Προς το περιεχόμενο

Βιβλία για τις τέχνες


Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το παρόν τόπικ δημιουργείται για να συζητήσουμε (αν υπάρχει ενδιαφέρον) την ποιότητα βιβλίων - συγγραμάτων σχετικά με διάφορες τέχνες. Πχ, ποια είναι τα καλύτερα βιβλία για να διαβάσει κανείς ιστορία της μουσικής κτλ

 

Δημιουργείται όμως πιο συγκεκριμένα και για έναν άλλο λόγο. Γιορτές είναι, όλο και κάποιον φιλότεχνο φίλο-συγγενή θα έχουμε που θα θέλουμε να του χαρίσουμε κάτι που τον ενδιαφέρει.

 

Τι γίνεται όμως όταν δεν ξέρουμε και πολλά πράγματα για την αντίστοιχη βιβλιογραφία; Πώς επιλέγουμε κάτι;

 

Παράδειγμα, η αδερφή μου έχει σπουδάσει φωτογράφος (μόλις τέλειωσε). Θα ήθελα λοιπόν να της πάρω κάτι σχετικό με το αντικείμενό της. Δεν έχω όμως ασχοληθεί καθόλου και δεν ξέρω ποια είναι τα βιβλία που εκτιμώνται περισσότερο. Έχει κανείς προτάσεις που να αφορούν βιβλία για την αισθητική της φωτογραφίας ή ακόμα και για τεχνικά θέματα; Πού λογικά να μην τα έχει διδαχθεί όμως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σου πω την αλήθεια, δεν τα πολυξέρω να τα εξηγήσω.

 

Ξέρω ότι της αρέσουν οι σκοτεινές (με μαύρο και κόκκινο), τα παιχνίδια με τα φώτα, οι γυμνές... βοηθάει; Πες μου να προσπαθήσω κι άλλο αν είναι.

 

Γενικά οι άνθρωποι, τα βλέμματα και το σκηνικό γύρω από αυτούς που τους ορίζει ή εξηγεί την ψυχολογική τους κατάσταση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χμμ... άρα μάλλον για βιβλία για φως και πορτραίτα. Να σου πω την αλήθεια εγώ δεν έχω τόσο εξειδικευμένα πράγματα, είναι αρκετά στουντιακά αυτά και δεν έχω ασχοληθεί. Πάντως στο amazon έχει κάποια που φαίνονται πολύ καλά και δεν θα με χάλαγε να αποκτήσω:P

 

Master Lighting Guide for Portrait Photographers

 

Lighting the Nude: Top Photography Professionals Share Their Secrets

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπα, πολύ μακριά πάμε. Κάτι που να κυκλοφορεί ευρέως (δηλαδή να μπορώ να το βρω και στη Λάρισα) ψάχνω. Ας μην είναι και τόσο εξειδικευμένο, απλά να είναι ενδιαφέρον. Ίσως καμιά συλλογή από φωτογραφίες, για να μην είναι και πολύ ακριβή γιατί δεν μπορώ να διαθέσω πολλά. Μέχρι 20 ευρώ (και αυτά αν αξίζει, αλλιώς γύρω στα 15).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

'Επεσε πρόσφατα στα χέρια μου ένα βιβλίο με πανέμορφες φωτογραφίες της Αφρικής,των ανθρώπων της,και ειδικότερα σκηνές πνευματικών εκδηλώσεων,ένα σωρό μυστήρια και ενδιαφέροντα τελετουργικά που γίνονται εκεί κάτω. Μαύρο και κόκκινο,τα επικρατέστερα χρώματα.Λέγεται Faces of Africa.

 

Αν θυμάμαι καλά αγοράστηκε από Παπασωτηρίου,ο οποίος γενικά έχει πολλά τέτοιου είδους βιβλία. Για την τιμή εδώ δε γνωρίζω,στο amazon πάντως το έχει 23 δολλάρια.

 

Τώρα όσον αφορά γενικά βιβλία για τις τέχνες -και όχι μόνο- υποθέτω πως αν δε μπορεί κανείς να πάρει προτάσεις από γνωστά του πρόσωπα,που βρίσκω πως είναι ο καλύτερος τρόπος,η έρευνα στο ιντερνετ είναι μία δυνατότητα.

 

Ένα βιβλίο για τη μουσική που βρήκα εξαιρετικό,είναι ο Ωκεανός του Ήχου,του David Toop. Αναφέρεται στην εξέλιξη της σε διάφορα επίπεδα,κυρίως όμως ηλεκτρονικά και πειραματικά.Αυτό μέσα άπο ένα κάρο συνεντεύξεις-συζητήσεις-ιστορικές αναδρομές που ξεκινούν από τον Charlie Parker ή την παραδοσιακή μουσική της Ιάβα και φτάνουν μέχρι τον Aphex Twin και άλλες σύγχρονες μορφές του ηχητικού πειραματισμού.Το μόνο πρόβλημα ήταν οτι σε κάθε σελίδα έπρεπε να σημειώνω καμιά δεκαριά ονόματα που δεν ήξερα και να τα ψάξω.Too much information! :D

 

Επίσης ψάχνω τελευταία να βρω το History of Jazz,του Ted Gioia,για το οποίο άκουσα καλά λόγια,μόνο που δε ξέρω αν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά.

 

Αυτά για την ώρα, cheers

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...