Προς το περιεχόμενο

nokia n95 και καρτα μνημης 4GB ?

stemac

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια κοιταω αυτο το καιρο το n95 και εψαχνα τα περι μνημης. Στο site της nokia αναφερει οτι δεχεται εως 2 GB καρτες, αλλα ακριβως απο πανω προτεινει να αγορασεις καρτα των 4 GB την οποια δειχνει ως συμβατη με μονο 2 nokia κινητα εκ των οποιων το ενα ειναι το n95.

Κοιταξα στην υποστηριξη στις συζητησεις και εκει λεγανε moderators της nokia οτι αμα κανεις upgrade το firmware δεχεται και τις 4GB καρτες. Το εχει ελενξει κανεις?

Οσο εχω μιλησει εδω στην ελλαδα με τεχνικους Nokia, vodafone, cosmote κλπ λενε οτι μετα απο τεσταρισμα δεν ειναι τελειως συμβατες οι 4'ς.

Η scandisk λεει οτι ειναι αλλα ως 3rd party ....

Και φυσικα μιλαω για τις SD οχι τις high κατι πως λεγονται.

ευχαριστω για τη βοηθεια.

Δημοσ.

Να ρωτησω εγω κατι; Αφου σκοπευεις να δωσεις τοσα λεφτα για N95 γιατι δεν περνεις το N95 8GB που και HDD εχει αντι για memory cards και ειναι ενα αρκετα βελτιωμενο revision του προκατοχου του με new features;

Σιγουρα ειναι αρκετα πιο ακριβο αλλα αμα βαλεις το κοστος αναλογων καρτων νομιζω οτι εν τελει ειναι πιο καλη αγορα.

Παντως για τις 4gb cards που λες και εγω ξερω οτι με firmware upgrade τις δεχεται. Δεν το εχω δει παντως ποτε με 4GB καρτα επανω..

Δημοσ.

η διαφορα τιμης ειναι 150 ευρω περιπου αν δεν απαταμαι. Η καρτα των 2 GB κανει 22 ευρω. Επισης οι βασικες διαφορες ειναι κατα χιλιοστα μεγαλυτερη οθονη, μικροτερη καταναλωση μπαταριας κατα την αναπαραγωγη μουσικης. Αλλα εχεις και το γεγονος οτι εχεις ενα σκληρο ο οποιος θα τραβαει μπαταρια αρκετα συχνα.

Τελος 2 φιλοι μου εχουν και τα 2 και μου προτειναν και οι δυο να παρω το απλο.

Χωρις το γεγονος οτι ηδη το μονο πραμα που με κραταει απο το να παρω το κινητο ειναι το οτι δε μου αρεσει να σκασω τοσα λεφτα :D το να δωσω και αλλα 120-150 ....

παντως ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση, και ακριβως εκει ειναι το προβλημα δε θελω να ειμαι ο πρωτος και να τη πατησω ;)

Δημοσ.

Η νοκια το λεει hard disk τωρα αν τα flash disk θεωρουνται HD εγω δε ξερω. παντως εδω παλευουν να κανουν τα κινητα τους συμβατα με πανω απο 4GB καρτες δε καταλαβαινω πως τοτε το n95 8gb εχει . εκτος αν λεω βλακειες :D

τεσπα αν κανεις βαλει 4GB καρτα να μας πει, να ξερουμε και μεις τι γινεται

Δημοσ.

To N91 έχει σίγουρα σκληρό δίσκο. Σου το λέω γιατί τα άνοιξα και τα δύο και τα έιδα. Το Ν91 που έχει σκληρό δίσκο με το που το ανοίγεις τον βλέπεις και ξεχωρίζει ενώ το Ν95 (8GB) όταν το ανοίγεις βλέπεις μόνο ολοκληρωμένα. Μπορεί να κάνω και λάθος απλά εγώ πιστέυω ότι βλέπω και όχι ότι μου γράφουν...

Τέσπα μέχρι στιγμής στις 4gb που ξέρω δεν έχουν προβλήματα.

Για τα 8GB δες ΕΔΩ

Δημοσ.

μμμ δε ξερω καλα απο αυτα αλλα νομιζω οτι τα nokia δε δεχονται SDHC μονο SD και εκει ειναι το θεμα γιατι SD ανω των 2 GB τωρα αρχισανε να βγαινουν.

οταν λες quoting Τέσπα μέχρι στιγμής στις 4gb που ξέρω δεν έχουν προβλήματα.

εννοεις οτι εχεις δοκιμασει στο n95 για μερικες μερες και δουλευαν μια χαρα ?

Δημοσ.
μμμ δε ξερω καλα απο αυτα αλλα νομιζω οτι τα nokia δε δεχονται SDHC μονο SD και εκει ειναι το θεμα γιατι SD ανω των 2 GB τωρα αρχισανε να βγαινουν.

Και αυτός στο Link που σου έστειλα τι χρησιμοποιεί?

I ran a quick compatibility test of the SanDisk 8GB MicroSDHC with five relatively new phones. Three of the five phones are capable of taking advantage of the full 8GB storage while the other two maxed out at 4GB.

The Nokia N95-3, HTC Touch from Sprint and the Blackberry 8310 from at&t passed the compatibility test with flying colors.

οταν λες Τέσπα μέχρι στιγμής στις 4gb που ξέρω δεν έχουν προβλήματα.

εννοεις οτι εχεις δοκιμασει στο n95 για μερικες μερες και δουλευαν μια χαρα ?

1 πελάτης μου και ένας φίλος έχουν και δεν έχουν πρόβλημα. Ούτε όταν μπαίνουν στις φωτογραφίες που τράβηξαν, ούτε ότνα ακούν μουσική. Ο φίλος μου μου έβαλε και ταινία και την έπαιζε μια χαρά στην τηλεόραση από την μνήμη απ' ευθείας.

Δημοσ.
Δεν είναι σκληρός δίσκος, είναι flash memory τα 8GB....

Α μαλιστα αυτο δεν το ηξερα απλα δεν εχω ακουσει και κατι τετοιο.Δεν ξερω για πιο λογο να ισχυριζοντουσαν κατι τετοιο παντως, αφου ξερανε οτι καποιοι θα ανοιγαν το κινητο για reviews? Για το N91 που εχω το ξερω σιγουρα παντως οτι εχει σκληρο.

OP εσυ φυσικα ξερεις καλυτερα το τι σου κανει και τι χρειαζεσαι...

Δημοσ.

Έχω στο δικό μου Ν95 μια καρτούλα 8giga και παίζει άψογα. Πριν από αυτήν είχα μια 6άρα και πάλι έπαιζε άψογα.

Το Ν95 παίρνει microSDHC κανονικότατα...

Φίλε stemac τα symbian 3rd ed nokia είναι από τα ελάχιστα που δέχονται SDHC ;)

Δημοσ.

;)

Επίσης, αυτό σημαίνει ότι αν δεν αλλάξει κάτι στα specs (τα οποία έχουν δημοσιευτεί ήδη και εγκριθεί, οπότε χλωμό) μέχρι το καλοκαιράκι θα έχεις να διαλέξεις 16άρα και μέχρι Q1 2009 32gb καρτούλα :D

Δημοσ.

για να μην ανοιγω καινουργιο thread οποιος εχει το 95 αν μπορει να βοηθησει...

με τη ram τι γινεται ? εχει 20mb kai το video περνει γυρω στα 14-15 οποτε μενει πολυ λιγη ελευθερη και αμα εχεις μερικα προγραμματα ανοιχτα σου βγαζει memory error. για πειτε απο προσωπικη χρηση τι γινεται και αν μπορειτε καντε κανα τεστακι (ανοιξτε mp3 ktlp)

εχει βγει καμια καινουργια εκδοση του n95-1 με περισσοτερη μνημη? εκτους του n95-1 kai -2 υπαρχει το -3 στην ελλαδα? ( το US version)

και οτι αλλο αρνητικο ξερετε ^^ απο θετικα ξερω σχεδον τα παντα :D

Δημοσ.

Εμένα δεν μου το έχει πετάξει ποτέ. Κανα 2 φορές απλά μου έχει κλείσει τις ανοιχτές Java εφαρμογές. Από εκεί και πέρα, λένε ότι δεν μπορείς να σερφάρεις σε βαριές σελίδες και να ακούς MP3 ταυτόχρονα.

Αυτό με το βίντεο δεν κατάλαβα πως το εννοείς...

Αρνητικό για μένα είναι μόνο η μπαταρία. Περίπου 1.5 μέρα με κανονική χρήση. Πολύ κακό πραγματικά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...