Προς το περιεχόμενο

Καποιο καλο προγραμμα αποσυμπιεσης?


Lefteris29

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προσπαθω να συμπιεσω ενα μεγαλο αρχειο 700mb αλλα δεν μπορω να βρω ενα καλο προγραμμα που να μου κανει αποσυμπιεση και να μειωνει αρκετα το μεγεθος του αρχειου. Ξερετε καποιο προγραμμα που να αξιζει? (Δοκιμαζα καποια και κερδιζα απο τα 700 mb μονο 10 mb)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ψάχνεις μάλλον κάποιο καλό πρόγραμμα συμπίεσης...

Εκτός από το πρόγραμμα, που θα χρησιμοποιήσεις, και τις ρυθμίσεις του, σημαντικό ρόλο παίζει το αρχικό αρχείο τι είναι και αν είναι ήδη συμπιεσμένο, π.χ. jpeg ή mp3. Τι είδους είναι το δικό σου;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

winrar winzip 7-zip. Το τελευταίο είναι και free. Δες πάντως στις ρυθμίσεις τους να βάλεις την μεγαλύτερη συμπίεση, που σημαίνει και περισσότερη ώρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μεγεθος του λεξικου (τωρα απο το WinRAR το λεω αυτο δεν ξερω τι παιζει σε αλλα) εχει να κανει σχεση με το ποσο καλυτερα θα κανει τη συμπιεση.

Δηλαδη οσο μεγαλυτερο ειναι τοσο περισσοτερο θα συμπιεστει το αρχειο αλλα εχει οριο τα 4ΜΒ το WinRAR.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στους αλγορίθμους συμπίεσης που χρησιμοποιούν λεξικό, μπορείς να φανταστείς μία «κορνίζα» που σαρώνει σταδιακά το input και ψάχνει για επαναλαμβανόμενες «φράσεις» που αντικαθίστανται με ένα token. Αυτή η «κορνίζα» είναι το λεξικό. Το μέγεθός του περιορίζει κάθε στιγμή το τμήμα του input που εξετάζεται.

 

Τα default μεγέθη που χρησιμοποιούν τα προγράμματα για το λεξικό είναι από στατιστικής απόψεως τα βέλτιστα. Αν έχεις όμως ως είσοδο π.χ. μεγάλα αρχεία flat text πολλών MB με κείμενο σε κάποια φυσική γλώσσα (όχι random χαρακτήρες δηλαδή), τότε μπορείς να μεγαλώσεις το dictionary, κερδίζοντας αρκετά σε λόγο συμπίεσης. Σε άλλες περιπτώσεις εισόδου, μπορεί να έχεις σημαντική αύξηση του απαιτούμενου χρόνου συμπίεσης, με πενιχρότατα αποτελέσματα στο τέλος.

 

Ως τυφλοσούρτη, μπορούμε να κάνουμε πρώτα μία δοκιμαστική συμπίεση με το default μέγεθος dictionary. Αν δούμε ότι παίρνουμε σεβαστό λόγο συμπίεσης, τότε αξίζει να μεγαλώσουμε το dictionary και να ξαναδοκιμάσουμε. Αν όχι (π.χ. ένα αρχείο 100MB έγινε 90ΜΒ) τότε ελάχιστο όφελος θα πρέπει να περιμένουμε με αύξηση μεγέθους του dictionary...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...