Προς το περιεχόμενο

Ποιά εταιρεία έχει τα πρωτεία στην κατασκευή laptop

blashyrkh+

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για να ξερουμε και ποιοι λενε τι και τι εμπειριες εχουν.

Κατεχω 5 λαπτοπ εχω πουλησει αλλα 4 και χρισημοποιω και αλλα 2 στην εταιρια που δουλευω.

Σαν ποιοτητα κατασκευης-ποιοτητα υλικων-θορυβο-ψυξη μακραν εδω ανερχονται πρωτα τα sony vaio και μετα ibm(before lenovo) μετα dell και μετα toshiba.Γενικα ειναι ολες πολυ καλες.Εχω λαπτοπ απο ολες αυτες τις εταιριες.

Οθονη

εδω θα αφησω μονο τα vaio γιατι ολα τα αλλα μου φαινονται το ιδιο.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ-ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ

Βασικα εξαρταται το προβλημα πειδη ειμαι απροσεχτως αρκετα εχω πολλες εμεπριιες απο service.Μακραν το καλυτερο αλλα ελαχιστα ποιο αργο απο τα αλλα θα βαλω αυτο της sony [απο λαθος μου καιω μητρικη στην προσπαθεια να αλλαξω σκληρο δισκο ,συνολο 5 μερες ημερολογιακες να παει και να ερθει η επισκευη διηρκησε μονο καποιες ωρες στην ουσια αλλα εφαγε χρονο πηγαινε ελα ελλαδα βελγιο-γαλλια-βελγια ελλαδα] ακομα μια φορα με σονυ ηθελα να δω εαν η καρτα γραφικων ειναι ξεχωριστη η οχι και ετσι μην τα πολυλογω την εκαψα ,σε αυτη τη περιπτωση εκανε 6 μερες.] Οι αλλες εμπειριες ειναι εδω ελλαδα dell-9 μερες. ibm 27 μερες. Ολα τα προβληματα τα δημιουργησα εγω οποτε δεν μου ετυχε κατι προβληματικο ολα αυτα τα χρονια.Αλλα απο γενικα στατιστικα ανα 10.000 λαπτοπ τα sony ειναι αυτα με τα λιγοτερα προβληματικα κομματια σε 1 ετος χρησης. Μετα πανε τα ibm-dell-toshiba.Δεν θυμαμαι που το ειχα δει παντως αν το βρω θα το ποσταρω ειχε επισημα στατιστικα απο τις εταιριες.

Τωρα για εταιριες οπως hp-fujitsu-lg ειναι πολυ καλα οσα εχω δουλεψει και δεν εχω να πω κατι κακο.Τιμια μηχανηματα για τα χρηματα τους.

Αυτο που εχω να πω ειναι ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ACER .Τετοια χαμηλη ποιοτητα δεν εχω δει ουτε στα λαπτοπ του plaisiou ουτε καν σε καποια αλλα τα οποια βαζεις οτι ονομα θες πανω σαν εταιρια.Εχω ανοιξει πολλα acer και μονο και μονο απο αυτα που εχω δει δεν θα ρισκαρα ποτε την αγορα τους.οσο για service...τα ξερουμε ολοι.

Για ακομα μια φορα δεν εχει σημασια ποια λαπτοπ πουλανε περισσοτερο αλλα ποια πραγματικα προσφερουν υψηλα στανταρντς κια υψηλη ποιοτητα σε καθε τομεα.Και επισης κανουμε παντα επεκταση εγυησης.

Δημοσ.

Το μοίρασμα της πίτας στη χώρα μας (μέχρι το Νοέμβρη '07) είχε ως εξής

....,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,...2007....2006

Hewlett Packard....23,934....14,177

Toshiba...,,,,,,,,,,,,,,18,209....5,982

Fujitsu Siemens....,12,417....8,669

Acer....,,,,,,,,,,,,,,,,,,,8,902....18,209

Sony....,,,,,,,,,,,,,,,,,,7,516....5,481

Πλαίσιο....,,,,,,,,,,,,,,3,559....2,898

LG,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,....3,100....1,624

Dell..,,,,,,,,,,,,,,,,,,,....2,379....2,010

Altec,,,,,,,,,,,,,,,,,,....2,311.... -

Lenovo,,,,,,,,,,,,,,,,..2,044....2,248

Υπόλοιποι,,,,,,,,,,,,,..8,280....5,252

ΣΥΝΟΛΟ,,,,,,,,,,,,,....92,651....66,550

Πηγή: CHANNEL PARTNER

Παρ' όλο που συμφωνώ ότι οι πωλήσεις ουδεμία σχέση έχουν με την ποιότητα, βλέπω ότι ο συγκεκριμένος πίνακας λέει πολλά...

Edit: Σορυ για την εμφάνιση, με κόματα και τελείες μόνο μπόρεσα να τα στοιχίσω

Δημοσ.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η διαχρονική αξία της Toshiba αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο και απειλεί την πρώτη εταιρεία, το καλό είναι ότι ο δέικτης επιστροφών προιόντων της εταιρείας είναι σχεδόν μηδενικός..

Δημοσ.
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η διαχρονική αξία της Toshiba αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο και απειλεί την πρώτη εταιρεία, το καλό είναι ότι ο δέικτης επιστροφών προιόντων της εταιρείας είναι σχεδόν μηδενικός..

Αυτά τα στοιχεία από που προκείπτουν ? :rolleyes:

Από τα στοιχεία που αναφέρονται πάντως ανεξάρτητα από την ποιότητα των φορητών λαμβάνοντας υπόψη ότι οι πωλήσεις κατά το 2007 ήταν ~50% περισσότερες από το 2006 παρατηρώ την σταθερή πρωτιά της HP, την % αύξυση της Τoshiba που είναι μεγαλύτερη από το ποσοστό αυξησης συνολικά των πωλήσεων φορητών, την σταθερή προτίμηση σε FS και την πάρα πολύ μεγάλη πτώση της Acer.

Εντύπωση μου κάνει πάλι η πρακτικά μείωση των πωλήσεων της Dell.

Δημοσ.
Εντύπωση μου κάνει πάλι η πρακτικά μείωση των πωλήσεων της Dell.

Αυτό υπονοούσα κι εγώ με το ότι εξάγονται συμπεράσματα από τον πίνακα. Σε συνδυασμό με την άνοδο της Τοσίμπα εκτιμώ ότι η τελευταία κατάφερε να χτίσει ένα ποιοτικό προφίλ στην αγορά κερδίζοντας, κατά συνέπεια, μερίδιο και από την έχοντα τα ηνία σε ποιότητα DELL..

Είναι ακόμα εντυπωσιακότερη η απειλή αυτή αν αναλογιστείς ότι στο θέμα marketing η τοσίμπα πρακτικά δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα ώστε να πούμε ότι άλαξε τον τρόπο διάθεσης, ή έκανε εκπτώσεις και γι αυτό βρίσκεται εκεί!

Σε μια άλλη (διεθνή) έρευνα της οποίας τα αποτελέσματα δεν έχω αυτή τη στιγμή στη διάθεσή μου, η toshiba είχε τη χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης βλαβών, με ποσοστό 99% αυτών των περιπτώσεων να επισκευάζεται εντός 4 ημερών.

Δημοσ.

χωρις να θελω να μειωσω την αξιοπιστια της toshiba και της hp, αυτα τα νουμερα εφ οσον ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα αφου σε ολα τα καταστηματα του ειδους η πλειοψηφια των Notebook ειναι hp toshiba acer και FS, η DELL ειναι απολυτα φυσιολογικο να εχει τοσες πωλησεις αφου δεν υπαρχουν πουθενα τα μηχανηματα τους ακομα και καποιος αμοιρος αν παει συστημενος στο site θα δει τιμες που θα παρει ποδια αν και δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα.

Εχω DELL και πιστευω οτι αν το XPS βγει σε συγκεκριμενα καταστηματα τωρα που εγινε συμφωνια θα σαρωσει

H πτωση της ACER πιστευω οφειλεται πιο πολυ στην εμφανιση αρκετων οικονομικων μοντελων της toshiba με καλα χαρακτηριστικα κατι που παλαιοτερα δεν το συναντουσες

Δημοσ.

Η πτώση της acer πιστεύω ότι οφείλεται και στο άθλιο service, και στα αμέτρητα παράπονα που υπάρχουν από αρκετούς χρήστες.

Τώρα πιστεύω ότι η εμφάνιση της dell στην λιανική, αν γίνει με καλές τιμές, θα αλλάξει την πίτα για το 2008.

Περιμένουμε...

Δημοσ.
Η πτώση της acer πιστεύω ότι οφείλεται και στο άθλιο service, και στα αμέτρητα παράπονα που υπάρχουν από αρκετούς χρήστες.

Τώρα πιστεύω ότι η εμφάνιση της dell στην λιανική, αν γίνει με καλές τιμές, θα αλλάξει την πίτα για το 2008.

Περιμένουμε...

δεν εχω αποψη απο το service της παντως ειδικα εδω μεσα αρκετοι ευθυνονται για αυτην την πτωση της σιγουρα...LOL

Δημοσ.
Για να ξερουμε και ποιοι λενε τι και τι εμπειριες εχουν.

Κατεχω 5 λαπτοπ εχω πουλησει αλλα 4 και χρισημοποιω και αλλα 2 στην εταιρια που δουλευω.

Σαν ποιοτητα κατασκευης-ποιοτητα υλικων-θορυβο-ψυξη μακραν εδω ανερχονται πρωτα τα sony vaio και μετα ibm(before lenovo) μετα dell και μετα toshiba.Γενικα ειναι ολες πολυ καλες.Εχω λαπτοπ απο ολες αυτες τις εταιριες.

Έχω χάσει τον λογαριασμό από τον αριθμό των Laptop που έχουν περάσει από την κατοχή μου, οπότε μπορώ να εκφέρω και εγώ κάποια άποψη. :-D Τα Vaio πλην ελαχίστων μοντέλων είναι όντως ότι καλύτερο έχω δεί από πλευράς θόρυβου-ψύξης και ποιότητας υλικών. Για μένα αυτά είναι τα βασικότερα κριτήρια για την αγορά laptop και μετά ακολουθούνε τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Στα ίδια επίπεδα βέβαια θα βάλω και τα IBM THINKPAD που είναι πραγματικά απιστευτα ποιοτικά-κατασκευαστικά και υστερούν μόνο σε design.

Οθονη

εδω θα αφησω μονο τα vaio γιατι ολα τα αλλα μου φαινονται το ιδιο.

Αν θες το Laptop για επαγγελματική χρήση οι οθόνες της IBM είναι απλά τέλειες. Πάρα πολύ ξεκούραστες και με πολύ καλές γωνίες θέασης. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση οι XBLACK όντως είναι κορυφή. Απίστευτο contrast για τις ταινίες, αλλά πρέπει να κατεβάσεις φωτεινότητα σχεδόν στο Minimum για να δουλεψεις word.

Κατα τ' άλλα... πληκτρολόγια και touchpad μακράν καλύτερα τα IBM thinkpad με δεύτερα τα DELL και τρίτη τη SONY.

Τέλος στο θέμα Service η DELL απλά δεν έχει αντίπαλο.

Δημοσ.

Είναι απίστευτο να κρίνουμε την αξιοπιστία των εταιρειών και να βγάζουμε ασφαλή συμπεράσματα με βάση τις πωλήσεις στην Ελλάδα. Μια χώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του αγοραστικού κοινού αγοράζει laptop μόνο και μόνο επειδή είναι της μόδας και με μοναδικό κριτήριο την εξωτερική εμφάνιση του μηχανήματος ή την άποψη του κάθε άσχετου πωλητή απο πολυκαταστήματα.

Μην ξεχνάμε ότι μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες του χώρου (DELL, IBM) μέχρι πριν λίγα χρόνια είχαν πολύ μικρό ενδιαφέρον για την αγορά της Ελλάδος (κυρίως δραστηριοποιούνταν στο δημόσιο τομέα) οπότε δεν είναι ευρύτερα γνωστές στο καταναλωτικό κοινό.

Η πτώση της ACER και η άνοδος των HP, TOSHIBA , SONY είναι λογική καθώς οι τελευταίες έχουν κάνει μεγάλες υποχωρήσεις στις τιμές και οι διαφορές δεν είναι τεράστιες όπως στο παρελθόν.

Δημοσ.
Αυτά τα στοιχεία από που προκείπτουν ? :rolleyes:[/b].

Απ' όπου προκύπτουν όλες οι πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών. Αυτές δηλαδή που ανακοινώνουν οι εταιρίες!

Η πηγή της πληροφόρησης είναι το περιοδικό Channel Partner.

Σε κάλυψα?

Είναι απίστευτο να κρίνουμε την αξιοπιστία των εταιρειών και να βγάζουμε ασφαλή συμπεράσματα με βάση τις πωλήσεις στην Ελλάδα. Μια χώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του αγοραστικού κοινού αγοράζει laptop μόνο και μόνο επειδή είναι της μόδας και με μοναδικό κριτήριο την εξωτερική εμφάνιση του μηχανήματος ή την άποψη του κάθε άσχετου πωλητή απο πολυκαταστήματα.

Μην ξεχνάμε ότι μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες του χώρου (DELL, IBM) μέχρι πριν λίγα χρόνια είχαν πολύ μικρό ενδιαφέρον για την αγορά της Ελλάδος (κυρίως δραστηριοποιούνταν στο δημόσιο τομέα) οπότε δεν είναι ευρύτερα γνωστές στο καταναλωτικό κοινό.

Η πτώση της ACER και η άνοδος των HP, TOSHIBA , SONY είναι λογική καθώς οι τελευταίες έχουν κάνει μεγάλες υποχωρήσεις στις τιμές και οι διαφορές δεν είναι τεράστιες όπως στο παρελθόν.

Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με αυτά που λες.. Σίγουρα δεν σημαίνουν ποιότητα οι πωλήσεις των λάπτοπ (όπως ούτε και κανενός άλλου προϊόντος) σίγουρα όμως δείχνει ότι ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει. Και έτσι βλέπω τον πίνακα πωλήσεων. Ως την όποια "συνέπεια", για την κάθε εταιρία. Για το ότι η Dell δεν έχει το μερίδιο που θα θέλαμε ή θα περιμέναμε φταίει η dell και μόνο η dell που δεν έχει αντίστοιχο με τους υπολοίπους δίκτυο διανομής ή τουλάχιστον επαρκή σημεία πώλησης. Αν το είχε στο ράφι του ο πωλητής, πρώτο πρώτο θα κοιτούσε να το σπρώξει. Όσο άσχετος κι αν είναι, ξέρει ή τουλάχιστον του έχουν πει ότι η διαδικασία μιας πώλησης ξεκινά από την προσπάθεια να πουλήσουμε το ακριβότερό μας προϊόν. Παίρνοντας τώρα το παράδειγμα της acer η οποία συχνά πυκνά είναι το τιμώμενο πρόσωπο στα posts παραπόνων, βρήκαμε όλοι μας λογική την πτώση της και κανένας δεν διαφωνεί στο γεγονός ότι ο καταναλωτής περισσότερο για ποιότητα ενδιαφέρεται παρά για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε αφθονία. Εδώ μπαίνει στην κουβέντα η κατακόρυφη άνοδος της Toshiba ως προσιτή "πολυτέλεια" που άσχετα με το αν κατέβασε τιμές, είναι ψηλότερα από εταιρίες που προσφέρουν περισσότερα σε χαμηλότερη τιμή. Το τελευταίο ήταν για τον φίλο που απέδωσε στην πτώση τιμών την άνοδο της toshiba. H ένστασή μου Πάνο είναι γιατί δεν την αναφέρεις στις ποιοτικές μαζί με dell και IBM. Ειλικρινά έχω κάνει άνω κάτω το σπίτι να βρω τον πίνακα με τη συχνότητα εμφάνισης βλαβών όπου είναι τελευταία μεταξύ των 6 (ή 7) εμπορικότερων εταιριών παγκοσμίως! Στην τελική είναι η μόνη που είχε το θάρρος να πει "μάγκες άμα χαλάσει το εργαλείο, εγώ σας δίνω άλλο ΚΑΙ τα λεφτά σας πίσω". Αυτό κι αν της δίνει πόντους! Απ' την άλλη η Dell είναι too much για την τσέπη του μέσου Έλληνα ο οποίος ακολουθεί μια παγκόσμια τάση που στρέφεται όλο και περισσότερο στα notebooks και καλά κάνει άμα το γουστάρει κι ας μην έχει ανάγκη από φορητότητα. Στο κάτω κάτω αν είναι έτσι φίλε Πάνο, μόνο οι νταλικιέρηδης και γενικά όσοι είναι διαρκώς στο δρόμο χρειάζονται να έχουν κινητά τηλέφωνα. Ούτε χρειάζονται όλοι όσοι αγοράζουν quad core, ούτε 2000cc αυτοκίνητα και πάει λέγοντας. Καλώς ή κακώς τα λάπτοπ σε μερικά χρόνια θα έχουν υπερτερήσει κατά πολύ έναντι των desktop (αναλογία 8/2 προβλέπεται ως το 2010), και όντως όπως ανέφερε κάποιος, το 2008 θα δείξει καλύτερα το μέλλον της αγοράς με τον όποιο αντίκτυπο φέρει από τη χρήση των συσκευών.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...