Προς το περιεχόμενο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Athanasios2104

Ένα βήμα πριν την μετάβαση σε Conn-x [απορίες inside...]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εδώ και καιρό έχω Forthnet 2mbps (59 ευρώ/δίμηνο) και αφενός επειδή μου έχουν σπάσει τα νεύρα το Λογιστήριό τους (μου στέλνουν λάθος τιμολόγια με "χρεωστούμενα" επί 10 μήνες, αν και τους έχω ειδοποιήσει πολλάκις σχετικά), αφετέρου επειδή με 1 ευρώ παραπάνω το conn-x δίνει 24mbps, σκέφτομαι να δοκιμάσω το 24mbps του conn-x (μαζί με conn-x Talk απεριόριστο, αφού το ιδιόκτητο της Forthnet μαλλόν θα έρθει εδώ στο Πανόραμα του χρόνου το Μάη...). Επειδή όμως ποτέ δεν ασχολήθηκα με SNR, DSLAMs και τα τοιαύτα, ήθελα μια πιο έμπειρη γνώμη στις εξής απορίες/ερωτήσεις:

 

1. Πώς μπορώ να δω αν στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης (που βρίσκομαι) τα 24mbps/1mbps είναι εφικτά και όχι όνειρο καλοκαιρίνής νυχτός; Και ρωτώ αυτό, γιατί για να βάλω 24mbps πρέπει να αλλάξω το Speedtouch 510 (πάει μέχρι 8mbps αν δεν κάνω λάθος...) με άλλο μοντέλο που να είναι συμβατό με 24mbps και πάνω (adsl2+ ταχύτητες σωστα; ). Επομένως αν είναι να πιάνω 8mbps (αντί για 24) και να μου μείνει το router ουσιαστικά άχρηστο, βάζω 8mbps και γλυτώνω το router.

 

2. Αν όντως πιάνονται τα 24mbps, ποιο router (να είναι και 4port switch) προτείνετε;

 

3. Επειδή το Conn-x Talk λέει ότι δίνει δωρεάν απεριόριστες υπεραστικές και αστικές κλήσεις "στο δίκτυο του ΟΤΕ" (κοινώς όχι στα ιδιόκτητα δίκτυα), υπάρχει τρόπος να δεις αν αυτόν που τηλεφωνείς είναι εκτός δικτύου ΟΤΕ;

 

4. Υπάρχουν τίποτα παράπονα σχετικά με την ποιότητα ήχου στο Conn-x Talk; Γιατί μου είπανε ότι σε μερικά ιδιόκτητα δίκτυα η ποιότητα ήχου στις τηλεφωνικές συνδέσεις δεν είναι τόσο καλή όσο του ΟΤΕ.

 

Αυτά παίδες και ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

********

 

PS1: Παρεπιμπτόντως, με τη Forthnet πιάνω 220kB/s σταθερά, επομένως δεν έχω παράπονο από τις ταχύτητες/σταθερότητα, άλλα από την εξυπηρέτηση πελατών τους και βέβαια, επειδή δεν έχουν ρίξει ακόμη τις τιμές...

 

PS2: Αν έχει κανείς 24mbps στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, ευχαρίστως να ακούσω εντυπώσεις.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
×
×
  • Δημιουργία νέου...