Προς το περιεχόμενο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

oceansofangels

RAID πρόβλημα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

 

'Εχω αγοράσει δύο WD3200YS σκληρούς για να χτίσω ένα striped RAID σύστημα. Η ιστοσελίδα του μοντέλου της μητρικής WinFast 6100M2MA - RS2H είναι η εξής:

http://www.foxconnchannel.com/product/Motherboards/detail_overview.aspx?ID=en-us0000163

 

Καταρχήν, ενεργοποιώ το RAID στο BIOS της μητρικής και μετά φτιάχνω το array μέσω της Mediashield utility όπως φαίνεται στα screenshots.

Κατόπιν, πάω να εγκαταστήσω τα 32-bit XP Professional.

 

Για να δει η εγκατάσταση των XP το RAID Array μου πρέπει να φορτώσω έναν RAID driver.

Για αυτό δοκίμασα τους εξής drivers :

1) Τους nvidia drivers που βρίσκω unzipping τους τελευταίους nforce drivers nforce_winxp_16.08_english_whql.exe. Βρίσκονται στο παρακάτω path: \English\IDE\WinXP\sataraid

2) Τους sataraid drivers που έρχονταν με το CD της μητρικής

 

Έτσι λοιπόν, κατά την αρχή της εγκατάστασης πατάω F6 και φορτώνω τους drivers από το floppy disk. (δοκίμασα επίσης με το nlite να τους κάνω embed στο CD των Windows αλλά είχα τα ίδια αποτελέσματα).

Όλα πήγαν μια χαρά και η εγκατάσταση βρήκε το sata raid όπως φαίνεται και στα screenshots.

Επίσης τα windows εγκαταστάθηκαν μια χαρά όπως φαίνεται και στα screenshots έως την στιγμή που ήρθε να κάνω το τελευταίο bootarisma για να μπω για πρώτη φορά στην επιφάνεια εργασίας.

Οπότε, μόλις bootare και εμπαίνε στο σημείο που αρχίζει να φορτώνει τα windows που πέταξε την παρακάτων μπλε οθόνη...

 

Αυτό έγινε και για τους δύο drivers που χρησιμοποίησα. Την ίδια διαδικασία ακολούθησα και για Windows Professional x64. Τα ίδια όμως. Να σημειώσω ότι το array φαίνεται μια χαρά μέσα από τα Windows μιας και τα εγκατέστησα σε έναν άλλο 20 GB που είχα για να δω τι βλέπει, και μόλις έβαλα τους σωστούς drivers είδε το RAID κατευθείαν.

Το λάθος αυτό στην Microsoft Knowledge base:

http://support.microsoft.com/kb/324103/en

 

Καμιά ιδέα??

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

 

Αντώνης

 

B)

post-29255-129062957876_thumb.jpg

post-29255-129062957878_thumb.jpg

post-29255-129062957879_thumb.jpg

post-29255-129062957881_thumb.jpg

post-29255-129062957883_thumb.jpg

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει αλλά εγώ θα έκανα τα εξής:

 

Α. Ανταλλαγή των καλωδίων sata μεταξύ των σκληρών δίσκων.

 

Β. Τοποθέτηση των βραχυκυκλωτήρων έτσι ώστε να δουλεύουν οι δίσκοι ως sata1 (150MB/sec).

 

Αν δεν λυθεί και πάλι, τότε αγοράζεις έναν PCI Controller με Serial ATA και RAID, όπως αυτό:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801014

 

ή αυτό:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.803126

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
×
×
  • Δημιουργία νέου...