Προς το περιεχόμενο

Lan μεσα απο τηλεφωνικο καλωδιο


gkastros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν δεν κανω λαθος μπορω να εχω ΛΑΝ δικτυο μεσα απο 4συρματο τηλεφωνικο καλωδιο....

Η ερωτηση μου (δεδομενου οτι ισχυει το παραπανω) ειναι ποση ειναι η μεγιστη αποσταση που μπορει να φτασει αυτο το καλωδιο χωρις ενισχυση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το τηλεφωνικό καλώδιο συνήθως είναι Cat 1, σχεδιασμένο για να λειτουργεί σε συχνότητες 1mhz. Το Fast Ethernet λειτουργεί σε συχνότητες 100mhz. Είμαι τελείως άσχετος από φυσική/ηλεκτρολογία, όμως μαντεύω ότι αν πας να περάσεις fast ethernet από τέτοιο καλώδιο οποιουδήποτε μήκους θα έχεις τόσα πολλά σφάλματα και αναμεταδώσεις frames που δε θα μπορείς να έχεις ουσιαστική επικοινωνία (σε επίπεδο IP -αν υποθέσουμε ότι λειτουργεί κάπως το ethernet- θα παρατηρούνται πολλά χαμένα πακέτα και μεγάλες καθυστερήσεις). Αν χρησιμοποιήσεις 10baseT (απλό ethernet 10mbps) το πρόβλημα θα είναι πολύ μικρότερο.

 

Δυστυχώς δεν έχω ιδέα για το τι νούμερα μπορείς να περιμένεις στην απόσταση και τις επιδόσεις, μπορεί αυτά να είναι σε κάθε περίπτωση απαγορευτικά για οποιαδήποτε επικοινωνία. Κάποιος από τους ηλεκτρολόγους του forum ίσως μπορεί να κάνει μια εκτίμηση.

 

ΥΣ. Αναφέρομαι στην τεχνολογία Ethernet, το καλώδιο με κάποια άλλη τεχνολογία που να μεταδίδει διαφορετικά το σήμα μπορεί να δώσει μια χαρά νούμερα. Αυτό φαίνεται και από τεχνολογίες όπως η DSL αλλά και από προϊόντα όπως αυτά (δεν ξέρω την τιμή τους αλλά φαίνεται να κάνουν ακριβώς αυτό που θέλεις: το Modem στο ένα άκρο παίρνει το σήμα από το Ethernet Interface του και το μεταδίδει με δική του κατάλληλη κωδικοποίηση από καλώδιο τέτοιων χαμηλών προδιαγραφών και αντίστροφα το Modem στο άλλο άκρο το παραλαμβάνει και το αποκωδικοποιεί πριν το παραδώσει όπως ήταν στο δικό του Ethernet Interface -τελείως διάφανα).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποσα καλωδια χρειαζομαι για να εχω Λαν (απο τα 8 συνολικα), η αλλιως ποια ειναι η συνδεση (καλοδιωση) ενος RJ11/RJ45 adapter????

(Θελω να συνδεσω 2 pc μεσα απο το τηλεφωνικο δικτυο)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για 10 και 100mbps Ethernet χρησιμοποιούνται 2 ζεύγη καλωδίων, ένα για αποστολή (Tx) και ένα για λήψη (Rx), τα οποία αντιστοιχίζονται στους ακροδέκτες του βύσματος όπως φαίνεται στην πρώτη εικόνα.

 

Αν συνδέσεις απευθείας τα δύο PC θα πρέπει να αντιστρέψεις τα ζεύγη Receive και Transmit στο ένα άκρο, όπως φαίνεται στην δεύτερη εικόνα.

post-31281-129062959613_thumb.gif

post-31281-129062959614_thumb.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΦΙλε μ ακου.Καταρχας δεν ξερω ποσο παλιο ειναι το σπιτι σ.αμα ειναι καινουριο ξερω οτι καποιοι βαζουν αντι για το κλασσικο τηλεφωνικο καλωδιο,καλωδιο utp(δλδ ethernet).αυτο το καλωδιο οπως βλεπεις στην εικονα απο πανω εχει 8 καλωδια.αμα δεν ειναι ετσι δεν μπορεις να κανεις δικτυο.ειναι καθαρα θεμα ηλεκτρολογου κ μηχανολογου...Ο πατερας μ επειδη ειναι εργολαβος στις οικοδομες του ο ηλεκτρολογος βαζει utp καλωδιο,κ ενας π αγορασε ενα διαμερισμα αλλαξε 2 πριζες σε 2 δωματια (εβαλε πριζα ethernet) κ εκανες δικτυο σε 2 δωματια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για αρχη ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Αν εγω φτιαχω 2 ανταπτορες απο rj11-rj45 και βαλω εναν πριν το PC και εναν πριν το switch (θεωρητικα παντα και δεδομενου πως η καλωδιωση ειναι σωστη) θα μπορω να φτιαξω λαν κανονικα (χωρις να βλεπω στο pc οτι μεσολαβουν οι ανταπτορες η να πρεπει ναβαλω drivers για κατι αλλο, με χαμηλη ταχυτητα ενοιειται - δεν εχω προβλημα αν πιανω 1-5 mbps).

Ετσι??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

όπως βλέπεις στο σχεδιάγραμμα 4 καλώδια θα χρειαστείς, βάλε 2 'μπρίζες' ethernet αντί για τηλεφώνου και δοκίμασε αν παίζει δεν σου κοστίζει σχεδόν τίποτα. αν συνδέσεις 2 pc απευθείας θα χρειαστείς την crossed συνδεσμολογία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοιταξε δεν ξερω αν δουλεψει,αλλα οπως ειπε ο gkastros,δεν θα σου κοστισει τπτ.αλλα κ παλι φιλε μου δεν θα εχεις ταχυτητες:P.παρε 2 ασυρματες καρτες δικτυου να κανεις την δουλεια σου:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με τηλεφωνικό καλώδια για ένα δύο μέτρα ίσως παίξει ικανοποιητικά. Όλοι την δουλειά στα καλώδια δικτύου την κάνουν τα συνεστραμένα ζεύγη. Οι αγωγοί δεν είναι παράλληλοι ο ένας με τον άλλον. Είναι συνεστραμένοι ανά δύο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...