Προς το περιεχόμενο

PDA Zire Z22


LOCKHEART

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά καλή χρονιά να έχουμε με υγεία..

 

Αναζητώ κάποιο φθηνό PDA βασικά για απλή χρήση επαφές , ημερολόγιο και σημειώσεις βρήκα το το ZIRE Z22 το γνωρίζεται ειναι καλό θα μπορεί να διαβάσει e-book pdf η αρχεία word? Θα μπορεί τα αρχεία word excel του pc να τα διαβάσει; Ακομα θα μπορώ να κάνω καποιες σημειώσεις στο ZIRE και να τα διαβάσει το pc ... βασικά το θέλω ποιο πολύ για σημειώσεις dpf κλπ γνωρίζεται λεπτομέριες..; Η ΕΧΕΤΕ καποια καλλη αλλη πρόταση;

 

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γειά σου φίλε και χρόνια πολλά.

Έχω αγοράσει το Z22 από το περασμένο καλοκαίρι για να αντικαταστήσω το παλιότερο Palm IIIc που είχα και με το οποίο ήμουν ενθουσιασμένος. Το νέο απόκτημα δεν με ενθουσίασε και τόσο, γιατί σε ορισμένα σημεία παρατήρησα πισωγύρισμα. Η εποχή ευνοεί τα Windows mobile pocket pc.

Επαφές, ημερολόγιο με ξυπνητήρι-υπενθύμιση, σημειώσεις και συγχρονισμό όλων αυτών με Outlook θα έχεις με ελληνικά (το πρόγραμμα για εμφάνιση και γράψιμο ελληνικών που ήρθε με το μηχανηματάκι είναι το Piloc σε demo και ζητάς κωδικό από την αντιπροσωπεία).

Ενσωματωμένο είναι και κάποιο e-book reader με κάποια άγνωστα βιβλία, αλλά δεν ξέρω πώς θα προσθέσεις άλλα και σε τι format. Υπάρχει το mobireader που νομίζω πως υποστηρίζει και pdf(ψάξε το καλύτερα, μη σε πάρω στο λαιμό μου). Υπάρχουν κι άλλα, όμως δεν το έχω ψάξει και πολύ.

Για αρχεία word, excel πρέπει να αγοράσεις κάποιο πρόγραμμα. Το Documents to go είναι καλό, μα σε εμένα συνεχίζει να έχει πρόβλημα με τη σωστή υποστήριξη ελληνικών, ειδικά όταν μεταφέρονται από και προς το pc. Αν δώσεις περισσότερα λεφτά και πάρεις τα ακριβότερα μοντέλα Palm, νομίζω πως δίνουν μαζί το Documents to go , αλλά θα υπάρχει το πρόβλημα με τα ελληνικά(οι δύο τελευταίες εκδόσεις δεν υποστηρίζουν καθόλου ελληνικά από ό,τι έχω διαβάσει).

Η οθόνη του είναι ψιλοχάλια, μέχρι και ghosting εμφανίζει, πράγμα που δεν έκανε το παλιότερο Palm IIIc.

Η μπαταρία του ήδη δείχνει σημάδια κόπωσης (άλλο ένα πισωγύρισμα σε σχέση με το παλιό μοντέλο που χρειάστηκε χρόνια και μη σωστή μεταχείριση της μπαταρίας για να ζητήσει αντικατάσταση).

 

Σε γενικές γραμμές ψιλοαπογοητεύτηκα με το Z22, αν και ήμουν δεμένος με το Palm OS λόγω του προηγούμενου που είχα και μου πρόσφερε, με μόνο 100ευρώ που είχα δώσει για να το αγοράσω, πολλά που μόλις τώρα τελευταία έγιναν mainstream κυρίως με τα εξελιγμένα κινητά.

 

Επίσης, κυκλοφορούν και πολλά προγραμματάκια free ή πολύ φτηνά για αγορά με πιστωτική κάρτα στο διαδίκτυο που αυξάνουν τις δυνατότητες του Palm. Το πρόβλημα είναι πως δεν παίρνει κάρτα μνήμης για επέκταση, οπότε συνυπολογίζεις και αυτό.

Δες και εδώ για περισσότερα ίσως.

Γνώμη μου έιναι πως αν είσαι εντάξει από χρήματα θα έπρεπε να σκεφτείς να στραφείς προς το στρατόπεδο της ακατονόμαστης με τα WM pocket pc. Με πονάει αυτό που λέω, αλλά μοιάζει πιο ρεαλιστικό δεδομένης της επικράτησης των τελευταίων στην αγορά.

 

Για ό,τι άλλο θες και μπορώ να σου απαντήσω, εδώ είμαστε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...