Προς το περιεχόμενο

Αποψεις για μεταχειρισμενα Laptop

zevage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Γι' αυτό ρωτάω. Πόσο χρόνο έχει ακόμα η εγγύησή του θέλω να μάθω;)

Ο υπολογιστής που ανεφερα δεν ειναι δικός μου. Τον εχω δει σε μια αγγελία και δεν γραφει για εγγύηση. Τον δίνουν 550 ευρώ. Εγω δεν δινω παραπάνω απο 500 ευρώ. Εχω την αποψη οτι συνήθως τα laptop οτι ζημιές βγαζουν τις βγαζουν στην αρχή. Οταν αγορασα τον πρωτο φορητό μου (το 1999 ενα MITAC 6120 pentium celeron 466, απο τα καλύτερα και τα πιο φθηνα τοτε) για 680.000 δρχ, μετα απο μια εβδομαδα χαλασε η οθονη και την αντικατεστησαν με την εγγυηση. Εκτοτε δεν ξαναεπαθε τιποτα εκτος απο ενα πληκτρο που εβγαλε περυσι η 4χρονη κορη μου. Για την ιστορια και για αυτα που θα πω παρακατω, σήμερα δεν εχει καμια χρηματική αξία. Το 2003, αν θυμαμαι καλά αγορασα ενα MULTIRAMA PIV 2,66. Απιστευτα γρηγορο και χωρίς καμία βλάβη. Το αντικατεστησα το 2005 με ενα MITAC PIV 3,2 μεταχειρισμενο. Κανενα προβλημα δεν εβγαλε. Την ανοιξη του 2007 πηρα ενα HP PIV 3,4 μεταχειρισμενο αριστο. Και εδω κανενα προβλημα. Να μη πολυλογώ επειδη εχω τρια παιδακια (5-7-9 χρονων) τους εχω παρει απο ενα laptop: Acer centrino 2ghz, το ΗΡ που προανεφερα και ενα TOSHIBA centrino 1,3 (που εχω αναφερει πιο πανω). Εγω (ειμαι πολιτικος μηχανικος) πηρα ενα ΗΡ G5060EV (μεταχειρισμενο οπως παντα). Οπως καταλαβαινετε παιρνούν καποια δοκιμασια τα μηχανηματα. Ετσι λοιπον πιστευω ειτε οτι ειμαι πολύ τυχερος ειτε ισχύει αυτο που λεω πιο πανω οτι οτι ειναι να βγει βγαινει στην αρχη οταν ειναι καινουργια τα μηχανηματα.

• Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

κατα την γνωμη μου ο σημαντικοτερος παραγοντας ειναι η φθορα του μηχανιματος.(ποσο σκληρα εχει χρησιμοποιηθει απο τον προηγουμενο χρηστη).πρεπει να εχει μεινει τουλαχιστον 1 με 1.5 χρονια εγγυηση.

Δημοσ.

Παιδια δεν παει να πει οτι ειναι μεταχειρισμενος οποτε θα τα φτυσει πιο γρηγορα (παιζει κ πως το μεταχειριζεται ο καθενας) κ.τ.λ. εχω βαλει κ εγω εναν asus στις αγγελιες μεσω ενος φιλου εδω μεσα .Ειναι φορητος asus F3SA αυτος απο τα media markt(χεχε θυμαμαι ισα που προλαβα 6-7 κομματια ειχαν απομεινει κ αυτα μαρουσι),συγκεκριμενα π.χ. λοιπον οι πιο πολλοι το θεωρουν μεταχειρισμενο αλλα ποσο 15-20 ημερων ? Το θεμα ειναι τοτε γιατι τον πουλαω,διοτι θελω τα μετρητα δηλαδη τον πηρα για κα.λα της στιγμης χωρις πραγματικα να τον χρειαζομαι,αν δεν κατσει δεν καιγομαι κιολας (ας μεινουν οι δοσεις :-D που απομενουν).Αλλωστε υπαρχει κ ο ντεσκτοπ.Οποιος θελει π.μ.

Δημοσ.
κατα την γνωμη μου ο σημαντικοτερος παραγοντας ειναι η φθορα του μηχανιματος.(ποσο σκληρα εχει χρησιμοποιηθει απο τον προηγουμενο χρηστη).πρεπει να εχει μεινει τουλαχιστον 1 με 1.5 χρονια εγγυηση.

Εαν δεν εχει μεινει εγγύηση απο εκει που τον αγόρασε ο αρχικός ιδιοκτήτης τοτε δεν φαντάζομαι να δινει κάποιος εγγύηση. Επίσης εαν εχει μεινει εγγύηση απο το κατάστημα ή την εταιρεία που το πούλησε στον αρχικό ιδιοκτήτη πολύ αμφιβάλλω αν ισχύει σε καποιον που θα το αγοράσει ως δεύτερος διοτι η εγγύηση ειναι επ' ονόματι του αρχικού αγοραστή. Πιστεύω λοιπον οτι ειναι καπως υπερβολικο να απαιτούμε εγγύηση για μεταχειρισμενα laptop.

Δημοσ.

.... αν το ψάξεις λιγάκι μπορεί να βρεις οτιδήποτε .... σε πολύ καλή τιμή .... αν φοβάσαι πας για καινούριο με ότι συνεπάγεται αυτό ....

Δημοσ.

Για αυτη την αγγελία τι αποψη εχετε?

-Laptop Acer Aspire 3023 WLMi Με Τα Εξής Χαρακτηριστικά

1)Mobile AMD Sempron 3000+

2)15.4” WXGA TFT LCD Crystal Brite

3)ATI Mobility Radeon X700 PCI Express 128MB VRam (Πολυ καλή κάρτα γραφικών για laptop!)

4)Σκληρός Δίσκος 80GB

5)Μνήμη 1256MBDDRRAM (έχω κάνει επέκταση μνήμης)

6)10/100/1000 Ethernet

7)Wireless Lan

8)Card Reader

9)DVD+-RW Double Layer

10)Modem

11)Υπέρυθρες irDA

12)4xUSB

ΝΕΑ SPECIAL ΤIMH : 460 ευρώ!!!

Βρισκεται εδώ:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=233158

Δημοσ.
.... αν κάποιος θέλει να αγοράσει μεταχειρισμένο laptop .... μπορεί να το ελένξει πριν το αγοράσει;

Τις περισσότερες φορες αυτό μπορεί να γίνει. Βεβαια αν ο πωλητής και ο αγοραστής μένουν σε διαφορετικές πόλεις τοτε δεν ειναι ευκολο.

Το καλύτερο σε αυτές τις συναλλαγές είναι να επικρατεί εντιμότητα και ειλικρίνια, αναφεροντας ολα τα μεμπτά σημεία (βλάβες, φθορές κλπ) ωστε να μην απαιτείται υποχρεωτικά έλεγχος.

Δημοσ.

...ακόμα κι αν γίνει συνάντηση, μέσα σε διάστημα 10 λεπτών περίπου που θα έχει στην διάθεσή του ο αγοραστής πως θα μπορέσει να δει αν αυτό που θα πάρει είναι καλό ή όχι όμως; από την άλλη να το δώσεις στον αγοραστή για test ολίγων ωρών ή ημερών δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει ....

Δημοσ.
...ακόμα κι αν γίνει συνάντηση, μέσα σε διάστημα 10 λεπτών περίπου που θα έχει στην διάθεσή του ο αγοραστής πως θα μπορέσει να δει αν αυτό που θα πάρει είναι καλό ή όχι όμως; από την άλλη να το δώσεις στον αγοραστή για test ολίγων ωρών ή ημερών δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει ....

Ετσι ακριβως ειναι, δεν γινεται να τον παρεις στο σπίτι σου για crash test. Και επειτα εξαρταται και απο την χρήση του καθενός. Εγω μπορει να κανω ελαφρια χρήση και να το προσεχω σαν τα ματια μου. Και εσυ να το αγοράσεις απο εμενα μεταχειρισμενο και να το "σκίσεις". Αυτο σημαίνει οτι εγω σου πούλησα κάτι χαλασμένο? Και βέβαια ειναι και θεμα τύχης. "Αν σου κάτσει"

Δημοσ.
.... προγράμματα που να σου δείχνουν διάφορα ώστε να βγάλεις κάποια ασφαλή συμπεράσματα δεν υπάρχουν;

Υπαρχουν αλλά δεν ειμαι γνωστης. Πρεπει να κυταξεις στο site ή καλύτερα βαλε μια ερώτηση στο πεδίο "αναζήτηση"

Δημοσ.

Για απλες χρησεις ενας μεταχειρισμενος γυρω στα 400-500 ευρω ειναι οτι πρεπει.Με 25 ευρω βαζεις ενα γκιγκα ραμ και με εκατο εναν δισκο στις 7200 στροφες και κανει τα παντα εκτος απο παιχνιδια

Δημοσ.
Για απλες χρησεις ενας μεταχειρισμενος γυρω στα 400-500 ευρω ειναι οτι πρεπει.Με 25 ευρω βαζεις ενα γκιγκα ραμ και με εκατο εναν δισκο στις 7200 στροφες και κανει τα παντα εκτος απο παιχνιδια

Για να πληρωσεις φορητο που εχει on board καρτα γραφικων 500? δεν πρεπει να εχει κλεισει καν 1 χρονο ζωης μην πω ουτε ενα εξαμηνο, τωρα αν ειχε μια ati1600 τα λεγαμε. Αποψη μου παντα ετσι μην παρεξηγηθω

Δημοσ.

Παιδιά είμαι της γνώμης και εγώ πως ο οποιοσδήποτε φορητός να είναι προβληματικός θα βγάλει το πρόβλημα στην αρχή (εξαιρώντας εξ αρχής τους Acer) και εμένα μέσα στο ίδιο χρόνο έκανε το πρόβλημα και πιστεύω πως όλα θα πάνε από εδώ και στο εξής καλά.Στο θέμα μας εγώ δεν πολύεμπιστέυομαι τα μεταχειρισμένα αλλά αν ένα είχε καλή τιμή και ήταν σε καλή κατάσταση τότε θα έπαιρνα ένα.Πιστεύω πως όλά αυτά που είπαν τα παιδιά πάνω ειναί σωστά και χρήσιμα για την αγορά ενός μτχ .Α όσο για τα προγράμματα εγώ θα έβαζα το ATI tool για την κάρτα γραφικών ,το Pc wizzard και το HD TUNE μην τυχόν και έχει κανά πρόβλημα ο σκληρός... ΦΙΛΕ να σε ρωτήσω τον ASUS πόσο τον δίνεις???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...