Προς το περιεχόμενο

Εφιάλτες με Vista


insomnic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν από ένα μήνα εγκατέστησα τα Vista σε ένα μηχάνημα που θα χρησιμοποιηθεί για Media Center. Οι επιλογές ήταν:

 

1) Vista (με Media Center)

2) XP Media Center

3) μια οποιαδήποτε άλλη λύση με ένα media center software.

 

Τελικά κατέληξα στην λύση (1) γιατί ήταν η μόνη που προσφέρει ελληνικά στο Media Center και το μηχάνημα θα χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που δεν γνωρίζουν αγγλικά).

 

Σαν λειτουργικό μιλάμε για εφιάλτη.

 

Πρώτη εμπειρία: δεν μπορούσα να τα εγκαταστήσω σε εγγενή κατάσταση SATA (που προσφέρει καλούδια όπως η ουρά εντολών). Ψάχνω Google και καταλήγω στο απίστευτο http://support.microsoft.com/kb/931369 που σημαίνει οτι έπρεπε να κάνω slipstreaming. Άντε βγάλε άκρη. Χαίρετω το SATA και δίνω προσομοίωση IDE και τα εγκαθιστώ.

 

Όμορφο Media Center και όλα καλά. Εγκαθιστώ ffdshow και haali, δοκιμάζω τα αρχεία από Media Player, τέλεια. Πάνω να τα δω και από Media Center, κρασάρει. Ψάχνω να βρω λύση, τίποτα.

 

Πετάω τα 64μπιτα, και εγκαθιστώ τα 32μπιτα. Τα ίδια προβλήματα με το SATA (στα υπόψιν, στο μηχάνημα είχα περάσει Windows XP με slipstreamed native sata drivers και πηγαινε σφαίρα χωρίς κανένα πρόβλημα). Εγκαθιστώ τα πάντα και πάλι, δούλεψαν κανονικά (για την ώρα).

 

Ανοίγω Media Center, δοκιμάζω βίντεο και παίζει. Πάω να παίξω ένα MP3 και κολλάει. Απίστευτο. Ψάχνω να βρω πληροφορίες, τίποτα. Έ, λέω δεν πάει. Εγκαθιστώ το release candidate του SP1 και δούλεψε.

 

Ωραία λέω, είμαι έτοιμος. Βάζω κάρτα τηλεόρασης πάνω να τα δοκιμάσω, και βλέπω οτι μπορεί να βρει μόνο ψηφιακά κανάλια. Ψάχνω Google, βρίσκω μια λύση με ένα εναλλακτικό driver. Ψάχνω αναλογικά κανάλια, τέλειος, τα βρίσκω. Χάνω όμως τα ψηφιακά!!! Ψάχνω Google, βρίσκω οτι το Vista Media Center ΔΕΝ επιτρέπει την χρήση ενός υβριδικού δέκτη για την αποθήκευση ψηφιακών και αναλογικών καναλιών.

 

Βρίσκομαι στο σημείο 0 και φοβάμαι οτι τελικά θα γράψω οδηγίες στα ελληνικά και θα χρησιμοποιήσω ένα άλλο media center.

 

Τα δε Vista, ούτε στον εχθρό μου. Φαντάσου να επρόκειτο για ένα μηχάνημα δουλειάς...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν προτεινω μια λυση με linux, θα γινω κακος;

Το Geexbox ειναι ενα παραδειγμα διανομης φτιαγμενης γυρω απο εναν media player και το μονο που κανει ειναι να παιζει αρχεια καθε τυπου.

Το iso του ειναι μολις 10MB και αν θες μπορεις να κανεις ενα δικο σου περιλαμβανοντας codecs και drivers για το hardware. Εννοειται οτι αυτος ο "iso generator" τρεχει και στα windows. Δεχεται και ελληνικα

Διανομες για media center θα βρεις πολλες ακομη, απλα αυτη μου ηρθε στο νου τωρα.

 

Το μονο μειονεκτημα που βρισκω ειναι οτι δεν εχει την ομορφια των vista και αλλες φοβερες εφαρμογες οπως το wordpad. Ειναι ενα media player και μονο αυτο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...