disqualified Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 Εδώ μπαίνει στην κουβέντα η κατακόρυφη άνοδος της Toshiba ως προσιτή "πολυτέλεια" που άσχετα με το αν κατέβασε τιμές, είναι ψηλότερα από εταιρίες που προσφέρουν περισσότερα σε χαμηλότερη τιμή. Το τελευταίο ήταν για τον φίλο που απέδωσε στην πτώση τιμών την άνοδο της toshiba. Δλδ δεν συμφωνεις στο οτι το λανσαρισμα μοντελων σε προσιτη τιμη δε βοηθησε την toshiba να αυξησει τις πωλησεις της σε συνδυασμο παντα με την αξιοπιστια της εταιρειας;
VampireKiSS Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 Δλδ δεν συμφωνεις στο οτι το λανσαρισμα μοντελων σε προσιτη τιμη δε βοηθησε την toshiba να αυξησει τις πωλησεις της σε συνδυασμο παντα με την αξιοπιστια της εταιρειας; Συμφωνώ! Ακριβώς όπως το είπες, σε συνδυασμό με το όνομα που έχει (όχι τυχαία όμως). Πέτυχε σα να λέμε τη χρησή τομή. Γι' αυτό είπα ότι τελικά ο καταναλωτής περισσότερο για ποιότητα ενδιαφέρεται και στην κατηγορία που λέμε επιλέγει ποιότητα παρά ποσότητα- προσιτή πολυτέλεια με λίγα λόγια. Παρ' όλη την μείωση, στα καινούρια μοντέλα της πιο ανταγωνιστικής κατηγορίας, του χιλιάρικου δηλαδή, διακρίνω ένα εκνευριστικό δίλλημα που δεν το είχε σε τέτοιο βαθμό πέρισυ. Ή Intel (αλλά στο 1,66Ghz) και ανεξάρτητο (στοιχειωδώς καλό) υποσύστημα γραφικών, ή καλό Intel στα 2,00Ghz (εχμ...) και Intel GMAxxx shared vga και κόστος +400Ε! Τώρα κατά πόσο αυτό το κόστος είναι προσιτό ή τα συστήματα επαρκή για το κόστος τους ώστε να δικαιολογεί μια τέτοια "μαζική υστερία" που φαίνεται στις πωλήσεις της, είναι ένα άλλο θέμα. Τα νούμερά της πάντως με διαψεύδουν (ως προς την εκτίμησή μου για προσιτότητα) και αναιρεί το ότι ο καθένας επιλέγει με άσχετα κριτήρια, αφού τέτοια συστήματα με το μερίδιο της αγοράς που κατέχουν, υποδηλώνουν πάρα πολλούς χρήστες που έχουν σαφή στόχο μια πιο επαγγελματική χρήση του φορητού που αγοράζουν. Αθροίζοντάς τα δε με τις πωλήσεις των IBM, DELL και SONY, τότε μιλάμε για περισσότερο συνειδητοποιημένους και προσγειωμένους αγοραστές, παρά για "αλαζόνες" στο ύφος "τα θέλω όλα με 800 ευρώ". Για να μην υπάρξει παρεξήγηση, αυτά είναι προσωπικές μου εκτιμήσεις. Y.Γ. Στο πολυαγαπημένο σύστημα της υπογραφής σου, το disk drive δουλεύει κανονικά? Τελευταία μου εμφανίζει κάτι προβλήματα κυρίως με τις AMSOFT δισκέττες. Καιρός ήταν να βγάλει πρόβλημα, 21 χρόνια μετά...
panos2000gr Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 . H ένστασή μου Πάνο είναι γιατί δεν την αναφέρεις στις ποιοτικές μαζί με dell και IBM. Ειλικρινά έχω κάνει άνω κάτω το σπίτι να βρω τον πίνακα με τη συχνότητα εμφάνισης βλαβών όπου είναι τελευταία μεταξύ των 6 (ή 7) εμπορικότερων εταιριών παγκοσμίως! . Δεν είπα ότι η TOSHIBA δεν είναι ποιοτική...κάθε άλλο!!! Απλά προσωπική μου γνώμη είναι ότι τελευταία έχει κάνει κάποιες μικρές υποχωρήσεις στην ποιότητα κατασκευής (ειδικά των TECRA) πράγμα λογικό αν αναλογιστείς το πόσο έχουν πέσει οι τιμές τους. Για μένα στην πρώτη τριάδα εξακολουθούν να είναι οι IBM, DELL, SONY (με την σειρά να αλλάζει ανάλογα των προτιμήσεων του καθενός) και ακολουθούν APPLE (απευθύνονται σε πολύ ειδικό κοινό) ,TOSHIBA και COMPAQ HP.
michalis2610 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 Απ' όπου προκύπτουν όλες οι πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών. Αυτές δηλαδή που ανακοινώνουν οι εταιρίες! Η πηγή της πληροφόρησης είναι το περιοδικό Channel Partner. Σε κάλυψα? Διαβάζεις λάθος. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η διαχρονική αξία της Toshiba αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο και απειλεί την πρώτη εταιρεία, το καλό είναι ότι ο δέικτης επιστροφών προιόντων της εταιρείας είναι σχεδόν μηδενικός.. VampireKiSS, όταν κάνεις quote από ένα χρήστη στο κείμενο που ακολουθεί σχολιάζεις ότι έχεις παραθέσει. Αλλάζοντας παράγραφο συνεχίζεις με την υπόλοιπη σκέψη σου που μπορεί να είναι ακόμα και εντελώς άστετη με το παραπάνω. Ετσι και εγώ κάνω σχόλια τις "εκτιμήσεις" του μέλους 21century για το που βασίζεται στο ότι η αγαπημένη του εταιρεία που δεν ξεχνά παντού και πάντα να αναφέρει πόσο τέλεια τα κάνει όλα θα υποσκελίσει σε πωλήσεις την HP (Το ιδιο μου κάνει είτε γίνει είτε όχι...). Αυτό ρωτάω να μάθω. Σε ποιες πηγές βασίζεται ? Οτι μας κατεβαίνει από το κεφάλι ? Είδα την πηγή των στατιστικών που μας έδωσες, για αυτό άλλωστε και τα σχολίασα. Εαν δεν υπήρχε πηγή (ακόμα και λιγότερο official) ούτε καν θα έμπαινα στη διαδικασία να τα κοιτάξω. Αυτά, φιλικά. ΥΓ. Νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει κάπως από το θέμα αλλά προσωπικά το βρίσκω ενδιαφέρων.
VampireKiSS Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 Διαβάζεις λάθος. VampireKiSS, όταν κάνεις quote από ένα χρήστη στο κείμενο που ακολουθεί σχολιάζεις ότι έχεις παραθέσει. Αλλάζοντας παράγραφο συνεχίζεις με την υπόλοιπη σκέψη σου που μπορεί να είναι ακόμα και εντελώς άστετη με το παραπάνω. Ετσι και εγώ κάνω σχόλια τις "εκτιμήσεις" του μέλους 21century για το που βασίζεται στο ότι η αγαπημένη του εταιρεία που δεν ξεχνά παντού και πάντα να αναφέρει πόσο τέλεια τα κάνει όλα θα υποσκελίσει σε πωλήσεις την HP (Το ιδιο μου κάνει είτε γίνει είτε όχι...). Αυτό ρωτάω να μάθω. Σε ποιες πηγές βασίζεται ? Οτι μας κατεβαίνει από το κεφάλι ? Είδα την πηγή των στατιστικών που μας έδωσες, για αυτό άλλωστε και τα σχολίασα. Εαν δεν υπήρχε πηγή (ακόμα και λιγότερο official) ούτε καν θα έμπαινα στη διαδικασία να τα κοιτάξω. Αυτά, φιλικά. ΥΓ. Νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει κάπως από το θέμα αλλά προσωπικά το βρίσκω ενδιαφέρων. Οκ Μιχάλη εκ παραδρομής νόμιζα ότι απευθυνόσουν στα στοιχεία που έδωσα χωρίς να λάβω υπ' όψην το quote σου που ήταν για τον 21century. Άσε με όμως να μη σπάω τον ειρμό μου σε παραγράφους μιας που βρίσκω αλληλένδετα τα στοιχεία και τα σωστά συμπεράσματα που λίγο πολύ βγάζουν όλα τα παιδιά.
disqualified Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Y.Γ. Στο πολυαγαπημένο σύστημα της υπογραφής σου, το disk drive δουλεύει κανονικά? Τελευταία μου εμφανίζει κάτι προβλήματα κυρίως με τις AMSOFT δισκέττες. Καιρός ήταν να βγάλει πρόβλημα, 21 χρόνια μετά... Επεσες μεσα, πριν πολλα χρονια εμφανισε προβλημα στο disk drive και του ειχα κανει service, καμια φορα τον ανοιγω να παιξω κανα rick dangerous, bomb jack ή football manager κλπ κλπ. To λατρευω το μηχανημα και το εχω σε αριστη πραγματικα κατασταση
panos2000gr Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Επεσες μεσα, πριν πολλα χρονια εμφανισε προβλημα στο disk drive και του ειχα κανει service, καμια φορα τον ανοιγω να παιξω κανα rick dangerous, bomb jack ή football manager κλπ κλπ. To λατρευω το μηχανημα και το εχω σε αριστη πραγματικα κατασταση <off topic>> Απορώ πως αγοράζατε αυτά τα μηχανήματα όταν την ίδια εποχή υπήρχαν ο Commodore64 και η Amiga500...Θυμάμαι θρυλικούς καυγάδες και τρομερό "σνομπάρισμα" με οτιδήποτε ειχε να κάνει με Amstrad users
VampireKiSS Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 <off topic>>Απορώ πως αγοράζατε αυτά τα μηχανήματα όταν την ίδια εποχή υπήρχαν ο Commodore64 και η Amiga500...Θυμάμαι θρυλικούς καυγάδες και τρομερό "σνομπάρισμα" με οτιδήποτε ειχε να κάνει με Amstrad users Τι ωραία χρόνια είναι αυτά που μου θυμίζεις!!! Μέχρι και ξύλο παίζαμε στις γειτονιές (γιατί άσχετα με αυτό που λένε τώρα ότι φταίνε τα "κομπιούτερ", τα παιδιά του τότε παίζαμε και στους δρόμους). Η amiga 500 (και το πολύ καλό ATARI ST) είχε βγει αν θυμάμαι καλά το '89 αλλά παρ' όλο που ήταν διακαής πόθος κάθε πιτσιρικά, η τιμή της την έκανε απαγορευμένο καρπό για πολλούς! Σνομπάρισμα δεν υφιστάμεθα όσο υπήρχαν... spectrum users! Όσο για τον commodore64.... disqualified ΚΡΑΤΑ ΜΕ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΚΕΛΕΙΟ!! Υ.Γ. Δεν τα αγοράζαμε, μας τα αγοράζαν. Αυτό, και πολύ σου είναι μικρέ (έλεγε ο μπαμπάς...)! Υ.Γ.2 Η 1η μου απορία (συνοδευόμενη από άγχος): Τι κάνουν όλα αυτά τα κουμπιά?
giannisgt Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Kαταχην η ερωτηση λεει Ποιά εταιρεία έχει τα πρωτεία στην κατασκευή laptop..Και επειτα ρωτας ποια ειναι η πιο ποιοτικη εταιρια.. Ειναι γνωστο οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των φορητων υπολογιστων εχει κατασκευαστει απο αλλες εταιριες που προμηθευουν τις γνωστες.. Το 2006 το 83% των laptop κατασκευαστηκαν στην Taiwan..Γιαυτο τα περισοτερα ειναι ιδια..Απλως αλλαζει το εξωτερικο.. Προσωπικα δεν δινω σημασια σε ποιοτητα κτλ,παρα μονο σε επιδοσεις-τιμη..Εχω το FL90 απο απο τα multirama(ειναι compal δευτερης μεγαλυτερης εταιριας κατασκευης λαπτοπ στο κοσμο) ,το εχω απο τον ιουνιο ,το ειχα παρει 1200e και δν υπηρχε αλλο με τεοια χαραστηριστικα-τιμη τοτε..Ειναι τουλαχιστον 12 ωρες τη μερα ανοιχτο και δν εχει κανενα προβλημα..Ακομα ειχα ενα acer,το οποιο δν εκλεινε ποτε κ δν επαθε τπτ..Μονο γερασε..Οπως γερνανε τα παντα.. Γιαυτο δν βρισκω το λογο να δωσω 1500+ ευρω να παρω ενα sony,dell η οτι αλλο,αφου σε 2-3 χρονια θα ειναι το ιδιο "αχρηστο" με καποιο "φτηνο"..
CompHeller Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Μπήκα σε πειρασμό και την έψαξα λίγο στο άσχετο!!! Φοβερό το build system της DELL!!!! Vostro 1400 core 2 duo T7500 4mb l2 2.2ghz lcd 14.1 1440x900 (αντί 1280χ800) 4 years next day support 4 gb ram HD 120gb 7.200 Dvdrw 2.0 mp camera Nvidia 8500m gs 128mb wireless, bluetooth, 90w adapter (αντί το default), 9cell lithium (anti default) Αυτά με τελική 1491 Τι mac pro και sony και toshiba βάζεις δίπλα? (Βάζεις και ένα osx86 και είσαι και πασάς άμα λάχει ναούμ!)
panos2000gr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Προσωπικα δεν δινω σημασια σε ποιοτητα κτλ,παρα μονο σε επιδοσεις-τιμη..Εχω το FL90 απο απο τα multirama(ειναι compal δευτερης μεγαλυτερης εταιριας κατασκευης λαπτοπ στο κοσμο) ,το εχω απο τον ιουνιο ,το ειχα παρει 1200e και δν υπηρχε αλλο με τεοια χαραστηριστικα-τιμη τοτε..Ειναι τουλαχιστον 12 ωρες τη μερα ανοιχτο και δν εχει κανενα προβλημα..Ακομα ειχα ενα acer,το οποιο δν εκλεινε ποτε κ δν επαθε τπτ..Μονο γερασε..Οπως γερνανε τα παντα.. Γιαυτο δν βρισκω το λογο να δωσω 1500+ ευρω να παρω ενα sony,dell η οτι αλλο,αφου σε 2-3 χρονια θα ειναι το ιδιο "αχρηστο" με καποιο "φτηνο".. Διαφωνώ τελείως.... υπάρχουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφορές μεταξύ των Laptop!!! Laptop που ενω τα δουλεύεις μπορείς παράλληλα να μαγειρεύεις πάνω τους λόγω των θερμοκρασιών που αναπτύσουν, άλλα που κάνουν θόρυβο όπως τα σταθερά, άλλα που βυθίζεται το πληκτρολόγιο τους ενώ γράφεις και άλλα που το touchpad τους πέρνει πρωτοβουλίες και κάνει τρελά πραγματα. Και να μην επεκταθώ σε θέματα που έχουν να κάνουν με την κάσα , την οθόνη κτλ κτλ
Senna 1 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Τα DELL είναι σίγουρα τα κορυφαία. Τώρα με την Acer είμαι πολύ ευχαριστημένος, και τα 2 που έχω είναι σκυλιά... Sony, Toshiba καλές είναι χωρίς αμφιβολία αλλά πολύ ακριβές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.