Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με WD My book 500Gb


MetalHead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω το εξης κουλο πρόβλημα με ενα 500αρι MyBook: οταν κάνω 2πλο κλικ πανω του μου βγαζει access denied. Οταν κάνω δεξι και open τον ανοιγει κανονικα οπως και με autoplay.

Το θέμα είναι οτι αυτο παρουσιαστηκε οταν το εδωσα σε εναν φιλο. Ο αντιστοιχος δισκος του φιλου μου παρουσιαζει το ιδιο προβλημα. Αυτο ομως το κανει σε ολα τα αλλα PC εκτως του δικου του.

Αυτο που ειδα οτι οταν κανουμε δεξι κλικ στον δισκο αντι να γραφει το open πανω πανω, βγαζει τεσσερις περιεργους Ascii χαρακτηρες. Επεισης στο menou που βγαζει το autoplay σαν πρωτη επιλογή έχει το κλασσικο εικονιδιο του εκτελεσιμου προγραμματος χωρις να γραφει κατι διπλα.

Επειδη μου εχει σπασει τα νευρα θελω να βρω μια ακρη. Αν εχεται την παραμικρη ιδεα θα βοηθουσατε πολυ.

Ευχαριστω και καλες γιορτες σε ολους....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλλον είναι ιός κανε εμφάνιση κρυφών αρχείων και εμφάνιση κρυφών αρχείων του συστήματος και μπες στων σκληρό και σβήσε ότι έχει σχέση με autorun

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχουν διάφοροι ιοί/trojan/worms που μεταδίδονται ανάμεσα σε USB σκληρούς/flash drives/etc. Δημιουργούν ένα κρυφό αρχείο autorun.inf το οποίο, στο autorun του δίσκου (όταν δηλαδή τον συνδέεις σε κάποιον υπολογιστή - όπως κάνει και ένα CD) εκτελεί ένα κρυφό .exe με τον ιό/trojan/worm που επίσης υπάρχει μέσα στον μολυσμένο δίσκο. Έτσι μολύνεται και ο κυρίως δίσκος του υπολογιστή οπότε αν συνδέσεις στο μέλλον άλλες USB συσκευές αποθήκευσης θα μολυνθούν και αυτές.

 

Ένα γρήγορο online, antivirus υπάρχει εδώ (επέλεξε "home user" και στην επόμενη σελίδα, στο δεξί μέρος, "Symantec Security Check". Δεν εγκαθιστάς κάποιο software, σου κάνει scan μέσα από τον web browser! Δεν σου σβήνει τον ιό αλλά τουλάχιστον σου λέει αν υπάρχει πρόβλημα ή όχι.

 

Υ.Γ.: Όταν κάνεις διπλό κλικ πάνω σε συσκευή (δίσκο/CD) που έχει ενεργοποιημένο το autorunτότε το εκτελεί. Άρα αν με διπλό κλικ σου λέει "Access Denied" τότε όντως κάτι παίζει με το autorun.inf. Με απλό "δεξί κλικ, open" σου ανοίγει τα περιεχόμενο παρακάμπτωντας το autorun.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...