Προς το περιεχόμενο

Περίεργο πρόβλημα με κάρτα δικτύου


thunderstorm

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά. Έχω ένα pc 4-5 χρονών Motherboard Albatron KX-600 Pro, AMD athlon 2700+, 1Gb Ram κτλ κτλ. Η Motherboard έχει μία on-board κάρτα δικτύου η οποία μετά από πολλές δοκιμές με windows XP (απλά και στη συνέχεια με sp2), κατέληξα ότι είναι χαλασμένη. Πριν περίπου 2 μήνες εγκατέστησα το ubuntu 7.10 και ως προς μεγάλη έκπληξη μου ανακάλυψα ότι η κάρτα δικτύου λειτουργεί άψογα με Dynamic ή static ip. Οπότε σκέφτηκα ότι το πρόβλημα δεν είναι hardware. Ξανά πίσω στα windows και επί 2 μέρες έκανα ότι μπορούσα. Re-install, update drivers...τπτ, όλα χωρίς αποτέλεσμα. Η συμπεριφορά που έχει ακριβώς η κάρτα είναι η εξής. Για περίπου 2-3 λεπτά δουλεύει κανονικά με πολύ υψηλές ταχύτητες και μετά φαίνεται σαν να “μπουκώνει” για άλλα 2-3 λεπτά...δεν εμφανίζεται πουθενά οτι δεν έχω internet, ακόμα και το messenger μένει συνδεμένο, άλλα σταματάει να κατεβάζει, δεν ανοίγει σελίδες (ούτε τη σελίδα του router) και δεν μπορώ να ανταλλάξω μηνύματα στο messenger. Και μετά πάμε πάλι από την αρχή. Με static ip το πρόβλημα δείχνει να καλυτερεύει κάπως. Έχω δοκιμάσει 4 διαφορετικά καλώδια και 2 router. Καμία ιδέα? Αν βάλω στο pc μια καινούργια κάρτα δικτύου λέτε να έχω το ίδιο πρόβλημα? Ευχαριστώ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σίγουρα δεν εντοπίζεται το πρόβλημα σε επίπεδο IP (π.χ. εξαιτίας κάποιου malware); Τρέξε ένα sniffer όπως ο wireshark την ώρα που δεν πρέπει να υπάρχει καμία δραστηριότητα στο δίκτυο και δες αν υπάρχει κίνηση.

 

Δεν πρέπει να φταίει η κάρτα δικτύου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπα, δεν νομίζω να υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο θα είχα πρόβλημα και σε σύνδεση με USB. Έκανα ακόμα και format και ήταν η ίδια κατάσταση. Με την 1η ευκαιρία πάω για καινούργια κάρτα και ελπίζω να δουλέψει σωστά. Σε ευχαριστώ πάντως.:-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...