Προς το περιεχόμενο

Το AntiVirus κάνει Update... ενώ ο Internet Explorer δεν συνδέεται πουθενά!


sapphire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω το εξής πρόβλημα μ' ένα PC που έχει ο πατέρας μου για κατεβαστήρι. Το PC είναι AMD Duron 1000MHz, 2x256MB DDR 133MHz, Shuttle MK32N (μητρική, με Onboard κάρτα γραφικών και ήχου), WD 40GB ATA 100 δίσκος κι ένα Q-Tec 400άρι τροφοδοτικό. Το χρησιμοποιεί για κατεβαστήρι (όχι νύχτες), αλλά σε επαγγελματικό χώρο. Το modem/router που έχει είναι D-Link 502T και η σύνδεση είναι 1mbps Vivodi (μέσω ΟΤΕ)

 

Έκανα format το καλοκαίρι, φυσικά πέρασα win xp pro sp2 και κάτι προγράμματα για τη δουλειά του (office 2003, corel draw, κ.α.) και ξαφνικά λίγο πριν το νέο έτος, το pc δεν είχε internet. Εξηγούμαι: Το modem συνδεόταν στο Internet, το NOD32 2.7 που είχε αναβαθμιζόταν κανονικά, αλλά ο internet explorer δεν συνδεόταν με καμιά σελίδα. Το κάνω format, και ξανά όλα από την αρχή, αλλά τώρα με NOD23 3.0. Για περίπου δυο εβδομάδες δούλευε κανονικα, από χθες πάλι τα ίδια. Ενώ το NOD32 κάνει update κανονικά, ο internet explorer δεν συνδέεται με καμιά σελίδα, τα ίδια και το mozilla firefox που πέρασα. Στη σελίδα του router (192.168.1.1) φαίνεται ότι είμαι connected. Αν κάνω disconnect και πάω να ανανεώσω το NOD μου λέει ότι δεν είμαι συνδεδεμένος. Αν είμαι connected και πάω να ανανεώσω το NOD μου λέει είτε ότι είναι ανανεωμένο, ή κάνει ανανέωση κανονικά. Δηλαδή internet έχει το pc αλλά για κάποιο λόγο δεν το βλέπει. Επίσης, να αναφέρω πως το modem/router έχει συνδεθεί στη usb του υπολογιστή, αφού τη δικτυακή τη χρειαζόμαστε για τοπικό δίκτυο που έχουμε, αλλά θέλουμε μόνο ο συγκεκριμένος υπολογιστής να έχει internet. Κι εν τέλει δεν νομίζω να φταίει το ότι είναι usb, αφού τόσο καιρό δούλευε μια χαρά.

 

To Pc όσες φορές κι αν το έκανα in-depth scan με το NOD (και τώρα, και πριν το format), δεν μου έβγαζε ιό, ούτε ύποπτα αρχεία. Επίσης, πριν είχα τα TuneUp Utilities 2007 και τώρα έχω τα TuneUp Utilities 2008, τα οποία συνηθίζω να τρέχω συχνά-πυκνά. Το pc δεν έχει hardware πρόβλημα, αφού το έχω ελέγξει με το Hiren's Boot CD και γενικά είναι γρήγορο για τις δουλειές που το θέλουμε. Τους USB drivers του router του έχω κάνει uninstall και ξανά install, αλλά πάλι τίποτα.

 

Ξέρει/φαντάζεται κανείς τι μπορεί να φταίει? Εγώ έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...