Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα με wine


santonop

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν, αν και παρακολουθώ στενά το φόρουμ αρκετό καιρό είπα να κάνω και εγώ επιτέλους σεφτέ και να ρωτήσω 2 θέματα τα οποία με απασχολούν πολύ τελευταία.

Επείδη τα θέματα είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους θα ανοίξω 2 διαφορετικές συζητήσεις.

 

Όσον αφορά το wine έχω δοκιμάσει άπειρες φορές να βάλω το παραπάνω πρόγραμμα με όλους τους τρόπους και σε όλες τις εκδόσεις. Το wine δείχνει να εγκαθίσταται κανονικά (βγαίνουν και τα αντίστοιχα εικονίδια στο μενού) αλλά από εκεί και πέρα δεν φαίνεται να δουλεύει τπτ. πχ γράφω στην κονσόλα winecfg για να ανοίξει το μενού επεξεργασίας αλλα δείχνει ότι δημιουργεί ένα κρυφό αρχείο στο home και το πράγμα κολλάει εκεί. Το ζήτημα είναι ότι στην παλιότερη έκδοση (ubuntu 7.04) χρησιμοποιούσα το πρόγραμμα κανονικά και έτρεχα ορισμένα προγραμματάκια τα οποία για να τρέξουν δεν χρεειαζόταν καν να "πειράξεις" το πρόγραμμα. Με την αλλαγή όμως έκδοσης συμβαίνει το παραπάνω. Έχει κάποιος υπόψη του τι μπορεί να συμβαίνει; Μήπως είναι τπτ θέμα με το γραφικό περιβάλλον;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tα προγράμματα μέσω wine καλό είναι να τα τρέχεις από κονσόλα.Aν θυμάμαι καλά τα τρέχεις με αυτή την μορφή

wine C:\\Program\ Files\\MyPrg\\test.exe

το parh αλλά και το C: είναι ο κρυφός φάκελος στο home σου.Το path θα το βρεις από τους φακέλους εκεί.Googlarise το λίγο,δεν μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω μια και το wine μου είναι τελείως άχρηστο.Υπάρχουν καλά προγράμματα στο linux αντίστοιχα των windows γιαυτό δεν το χρειάζομαι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...