Προς το περιεχόμενο

No Country for Old Men


KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κοπιαρω απο αλλο φορουμ

Σ Π Ε Ρ Ν Ε Ι

 

Ειναι βαρυ και ασηκωτο και αργο και και αλλα οταν τελειωσει θες να το δεις ακομα μια φορα για να το καταλαβεις. Και εχει και ενα δυο σημεια που πραγματικα θα λες "Τι εγινε τωρα" (οχι twist, απλα φασεις που δεν περιμενεις να συμβουν, η ταινια ειναι εντελως αντι-κλισαρισμενη)

 

Μου φανηκε σαν πινακας που τον κοιτας, τον κοιτας και εχεις μπερδευτει. Καποια στιγμη ερχονται δυο υπαλληλοι της εκθεσης και περνουν τον πινακα. Και καθως συνεχιζεις να κοιτας καταλαβαινεις οτι δεν εβγαζες νοημα γιατι κοιταγες απο κοντα, τωρα που βλεπεις απο μακρια την big picture ολα φαινονται πιο ξεκαθαρα

 

Και φυσικα...Χαβιε Μπαρντεμ!!!ρισπεκ!!!ΕΜΟ δολοφονο δεν περιμενα να βρω!!!

 

ΑΝ το εχετε δει και θελετε να το συζητησουμε παραπανω εδω ειμαστε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Ειναι στα αμεσα προς κατεβασμα εννοειται. Θα το δω και θα πω σχολια, και εγω εχω ακουσει πολυ καλα σχολια παντως.

Σημερα παντως πηγα και ειδα το Orphanage στο σινεμα βαρεθηκα να περιμενω για μια καλη version.. Σουπερ παρα-ψυχολογικο θριλερακι μια χαρα περασα, τελικα ο Γκιγερμο βαζει υπογραφη σε καλα εργακια..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χαβιε Mπαρδεμ,ντακσ,κλασσικος πλεον ο χαρακτηρας του,απιστευτος...καλη ταινια,η καλυτερη των Coen εδω κ χρονια,αν κ λιγο οι αργοι ρυθμοι κ η ελλειψη μουσικης με κουρασε καποια στιγμη...θα το ξαναδω,γτ πολλα πραματα δεν τα βλεπεις με τη μια...αυτο που μου εκανε καπως,ηταν οτι το black humor πχ του φαργκο,δεν υπηρχε καθολου εδω(αν εξαιρεσεις τον μπαρδεμ ωρες ωρες-απολυτο ψυχακι-)...σαν το φαργκο περιπου η ταινια,αλλα με αλλο σκηνικο,δυση κ ετσι(αξεπεραστο για μενα το πρωτο)!παντως οι φαν των κοεν,θα ενθουσιαστουν,πολυ δυναμικο καμμπακ,σε σχεση με τις βλακειουλες των τελευταιων ετων...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμενα παλι το γουεστερν στυλακι μου αρεσε πολυ περισσοτερο απο το Φσργκο

 

Και μια χαρα χιουμορ ειχε και απο Τομυ Λι και απο Γουντυ Χαρλσον(ο οποιος κριμα που δεν επαιξε περισσοτερο)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περνάς την ώρα σου... τίποτα παραπάνω...μια-δυο σκηνές κυνηγητού αξίζουν...κάποιες σκηνές είναι τόσο βαρετές που τύφλα να 'χει ο αγγελόπουλος...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

^ :confused:

 

Εγώ πάλι ενθουσιάστηκα.και τις 2 φορές :P (απ΄την άλλη όμως,ενθουσιάζομαι εύκολα)

 

Ναι λοιπόν,back to the good ol' stuff,και πόσο μ'αρέσουν αυτές οι ταινίες. Πρώτα απ'ολα αυτό το background-ατμόσφαιρα-δύση-όλα είναι ήσυχα,but maybe a little..too quiet-σκηνικό σφραγίδα coen imho,και πάντα επι/υποβλητικό. Η έλλειψη πολλής μουσικής δε με χάλασε,ίσα ίσα μου άρεσε. Είχα την εντύπωση πως ο παραμικρός ήχος ακούγεται μέχρι το επόμενο βενζινάδικο. Η φυσιογνωμία του Μπαρδέμ σχεδόν με τρόμαζε,και τρωγόμουν να βρω από που θα ξεφυτρώσει.Με κράτησε απ΄την αρχή ως το τέλος,και εκτός των άλλων αυτός ο χαρακτήρας βοήθησε πολύ -όχι οτι οι άλλοι με χάλασαν,και πράγματι κρίμα που δεν είχε περισσότερο Woody. Εν ολίγοις,a Coen classic,τολμώ να πω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν ξερω δεν τρελαθηκα. Ειχε καποια φιλοσοφια κρυμενη το εργο που δεν επιασα καποιο βαθυτερο νοημα? Οτι ο κοσμος εχει σαλεψει, οτι δεν υπαρχουν αξιες, οτι οι ηλικοιωμενοι ζησαν αλλες εποχες και βλεπουν τι συμβενει τωρα και αναρωτιουνται?? ξερω γω ψαχνω να βρω ενα νοημα, διοτι ειχε μια α ατμοσφαιρα και ενα cool τρελιαρη χαρακτηρα, αλλα αρκει αυτο για μια ταινια για να την πεις αριστουργημα οπως πολλοι λενε?

 

Το ολο στορι ειναι μια ασυναρτησια χωρις σοβαρο υποβαθρο. ενας βρισκει λεφτα στην ερημο τα παιρνει, γυριζει μετα το βραδυ ενω ξερει οτι θα μπλεξει και καπου εκει αρχιζει και τον κυνηγαει ενας ψυχακιας σουπερμαν. Νομιζο οτι η ταινια απλα ξεφευγει, cool ο ψυχακιας δεν λεω, αλλα μοιαζει σαν να ειναι απο αλλη ταινια sci fi και απλα μπουκαρει σε ενα ατμοσφαρικο western wannabe. πυροβολαει οποιον βρει, κυκλοφορει με ενα περιεργο πυροσβεστηρα για πιστολι και εχει κολημα με το να αποφασιζει ενα νομισμα για το ποιος θα ζησει. Backgroynd story δεν μας δινουν ποτε, καταληξη δεν υπαρχει και εχεις μεινει με ενα ανουσιο κυνηγητο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχάς να πω ότι δεν με συγκινεί το στυλ των Κοέν, όσο έχω δει τέλος πάντων. Ομολογουμένως καλογυρισμένη ταινία, με απίθανο πρωταγωνιστή-δολοφόνο, μη αναμενόμενη εξέλιξη της ιστορίας και μερικές εξαιρετικές σκηνές. Ωστόσο, δε συγκλονίστηκα, να πω ότι ήταν η καλύτερη ταινία της χρονιάς και αντίστοιχα που ακούγονται. Από τις ταινίες που πρέπει να δεις, πάντως, γιατί ο δολοφόνος θα μείνει στην ιστορία.

 

Υ.Γ. Παίζει να μη συγκλονίστηκα γιατί όταν την είδα ήμουν κομμάτια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για ποιο λογο ρε παιδια θα μεινει στην ιστορια, επειδη κυκλοφορει σαν μουροχαυλος, λεει 3 ατακες ανα 25 λεπτα και πυροβολει οποιον βρει με πυροσβεστηαεροβολο?? Καλος ηθοποιος και οντως αισθανεσαι οτι βλεπεις ενα ψυχακια , απλα δεν βρισκο ικανοποιοητικο το εργο που ειχε να φερει εις περας, δεν ειχε καμια ουσια. Σαν να βλεπω το saw 5 σε chilled out western version!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ είπα ότι δεν τρελάθηκα από την ταινία, αλλά ότι είναι από τις σπάνιες φιγούρες που βλέπεις σε ταινία, είναι. Με αυτή την έννοια το λέω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετρια ταινια θα ελεγα και σαφως overrated!

Σε 2-3 σημεια κανει τη διαφορα,αλλα σε πολλα διαστηματα κατανταει

επιεικως βαρετη.

Απαραδεκτο τελος,τη σωζει κυριως η μορφη του (Javier Bardem) psycho

και οχι τοσο ο Tommy Lee Jones.

6/10 και πολυ ειναι..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Τη ειδα και γω σημερα τα ξημερωματα.Ουτε μια φορα δε βαρεθηκα.Οπως ειπε και ο Καιζερ,η ταινια σπερνει πραγματικα.Εχω ακουσει και απο αλλους οτι την βρηκαν καπως βαρετη.Αργη σε καποια σημεια ναι,βαρετη καθολου διοτι υπηρχε παντα αυτη η αγωνια.Η σκηνοθεσια των Κοεν μ'αρεσε αρκετα και απλως προσκυνω τον Javier Bardem.Μια απο τις κορυφαιες ερμηνειες psycho και αν δεν του δωσουν το Οσκαρ φετος,θα ειναι για πολλες μουντζες εκει περα στην ακαδημια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tο είδα και εγώ χθες σινεμά.

 

Γενικά οι Κοέν δε μου αρέσουν (εκτός από το barton fink) τουλάχιστον όσες ταινίες τους έχω δει.

 

Αλλά αυτή μου άρεσε. Ήταν αργή, είχε πολλά πράγματα ανεξήγητα πράγματα-τρύπες , αλλά μου άρεσε και δε βαρέθηκα καθόλου. Το μόνο που με εκνευρίζει λίγο σε κάτι τέτοιες ταινίες είναι ότι έχω την εντύπωση ότι το κάνουν επίτηδες το να αφήνουν κενά και ανεξήγητα στο στόρυ έτσι για να φανεί πιο καλτ η ταινία.

 

Ο μπαρδέμ όμως όντως κορυφή! Πραγματικά ψυχάκιας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...