Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα κάρτας γραφικών (;) κ φθηνές προτάσεις...


xpapias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά χαρά. Εδώ και κανά χρόνο περίπου αντιμετώπιζα προβλήματα με την κάρτα γραφικών μου. Μόλις κουνούσα λίγο το καλώδιο της οθόνης έξω από τον υπολογιστή, αυτή προφανώς κουνιόταν από το slot της και ο υπολογιστής έτρωγε κολλήματα, beep-codes στην εκκίνηση, μερικές φορές όλα τα γράμματα εμφανίζονταν με μπλε χρώμα στην οθόνη κλπ. Την έβαζα πάλι καλά στο slot της και έφτιαχνε.

 

Προχθές για κάποιο λόγο κούνησα πάλι το καλώδιο της οθόνης και πλέον η κάρτα παρεδωσε πνεύμα.

 

Μέχρι τώρα η κάρτα βρισκόταν σε θύρα AGP, όμως φοβάμαι μήπως και αυτή έχει πρόβλημα. Ποιά είναι η φθηνότερη κάρτα γραφικών που μου προτείνετε για να κάνω απλά τη δουλειά μου; Να πω ότι δεν έχω καθόλου απαιτήσεις σε γραφικά ενώ θα με βοηθούσε πολύ επίσης αν μου δίνατε links.

 

Aπ'οτι βλέπω η μητρική μου (Gigabyte 7VTXE+) έχει τα εξής χαρ/κά :

 

Expansion Slots

1 x AGP 4X slot

5 x PCI slots support 33MHz and PCI 2.2 compliant

 

 

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν μας πεις τι ακριβώς κάνεις με το pc σου, θα μας βοηθήσει....

 

Κάρτες agp μπορείς να βρεις από 25 ευρώ... Από εδώ όποια και να πάρεις θα κάνουν δουλίτσα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα. Απ'ότι βλέπω, η μητρική σου είναι αρκετά παλιά. Οι agp κάρτες τείνουν να εξαφανιστούν απ'την αγορά, καθώς τη θέση του agp πήρε το ταχύτερο pci-e. Μιας και δε σε νοιάζουν τα γραφικά, θα σου πρότεινα να πάρεις κάποια AΤΙ 9250 ή κάποια Nvidia FX5200 (αρκετά παλιά μοντέλα).Επέλεξα αυτά ώστε να μην έχεις (τυχόν) ασυμβατότητες με τη μητρική σου. Ενδεικτικά σου προτείνω τις παρακάτω:

Asus Ati 9250

 

Evga Nvidia FX5200

 

Μια δοκιμασμένη κάρτα (στο παλιό μου pc) λίγο πιο ισχυρή απο τις άλλες 2: Sapphire ATI 9550SE

Φυσικά, η τελική επιλογή είναι δική σου.

Ελπίζω να σε βοήθησα. :) ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ευχαριστώ και τους δύο. Τον υπολογιστή τον χρησιμοποιώ για κανένα internet / word / excel και τίποτα παραπάνω. Όχι παιχνίδια, όχι γραφικά.

 

Επειδή όμως την θύρα AGP την φοβάμαι, σκέφτομαι να πάω σε PCI. PCI-E υποστηρίζεται από τη μητρική μου; Από PCI κάρτες τί μου προτείνετε; (Όσο το δυνατόν φθηνότερη πάντα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για να βαλεις καρτα pci-express πρεπει να αλλαξεις μητρικη(και οχι μονο)

 

και τι ακριβως φοβασαι στην agp απο τη στιγμη που χρησιμοποιηθηκε ευρεως για χρονια και χρησιμοποιειται ακομα και σημερα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως είπε κι ο disqualified για να πας σε pci-e θα πρέπει ουσιαστικά να αλλάξεις υπολογιστή (αρκετές 100άδες ευρώ). Αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα με το pc είναι περιτό. Αγόρασε μια πολύ φθηνή κάρτα και δοκίμασε τη. Αυτή τη φορά βίδωσε τη καλά στο case καθώς και το καλώδιο πάνω στη vga :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φίλε μου πριν πάρεις νέα κάρτα agp εάν μπορείς τράβα μια απο στοκ cosmodata στη στουρνάρη γιατί μέχρι πριν κανά δίμηνο περίπου είχαν pci oh yes pci not pci express!!!ati 9200 για κοίτα μπας και είσαι λίγο τυχερός..αλλιώς εαν δεν έχει πάρε απο εκεί τη πιο φτηνή agp με 25 ευρώ περίπου και εαν χτύπα ξήλο είναι καμμένη η θύρα κοίτα εάν έχεις λεφτά να βρεις καμμιά φτηνή μητρική μέχρι 40-50 εθρώ γιατί είναι κρίμα να πάει χαμένο το μηχάνημα,ειδικά για τη δουλειά που θέλεις..Αν και τους θεωρώ αλήτεσ γενικά στο cosmodata έχουν ένα καλό ότι στο στοκάδικο(δίπλα ακριβώς στο κανονικό μαγαζί έχουν πολλά παλιά κομμάτια και μάλιστα τα περισσότερα καινούργια)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν. Κατέβηκα σήμερα Στουρνάρη και πήρα μια Asus 9250 128MB AGPx4.

 

Την έβαλα πάνω στο μηχάνημα και πάλι αναβόσβηνε το λαμπάκι του stand-by της οθόνης. Το έψαξα λιγάκι και τελικά είχε ψιλοκολλήσει το κουμπάκι του reset!

 

Μου έμεινε η κάρτα την οποία και θα κρατήσω αφού η παλιά μου ούτως η άλλως μου έκανε νερά.

 

Πάντως θα ήθελα και από εδώ να ευχαριστήσω το κατάστημα της ΓΡΑΜΜΗς όπου εκτός του ότι με βοήθησαν (είχα πάει και στο e-Shop προηγουμένως αλλά η κάρτα έπρεπε να γίνει παραγγελία) μου εγγυήθηκαν ότι αν είχα πρόβλημα μπορούσα να την πάω πίσω για αλλαγή - προσέχοντας πάντα τη συσκευασία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...