Προς το περιεχόμενο

Προβλήματα με usb δίσκους.


capthookb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χρησιμοποιείτε usb δίσκους στο linux;

Αν ναι έχετε προβλήματα μεταφοράς δεδομένων;

Εγώ έχω με μια ψηφιακή Sony και πίστευα πως φταίει αυτή.

Μέχρι που δοκίμασα ένα usb stick που έπεσε στα χέρια μου και κάνει κι αυτό τα ίδια. Μήπως είναι θέμα hardware, αλλά του usb contoller που έχει η μητρική μου;

Όταν συνδέω μια τέτοια συσκευή, γίνονται όλα κανονικά, ξεκινώ να αντιγράψω αρχεία, και κάποια στιγμή η ταχύτητα πέφτει στο 0 και συνήθως η αντιγραφή αποτυγχάνει. Kernel έχω 2.6.23.12 αλλά και με παλιότερους τα ίδια συνέβαιναν.

Βρήκα ένα παρόμοιο thread στο kerneltrap.org αλλά απ'ότι είδα δεν έχει βρεθεί λύση (δεν το διάβασα και ολόκληρο).

Εσείς έχετε τέτοια προβλήματα;

dmesg.txt

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν έχεις φτάσει σε αδιέξοδο θα μπορούσες να πάρει μία κάρτα PCI to USB με chip της NEC. Είναι αρκετά φτηνές, αναγνωρίζονται αμέσως χωρίς να κάνεις κάτι, και θα έχεις 5 (συνήθως) USB 2.0 θύρες. Αν φταίει ο controller σου μάλλον θα δουλέψει απροβλημάτιστα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ούτε εγώ έχω συναντήσει προβλήματα σε μεταφορά μικρών και πολύ μεγάλων αρχείων είτε με USB εξωτερικό σκληρό ή με USB stick και φωτογραφική μηχανή. Μήπως όντως έχεις κάποιο hardware πρόβλημα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά δεν κατάφερα να βρω κάτι. Λογικά όμως δεν είναι hardware πρόβλημα γιατί σε windows λειτουργούν όλα κανονικά. Ίσως είναι θέμα linux οδηγών με το συγκεκριμένο contoller, συνδυασμός δηλαδή. Αλλά δε γίνεται και πάντα αυτό, ούτε στα ίδια σημεία. Δηλαδή μπορεί να σταματήσει η αντιγραφή από τα πρώτα mb ή να αντιγράψει ακόμα και GB και να σταματήσει στη συνέχεια. Η μεταφορά από το stick παγώνει και μετά συνεχίζει (ομοίως και το ls στο folder που έχει γίνει mount) και η δε ψηφιακή αποσυνδέεται εντελώς.

Τέλοσπάντων μάλλον θα πάρω pci usb contoller να δω τι γίνεται κι εκεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ω ναι. Κατά 99% σε αυτές τις περιπτώσεις είναι buggy οι controllers και δεν πληρούν σωστά το πρότυπο EHCI. Δεν υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις, εκτός από το να πάρεις έναν ωραίο controller με NEC chipset.

 

Δοκίμασε να bootάρεις παρ' άλα αυτά με acpi=off, acpi=noirq, noapic, nolapic και όλους τους πιθανούς συνδυασμούς τους ;-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...