Προς το περιεχόμενο

Overclocking Ε8400

desolatorXT

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά την αναβάθμιση (βλέπε εδώ: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=233293 ) ¨ηρθε η ώρα για o/c...

Λοιπόν έχω βάλει την εξής ψύκτρα ( http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807901 ) και οι θερμοκρασίες, ,μετά από 4 ώρες λειτουργίας έχουν ως εξής (θερμοκρασία δωματίου ~ 6 C ):

temperaturesfv7.th.png

Μητρική έχω την ASUS P5k premium. Πόσο είναι το Safe overclocking? Εγώ θέλω να ανέβω στα ~3.5Ghz, πως να το ρυθμίσω?

THnx in advance!

Δημοσ.

οταν γραφεις ~6 εννεοεις μηπως -6?Γιατι δεν γινεται με αεροψυκτρα να εχεις κικροτερη θερμοκρασια απο οτι του δωματιου(αφου εχει 1 βαθμο ο επεξεργαστης).Αν και μαλλον κατι μου λεει to everest δεν υποστηριζει ακομα τον 8400.Βαλε με το Coretemp να μας πεις.

Εμεπειρηκα μεχρι και τα 3.6-3.9 δεν μασαει ο συγκεκριμενος ;)

Ρυθμισεις:Αν ξες να κανεις oc απλα κανε.Αν οχι υπαρχουνε αρκετοι οδηγοι.

Δημοσ.
οταν γραφεις ~6 εννεοεις μηπως -6?Γιατι δεν γινεται με αεροψυκτρα να εχεις κικροτερη θερμοκρασια απο οτι του δωματιου(αφου εχει 1 βαθμο ο επεξεργαστης).Αν και μαλλον κατι μου λεει to everest δεν υποστηριζει ακομα τον 8400.Βαλε με το Coretemp να μας πεις.

Εμεπειρηκα μεχρι και τα 3.6-3.9 δεν μασαει ο συγκεκριμενος ;)

Ρυθμισεις:Αν ξες να κανεις oc απλα κανε.Αν οχι υπαρχουνε αρκετοι οδηγοι.

Την ίδια θερμοκρασία δείχνει και στο Bios και στο Ai SUite (της ASUS Πρόγραμμα το πήρα μαζί με την μητρική)

6 βαθμούς εννοώ, όχι -6... Τώρα πως γίνετε μή με ρωτάς, δεν έχω ιδέα m8. βασικά αν και στο βιβλιαράκι της μητρικής, κάνει εκτενή αφορά σε Overclocking, δεν βρήκα όμως σχετικές ρυθμίσεις...

Κατεβάζω το Core Temp.

Δημοσ.

Heatspreader εσυ αν εχεις τετοιο διαμαντι που ανεβενει στον Θεο θα το αφηνες ετσι?

desolatorXT:Προσωπηκα το bios κλπ δεν τα εμπιστευομαι για θερμοκρασιες για 2core και πανω επεξεργαστες.

Δημοσ.
@desolatorXT

Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά εσύ δεν ήσουν που έκραζες το Overclocking? Συγγνώμη αν κάνω λάθος και πάλι...

Ναι σε κάποιες περιπτώσεις... Δεν πάω εδώ για extreme Overclocking, απλά επειδή ξέρω και έχω ακούσει ότι επεξεργαστής αυτός ανεβαίνει πολύ, χωρίς κίνδυνο, τότε γιατί να μην το κάνεις?

Heatspreader εσυ αν εχεις τετοιο διαμαντι που ανεβενει στον Θεο θα το αφηνες ετσι?

desolatorXT:Προσωπηκα το bios κλπ δεν τα εμπιστευομαι για θερμοκρασιες για 2core και πανω επεξεργαστες.

temp2us8.jpg

Είναι δυνατόν να υπάρχει Τόση διαφορά? :S

Δημοσ.
γιατί υπήρχε περίπτωση να ίσχυε αυτό που έδειχνε το Everest? :P

btw κάνε ένα bios update στην P5K Premium...

τώρα για o/c κοίτα το ωραιότατο guide του phovos...

ΈΛεος... Δεν μπρούσα να βρώ από που να κάνω overclocking γιατί το overclocking το είχε σε ένα section "jumperfree settings"... εγώ πήγαινα στο CPU Configuration...

Ανέβασα τώρα το FSB από 333, σε 343 και πήγε 3098,9 Mghz... Η θερμοκρασία ανέβηκε μόλις 1 βαθμό στο core temp, Οπότε είμαστε καλά :P

Στα πόσα Mghz να ανεβάσω το voltage για πρώτη φορά? Θέλω να τον πάω στα 3.6Ghz που είναι σχετικά ασφαλές απ' όσο διάβασα στο Google...

Υ.Γ Αυτό το "AUX" στο EVEREST που δείχνει 121 βαθμούς τι είναι ρε γμτ? :confused:

Δημοσ.

Α και κάτι που ξέχασα... Πως να βάλω την cpu να είναι μονίμως στο max speed? Έκανα disable ένα Intel Speedstep, αλλα @@ , πάλι 2Ghz μου το βγάζει το CPU-z

Υ.Γ. πάντως αυτό το overclocking (~90Mghz) είχε αύξηση στις επιδόσεις του CPU 2.9%-3.0%, σύμφωνα με το Performance Test...

pt5stocvi1.th.jpg

Οπότε ένα 10% τουλάχιστον μέχρι τα 3.6Ghz θα το πάρει σίγουρα φαντάζομαι

Δημοσ.

δεν χρειαζεσαι παραπανο ρευμα για τα 3.6.

Αυτο εγω θα ελεγα να μην το βγαλεις,για εξοικονομιση ενεργιας,και ξεκουραση του επεξεργαστη(μιας και δεν μιλαμε για xtrme oc)

Δημοσ.

Ανέβασα τώρα το FSB από 333, σε 343 και πήγε 3098,9 Mghz... Η θερμοκρασία ανέβηκε μόλις 1 βαθμό στο core temp, Οπότε είμαστε καλά :P

Στα πόσα Mghz να ανεβάσω το voltage για πρώτη φορά? Θέλω να τον πάω στα 3.6Ghz που είναι σχετικά ασφαλές απ' όσο διάβασα στο Google...

Υ.Γ Αυτό το "AUX" στο EVEREST που δείχνει 121 βαθμούς τι είναι ρε γμτ? :confused:

Με υγιές για το νέο σου σύστημα ....welcome to Intel family.:mrgreen:

Ανεβασε το Fsb στα 400Mhz και εχεις αυτοματα 3,6ghz, δεν θα ανευει πανω απο 40C load δες το απο το core temp.:P

Δημοσ.

Εχω την ιδια CPU και την ιδια μητρικη...

Με 1.40 vcore, 2,1V στις μνημες και μικρες αυξησεις στα υπολοιπα ρευματα, ειμαι 3D stable στα 4050 Mhz...

...αλλα πιστευω οτι παει και παραπανω....

Ανεβαινω σιγα-σιγα....

Δημοσ.

Με 1.40 vcore, 2,1V στις μνημες και μικρες αυξησεις στα υπολοιπα ρευματα, ειμαι 3D stable στα 4050 Mhz...

Αμαν…. κάτι τέτοια ακούω και μου έρχεται και εμένα να χτυπήσω τέτοια cpu.:P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...