή μου ρίσκαρα! :rolleyes:

Δημοσ.
Χαίρομαι που το λες γιατί είμαι ο νέος ευτυχής κάτοχος ενός ASUS και νόμιζα ότι με την επιλογή μου ρίσκαρα! :rolleyes:

Νομίζω ότι εσύ θα μπορείς να πεις παρισσότερα :-) . Θα μπορούσες να μας πεις κάποια περισσότερα πράγματα για το μοντέλο που έχεις και κάποιες παρατηρήσεις που πιθανόν να έχεις.

Προσωπικά δεν έχω "δουλέψει" με κάποιον άλλα έχω "σκαλίσει" λιγάκι κάποια από αυτά. Γενικά έχω πολύ καλή γνώμη για τη συγκεκριμένη εταιρεία και ευτυχώς δεν με έχει απογοητεύσει ούτα στους φορητούς.

αν έχεις το χρόνο κάνε ένα μικρό έστω review για το φορητό σου. Είναι σημαντικό να διαβάζουμε για αυτά τα πράγματα από άλλους χρήστες που είναι κάτοχοι του εκάστοτε προιόντος.

Δημοσ.
Νομίζω ότι εσύ θα μπορείς να πεις παρισσότερα :-) . Θα μπορούσες να μας πεις κάποια περισσότερα πράγματα για το μοντέλο που έχεις και κάποιες παρατηρήσεις που πιθανόν να έχεις.

Προσωπικά δεν έχω "δουλέψει" με κάποιον άλλα έχω "σκαλίσει" λιγάκι κάποια από αυτά. Γενικά έχω πολύ καλή γνώμη για τη συγκεκριμένη εταιρεία και ευτυχώς δεν με έχει απογοητεύσει ούτα στους φορητούς.

αν έχεις το χρόνο κάνε ένα μικρό έστω review για το φορητό σου. Είναι σημαντικό να διαβάζουμε για αυτά τα πράγματα από άλλους χρήστες που είναι κάτοχοι του εκάστοτε προιόντος.

έχεις δίκιο, αλλά το μηχάνημα το πήρα σήμερα χωρίς να έχω ψάχτει αρκετά όσον αφορά asus και φορητοί, και δεν ξέρω κατά πόσο είναι τόσο αξιόπιστα όσο τα toshiba για παράδειγμα!

οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές, αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος για μια πιο ολοκληρωμένη γνώμη!

επιφυλάσσομαι πάντως! :-)

Δημοσ.
Πιστεύω ότι ο Τ5250 είναι κάτι παραπάνω απο επαρκής για την χρήση που προορίζεται. Με το συγκεκριμένο laptop κάνεις πάρα πολύ ανετα τα πάντα, παίζεις όλα τα games και δεν έχεις ξοδέψει μια περιουσία.

Θα συμφωνησω και εγω.Πηρα το a200-1VN την περασμενη εβδομαδα (950 απο Κωτσοβολο) και ειναι μια χαρα για αυτα που θελεις.Σκεφτηκα και εγω να παρω τον 1ΙΖ αλλα δεν βλεπω τον λογο να δωσω 350Ε επιπλεον για τον επεξεργαστη.

Κανα total war παιζω τιποτα παραπανω και ειναι αρκετος ο επεξεργαστης, νομιζω οτι ουτε εσυ θα εχεις προβλημα.Ο σκληροςτου 1ΙΖ ειναι μεγαλυτερος αλλα αργος.Το δελεαστικο ειναι η εγγυηση του πλαισιου αλλα ρωτα αν τα +2 χρονια ειναι απο την αντιπροσωπια ή δικα τους.

Επισης ειναι αθορυβος και γενικα ειμαι ευχαριστημενος αν και τον εχω μονο 1 εβδομαδα οποτε ισως ειναι λιγο νωρις για συμπερασματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...