Προς το περιεχόμενο

Ξεπέρασε τα 30.000 λήμματα η ελληνική έκδοση της Wikipedia


privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χάρη στη συνεισφορά εκατοντάδων εθελοντών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η Βικιπαίδεια, η ελληνική έκδοση της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia, ξεπέρασε το Δεκέμβριο τα 30.000 άρθρα και συνεχίζει να εμπλουτίζεται

 

Η Βικιπαίδεια ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2002, περίπου ένα χρόνο μετά την εμφάνιση της αγγλόφωνης Wikipedia. Στη συγγραφή και τη διόρθωση των κειμένων μπορεί να συνεισφέρει οποιοσδήποτε χρήστης, ανώνυμα ή επώνυμα, ανεξάρτητα από γραμματικές γνώσεις, κοινωνική θέση ή επάγγελμα.

 

Στα λίγα χρόνια λειτουργίας της, η Βικιπαίδεια έχει αναδειχθεί στη μεγαλύτερη πηγή γνώσης και πληροφοριών στο ελληνικό διαδίκτυο, προσφέροντας περιεχόμενο που φτάνει σήμερα το 1 GB κειμένου, ή δέκα εκατομμύρια λέξεις.

 

Η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια λειτουργεί σύμφωνα με την πολιτική και με την υποστήριξη του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Wikimedia, και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από δωρεές των χρηστών και φίλων της, καθώς δεν περιέχει διαφημίσεις.

 

Κυκλοφορεί με την ελεύθερη άδεια χρήσης GFDL, η οποία επιτρέπει στον καθένα να την χρησιμοποιήσει, να διανείμει και να τροποποιήσει το περιεχόμενό της χωρίς καμία άλλη υποχρέωση, έτσι ώστε το περιεχόμενο αυτό να παραμένει για πάντα ελεύθερο για τον καθένα.

 

Η Βικιπαίδεια πλαισιώνεται και από εγχειρήματα όπως τα Commons, μια συλλογή από 2.200.000 αρχεία πολυμέσων με άδεια ελεύθερης διακίνησης, τη Βικιθήκη, μια βιβλιοθήκη νέων και αρχαίων ελληνικών κειμένων, με 1300 βιβλία μέχρι σήμερα, το Βικιλεξικό, που περιλαμβάνει 150.000 λήμματα.

 

Η αγγλική έκδοση της Wikipedia διαθέτει σήμερα πάνω από 2.100.000 άρθρα.

 

Source.png Πηγή: news.in.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Bebaia akoma dn sygkrinetai ute g asteio me tn Wikipaideia tn kanonikh ute nomizw pws 8a tn ftasei pote alla ine poli aksiologh+aksiepainh prospa8eia!:-D

 

Πάντα μιλάμε για το localization της εφαρμογής, νην το μπερδεύουμε με τα λήματα τα οποία είναι δημιουργημένα από όλους εμάς!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει και Ελληνική έκδοση η wikipedia?

 

http://el.wikipedia.org τσέκαρέ το και κάνε τις απαραίτητες προσθήκες όπου πιστεύεις ότι έχει ελλείψεις!

Άντε, start writing :D :D :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σημασία έχει ότι η ελληνική έκδοση που ξεκίνησε εδώ και καιρό τα κατάφερε πραγματικά να κάνει την διαφορά και ευχόμαστε καλή συνέχεια...του χρόνουν να είναι τριπλή και βάλε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

polla arthra omos einai without sources kai citations :shifty:

 

Η αλήθεια είναι ότι στην ελληνική έκδοση λίγη χρήστες έχουν υπόψιν τους αυτά που αναφέρεις!Εγώ προσωπικά που γράφω (όχι με αυτό το nick) δυστυχώς δεν προλαβαίνω να κάνω την προσθήκη sources (απλά κάποιες φορές πετάω κάποιο link).Θέμα χρόνου βλέπεις!

Πολλοί όμως δεν γνωρίζουν πως να κάνουν to code tagging και απλά γράφουν το κείμενο (το οποίο πολλές φορές είναι και αυτό δυστυχώς copy-paste από άλλα site...).

Εδώ ακόμη δεν έχουμε πάρει πρέφα τι εστί Creative Commons και τι σημαίνει εκείνο το σηματάκι με το CC!!!

Με τον καιρό θα το μάθουμε πάντως, είναι αναπόφευκτο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...