Προς το περιεχόμενο

Vista - Δεν Bootάρει από το CD

pritanis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια

Έχω σε ένα Laptop τα VISTA HOME και θέλω να τα σβήσω και να εγκαταστήσω τα WIN XP. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να το κάνω να ξεκινήσει με το CD DRIVE. Ως τώρα έχω κάνει τα εξής:

1. Ενεργοποίησα από το BIOS to F 12 που είναι να επιλέξεις με τι θέλεις να ξεκινάει

Αποτέλεσμα: Εμφανίζει 4 επιλογές (2 σκληρούς και 2 2 πόρτες USB) Αλλά όχι CD DRIVE

2. Μπήκα πάλι στο BIOS και βρήκα στις επιλογές Boot το cd drive που ήταν 7ο στη σειρά και το ανέβασα στην 1η θέση

Αποτέλεσμα: Πάλι στο μενού του F12 εμφανίζει τις προηγούμενες επιλογές αγνοώντας την πρώτη θέση και ξεκινάει από την 2η θέση

3. Δοκίμασα από το BIOS να ξεκινάει αποκλειστικά και πάντα με το CD drive

Αποτέλεσμα: Mε .... έγραψε κανονικά. Ούτε που ασχολήθηκε καθόλου. Ξεκινάνε κανονικά τα VISTA χωρίς να ξεκινάει από το cd drive

Δεν ξέρω τι άλλο να δοκιμάσω. Πελάγωσα. Μου δίνει την εντύπωση πως με κάποιον τρόπο έχουν κλειδωμένη την επιλογή να ξεκινήσει με το cd drive

Τον λόγο δεν μπορώ να καταλάβω. Τους ενοχλεί αν θέλουμε να σβήσουμε τα κωλοVISTA τους;

Αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος ....

Δημοσ.
το cd τo αναγνωριζει το bios?

Μάλλον όχι .... γιατί με΄τα την άνω κάτω τελεία (:) δεν γράφει κάτι

Μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό;

Δημοσ.

HL-DT-ST DVDRAM GSA-T10N ATA Device

Έτσι λέγεται το CD DRIVE

Έκανα με δεξί κλικ ενημέρωση προγράμματος μέσω Ίντερνετ αλλά με απάντησε πως το καλύτερο πρόγραμμα το έχω ήδη εγκατεστημένο

Το googlisa αλλά δεν μπόρεσα να βρώ κάτι για drivers

Ξέρετε κάποιο ανάλογο site ;

Δημοσ.
για κανε καταργηση του cd και restart...

Είσαι σίγουρος πως δεν θα πάθει καμιά ζημιά;

Εννοώ να μην μπορούν να τοβρουν ούτε τα windows;

Ξέρεις δεν είναι δικό μου το μηχάνημα και έχω κάποιες αναστολές

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος οτι αποθηκεύεις τις ρυθμίσεις σου όταν βγαίνεις από το BIOS?

Αν δεν μπορείς να κάνεις εκκίνηση από το CD σημαίνει οτι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ούτε το Recovery CD που σου δίνει η κατασκευάστρια του φορητού σου. Δηλαδή πρόβλημα που σου επιτρέπει να ζητήσεις service χωρίς χρέωση.

Δημοσ.
Είσαι σίγουρος οτι αποθηκεύεις τις ρυθμίσεις σου όταν βγαίνεις από το BIOS?

Αν δεν μπορείς να κάνεις εκκίνηση από το CD σημαίνει οτι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ούτε το Recovery CD που σου δίνει η κατασκευάστρια του φορητού σου. Δηλαδή πρόβλημα που σου επιτρέπει να ζητήσεις service χωρίς χρέωση.

Ναι είναι σίγουρο αφού βγαίνω με F10 και πατάω YES

Όλο το πρόβλημα είναι που δεν αναγνωρίζει το CD DRIVE το BIOS

και συμφωνω μαζί σου πως πρέπει να γίνει αυτό το δωρεάν service

Σας ευχαριστώ πολυ παιδιά

Δημοσ.
να περασεις τους τελευταιους drivers για το cdrom και ολα θα ειναι Ok....

Απορια σαν ψιλοασχετος:: Αφου βρισκεται ακομα στο bootscreen,τι ρολο θα παιξουν οι drivers?.Μεσα απο τα Windows, την βλεπει την συσκευη,και λειτουργει??.Εαν ναι,τοτε σιγουρα δεν ειναι βλαμμενη, και ουτε ειναι θεμα drivers.Nα ψαξει τις ρυθμισεις του Bios,κατι του διαφευγει εκει.Επισης να προσεξει και το δισκακι,μηπως εχει προβλημα.

Δημοσ.

πιστευω οτι και στο bios χρειαζονται οι οδηγοι αλλα αυτο δεν ειναι το θεμα..

νομιζω οτι σε αυτο το bios, με F5 εχουμε setup deafults..

για δοκιμασε και αυτο...

και μετα F10..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...