depoina Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2007 Καλησπέρα σας! Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα λαπτοπ και έχω σκαλώσει λίγο με τους επεξεργαστές. Κοιτάζω μόνο για toshiba και είδα πως υπάρχει αρκετά μεγάλη απόκκλιση στις τιμές μεταξύ Intel Core 2 Duo και AMD Turion. Για παράδειγμα, ένας toshiba me AMD Turion 64 X2 TL-58 1.9GHz με καλύτερη κάρτα γραφικών και μεγαλύτερο σκληρό, είναι 200 ευρώ πιο φθηνός από έναν toshiba Intel Core 2 Duo 1.5GHz με χαμολότερης ποιότητας κάρτα γραφικών και μικρότερο σκληρό... Intel Core 2 Duo ή AMD Turion τελικά ;; Ποιοι είναι καλύτεροι ;; Ύπαρχει διαφορά μεταξύ τους ;; Ευχαριστώ πολύ
michalis2610 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2007 Δυστηχώς στις ίδιες συχνότητες οι επεξεργαστές της INTEL υπερτερούν με διαφορά αυτών της AMD για αυτό και οι διαφορές των τιμών που βλέπεις. Για ποιά χρήση χρειάζεσαι το φορητό και μέχρι πόσα χρήματα διαθέτεις?
@byZo Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2007 Την όλοι δουλειά σε ένα laptop την κάνουν τα υποσυστήματα του και όχι ο επεξεργαστής. Αν έχεις λίγο αργότερο επεξεργαστή και καλύτερες μνήμες, σκληρό και κάρτα γραφικών τότε έχεις και καλύτερο laptop. Όλα πάντως εξαρτόνται απο την χρήση για την οποία τον θέλεις. Για παιχνίδια, πχ, κοιτάς την κάρτα γραφικών. Για Video encoding κοιτάς τον επεξεργαστή κτλ, κτλ...
poihths Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2007 προπαντώς να παρεις γρήγορο δισκο.. με τιποτα μη παρεις με 4000+ στροφες δισκο σε λαπτοπ θα σου σπασει τα νευρα.. γιατι θαναι απελπιστικα αργο. αν βρεις με 7200 στροφες(λιγο σπανιο βεβαια) παρτο .
KnightRider Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2007 ΝΑΙ η INTEL ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ είναι καλυτερες απο τις AMD.Και για τις ΑMD μετα έχουν παραπονα.
21century Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2007 Μέχρι να εμφανιστουν οι 4πηρυνοι οποτε θα εχουμε αφθονη επεξεργαστικη ισχυ μεχρι τοτε..
gdp77 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2007 Καλησπέρα σας!Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα λαπτοπ και έχω σκαλώσει λίγο με τους επεξεργαστές. Κοιτάζω μόνο για toshiba και είδα πως υπάρχει αρκετά μεγάλη απόκκλιση στις τιμές μεταξύ Intel Core 2 Duo και AMD Turion. Για παράδειγμα, ένας toshiba me AMD Turion 64 X2 TL-58 1.9GHz με καλύτερη κάρτα γραφικών και μεγαλύτερο σκληρό, είναι 200 ευρώ πιο φθηνός από έναν toshiba Intel Core 2 Duo 1.5GHz με χαμολότερης ποιότητας κάρτα γραφικών και μικρότερο σκληρό... Intel Core 2 Duo ή AMD Turion τελικά ;; Ποιοι είναι καλύτεροι ;; Ύπαρχει διαφορά μεταξύ τους ;; Ευχαριστώ πολύ C2D με κλειστά μάτια. Και σε θέμα επιδόσεων και σε θέμα αυτονομίας (με χρήση μπαταρίας) υπερτερεί.
depoina Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Σας ευχαριστώ πολύ που απαντήσατε... Βασικά θέλω ένα λαπτοπ για τα βασικά. Δεν παίζω παιχνίδια, σπάνια κατεβάζω κάτι από το νετ και γενικά δε γνωρίζω από υπολογιστές. Βλέπω mail, κάνω καμιά δουλίτσα sto word, βλέπω καμιά ταινία...
michalis2610 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2008 Ε και γιατί δε μας το λες από την αρχή και μας ταλαιπωρείς LG E500. Το καλύτερο φορητό για τα βασικά. Με 615 έχεις ότι χρειάζεσαι 2ετή εγγύηση και αρκετά κομψό για τα κοριτσάκι απου πάντα θέτουν και την εμφάνιση σαν κριτήριο Αν θέλεις του βάζεις και 2GB μνήμη με 40 ευρώ και πετάει!
depoina Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Ε και γιατί δε μας το λες από την αρχή και μας ταλαιπωρείς LG E500. Το καλύτερο φορητό για τα βασικά. Με 615 έχεις ότι χρειάζεσαι 2ετή εγγύηση και αρκετά κομψό για τα κοριτσάκι απου πάντα θέτουν και την εμφάνιση σαν κριτήριο Αν θέλεις του βάζεις και 2GB μνήμη με 40 ευρώ και πετάει! Πολύ εύκολα ταλαιπωρείσαι εσύ... Βασικά για να τα ξεκαθαρίσουμε, έναν καλούτσικο λαπτοπ θέλω να πάρω, όχι τη γραφομηχανή της μπάρμπι. Η εμφάνιση δε με ενδιαφέρει καθόλου. Το προηγούμενο λαπτοπ που είχα ήταν ένα vaio και δε βόλεψε καθόλου. Διαθέτω μέχρι και 1300 ευρώ. Είχα δει τον τοσίμπα Satellite A200-1IZ http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1051075και και ψηνόμουν αλλά όταν πρόσεξα ότι τρέχει στα 4200rpm τον απέρριψα. Τώρα κοιτάζω τον Hp Pavilion dv6661ev http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1029630 αλλά δεν είμαι σίγουρη...
gdp77 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Για την κοπελιά μου πήρα αυτό. Απλά δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή @ 1199 ? (για 15" οθόνη που ήθελε)
michalis2610 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Πολύ εύκολα ταλαιπωρείσαι εσύ... Βασικά για να τα ξεκαθαρίσουμε, έναν καλούτσικο λαπτοπ θέλω να πάρω, όχι τη γραφομηχανή της μπάρμπι. Η εμφάνιση δε με ενδιαφέρει καθόλου. Το προηγούμενο λαπτοπ που είχα ήταν ένα vaio και δε βόλεψε καθόλου. Διαθέτω μέχρι και 1300 ευρώ. Είχα δει τον τοσίμπα Satellite A200-1IZ http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1051075και και ψηνόμουν αλλά όταν πρόσεξα ότι τρέχει στα 4200rpm τον απέρριψα. Τώρα κοιτάζω τον Hp Pavilion dv6661ev http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1029630 αλλά δεν είμαι σίγουρη... To καλούτσικο φορητό είναι κάτι πολύ σχετικό. 1000 και 1300 ευρώ είναι πάρα πολλά χρήματα για τη χρήση που προτείθεται να κάνεις. Ειναι προτιμότερο να διαθέσεις 600-650 ευρώ και μετά από 2 χρόνια να πάρεις καινούριο. Είτε 500 είτε 1500 κοστίζει σήμερα, μετά από 2-2,5 χρόνια πάλι αρχαίο θα είναι. Ο φορητός που προτείνω απέχει πολύ από τη γραφομηχανή της Μπάρμπι . Για την ακρίβεια περισσεύει για τη χρήση που τον θέλεις. Και μάλιστα έχει 2ετή εγγύηση. Αν μάλιστα προσθέσεις και 2GB RAM να είσαι σίγουρη ότι θα τον κρατήσεις πολύ περισσότερο διάστημα χωρίς να μετανώσεις. Εν πάση περιπτώσει επειδή δεν προσπαθώ να σε πείσω να πάρεις κάτι από το οποίο δεν έχω και κάποιο ώφελος αν το κάνεις ή όχι σου συνιστώ να στραφεις σε φορητούς που καλύπτονται από 2ετή εγγύηση. Αλλιώς φρόντησε να αγοράσεις και την επέκταση εγγύησης. Υπήρχε μια εξαιρετική πρόταση από Asus με 899 ευρώ στα Mediamarkt αλλά, καθώς εξαιρετική, από ότι διαβάζω εξαντλήθηκε. Ψάξε το αν υπάρχει κάτι ακόμα. Και κάτι τελευταίο. Προσπάθησε να δεις το φορητό που θα καταλήξεις από κοντά. Δες τον, περιεργάσου τον, κοίτα την οθόνη το, το πληκτρολόγιο, τα πάντα και μετά προχώρησε στην αγορά του. Καλή τύχη
depoina Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Ωραία τα λες αλλά και πάλι δεν καταλήξαμε κάπου. Δεν ενδιαφέρομαι για Asus, οπότε δεν τους κοιτάζω καν. Οι toshiba είναι η πρώτη μου επιλογή επειδή διαθέτουν απίστευτα καλό service. Επίσης, ο αδερφός μου και η αδερφή μου έχουν toshiba και μέχρι στιγμής δεν έχουν κανένα παράπονο. Θέλω να πάρω κάτι έτοιμο και να μη χρειαστεί να προσθέτω ή να αφαιρώ. Συμφωνώ ότι το καλούτσικο φορητό είναι κάτι πολύ σχετικό, όπως σχετικό είναι και το ποσό των 1000 και 1300 ευρώ εφόσον για άλλους είναι μεγάλο ποσό και για άλλους μηδαμινό.... Πάντως τους toshiba και τους vaio τους έχω επεξεργαστεί καλά.... Και στην τελική εφόσον διαθέτω χρήματα, προτιμώ να πάρω κάτι με περισσότερες δυνατότητες, παρά να αλλάξω υπολογιστή σε ένα χρόνο... Οι HP είναι αξιοπίστοι υπολογιστές ;;
depoina Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Για την κοπελιά μου πήρα αυτό. Απλά δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή @ 1199 ? (για 15" οθόνη που ήθελε)Πες μας ποιο λαπτοπ είναι...Η σελίδα δεν είναι διαθέσιμη λόγω συντήρησης...
laptopforum Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Πες μας ποιο λαπτοπ είναι...Η σελίδα δεν είναι διαθέσιμη λόγω συντήρησης... δεν δουλευει ουτε σε εμανα το λινκ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.