Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για Site


stelios2809

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλισπερα.

 

θελω να φτιαξω ενα site για μια ομαδα ποδοσφαιρου.

με λιγα λινκς που να πληροφορουν για ιστορια, νεα της ομαδας, φωτογραφιες κλπ.

επειδη δεν εχω φτιαξει παλι σελιδα μονος μου.. αρχικα θα θελα να μαθω ποιο προγραμμα να χρησιμοποιησω. Να το κατεβασω και να διαβασω manuals και να πειραματιστω στο site.

Δευτερον , οσο αναφορα την ενημερωση του(νεα , αποτελεσματα, νεες φωτογραφιες κλπ) τι χρειαζομαι και πως γινεται.

Ευχαριστω εκ των προταιρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία, η αλήθεια είναι πως θα χρειαστεί κάποιος σεβαστός χρόνος για να μάθεις κάποια προγράμματα. Όχι τόσο γιατί είναι δύσκολα, άλλα γιατί χρειάζεται χρόνος για να κατανοήσεις την όλη νοοτροπία. Συνήθως δεν κατασκευάζεις ένα website μόνο με ένα συγκεκριμένο s/w, όπως και δεν χρησιμοποιείται ως γλώσσα μόνο η HTML. Ένας ποικιλόμορφος και σωστός συνδυασμός προγραμμάτων και γλωσσών φέρνει ένα καλό αποτέλεσμα.

 

Για να πάρεις μία γεύση μπορείς να ρίξεις μία ματια στα ακόλουθα s/w:

Dreamweaver, Flash, FrontPage, Expression

 

και στις ακόλουθες γλώσσες:

HTML, XHTML, XML, CSS, JavaScript, ActionScript.

 

Χρήσιμο, επίσης, είναι να γνωρίζεις κάποια προγράμματα επεξεργασίας εικόνων (bitmap), όπως το Photoshop ή το Gimp καθώς και δημιουργίας δυανισματικών εικόνων (vector), όπως το illustrator.

 

Μπόλικο χαρτί, στυλό, μολύβια, χρώματα για να κάνεις έναν πρόχειρο αρχικό σχεδιασμό, είναι κι αυτά απαραίτητα. Δεν χρειάζεται να είσαι ζωγράφος για να κάνεις ένα προσχέδιο και να ταξινομήσεις το υλικό σου. Καλό επίσης, είναι να γνωρίζεις τις δυνατότητες των προγραμμάτων που προσφέρονται ώστε να έχεις επίγνωση τι από αυτά που σχεδιάζεις είναι πραγματικά υλοποιήσημο.

 

Όταν τελειώσεις την ανάπτυξη των ιστοσελίδων θα χρειαστείς κι έναν FTP manager για να αναιβάσεις το website στον server που θα φιλοξενηθούν.

 

Αυτά εν ολίγης.

Βέβαια υπάρχει και η λύση των έτοιμων ιστοσελίδων (templates) που συνήθως δίνονται δωρεάν με ένα πακέτο φιλοξενίας από τις διάφορες εταιρείες web hosting. Όλα εξαρτώνται από το τί πραγματικά θέλεις να κάνεις κι από το πόσο χρόνο θέλεις να αφιερώσεις.

 

Τώρα, προγράμματα με τίτλους του στυλ web site wizard ή easy web site κτλ κτλ, δεν θα σου τα συνιστούσα αν θέλεις να κάνεις σωστή δουλειά κι ενδιαφέρεσαι όντως να μάθεις.

 

Αν θέλεις μια ενδιάμεση κατάσταση, δλδ ούτε να μπλέξεις με όλα τα παραπάνω αλλά ούτε και φτηνά wizards, θα μπορούσες να ρίξεις και μία ματιά στο Joomla! το οποίο είναι όντως αξιόλογο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ ωραία τα είπε ο κορ.Για μένα κάθε πρώτα html και μετά όλα τα αλλά.Μετά δες αν σε βολεύει κάποιο content management system όπως το drupal ,joomla hoops κ αλλά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το να μάθεις html είναι πολύ εύκολο και δεν πρόκειται να σου πάρει πάνω από 2 ημέρες.

 

Για CMS θα σου πρότεινα το joomla μιας και είναι πολύ πιο εύκολο στη χρήση από το drupal.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επομενως αρχικα να μαθω λιγο dreamweaver 8 kai flash 8 να παρω μια ιδεα.. και να προσπαθησω να φτιαξω ενα site. κατεβασα τα tutorials

σωστα?

 

HTML Complete Course + CD

HTML with CSS and XHTML

Dreamweaver 8

Dreamweaver 8 Advanced

Flash 8

Flash 8 Easy Guide

Photoshop CS3

JavaFX Script

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...