Προς το περιεχόμενο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

cone

Βοήθεια για εγκατάσταση drivers σε μητρική (ήχος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Έχω αυτήν την μητρική http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522576

(ASUS P5GC-VM) και ενώ ο υπολογιστής δουλεύει κανονικά, δε μπορώ να βάλω τουσ drivers του ήχου.

Δοκίμασα και το cd της μητρικής, και απο το site της Asus και απο το site της Realtek.

Όποιο και να πάω να βάλω μου εμφανίζει την παρακάτω εικόνα.

Στην διαχείρηση συσκευών δεν εμφανίζει πουθενά θαυμαστικό σε καμία συσκευή, αλλα μου λέει στις ιδιότητες του οτι δεν υπάρχει πρόγραμμα οδήγησης.

Επίσης δεν υπάρχει εικόνίδιο στην μπάρα εργασίας και στις ιδιότητες "ηχεία και συσκευές αναπαραγωγής δεν υπάρχει το Realtek High Def.

 

Έχω xp sp2 με 2giga μνήμη και 3.2GHz celeron.

Αν μπορείτε σας παρακαλώ βοηθείστε με.

 

( Γιατί όταν κάνω αναζήτηση μου εμφανίζει μόνο μια άπσρη εικόνα; )

post-32822-129062959789_thumb.jpg

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στο control panel στους ήχους τι έχει βρει για κάρτα ήχου?Λογικά κ με τους drivers της microsoft θα παίζει. ήχο έχεις? δες επίσης αν είναι σωστά ενεργοποιημένη από το bios η κάρτα ήχου σου....εγώ που έχω ένα παρόμοιο μοντέλο κάρτας ήχου οι drivers μπαίνουν μια χαρά αλλά η ποιότητα του ήχου είναι χάλια ....

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από το control panel δεν αναγνωρίζει τίποτα. Μόνο από την διαχείριση συσκευών. Από την bios εχω επιλέξει και την HDdefin και την ΑC97 αλλά πάλι τίποτα. Το μόνο που παίρνω σαν ήχο είναι το χαρακτηριστικό μπιπ από την μονάδα κάτω. Υπάρχει περίπτωση να μην συνδεσα σωστά τα καλώδια των ακουστικών και του μικροφώνου στη μητρική ή αυτό δεν έχει σημασία;

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου μάλλον σου λείπει κάποιο update της Microsoft.Ψαξε στο cd της μητρικής σου μπορεί να το έχει.Διαφορετικά κάνε ένα update τα Windows σου.

 

Ρίξε μια ματιά εδώ:http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=74AD4188-3131-429C-8FCB-F7B3B0FD3D86&displaylang=en

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ένα παρόμοιο προβλημα σε ενα φίλο μου ειχε λυθει οταν ξαναεγκατεστησε τα windows με τα ηχεία κουμπώμενα πάνω στο pc αυτή τη φορά

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
ένα παρόμοιο προβλημα σε ενα φίλο μου ειχε λυθει οταν ξαναεγκατεστησε τα windows με τα ηχεία κουμπώμενα πάνω στο pc αυτή τη φορά

 

Τι κουφό και αυτό...:-( τι άλλο θα ακούσουμε..

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πρόβλημα λύθηκε. πώς:

Έκανα φορματ και έβαλα τα βιστα. Χωρίς να βάλω κανέναν driver, ούτε από το cd της μητρικής, ούτε από κάποιο σαΐτ ο ήχος δούλευε. Όταν έβαλα το cd της μητρικής για να κάνω τα υπόλοιπα ο ήχος πάλι χάλασε. Ξανάκάνω φορμάτ και βάζω τα xp. Έτρεξα έναν driver από το site της asus για τον ήχο και δούλεψε. Εν ολίγοις, όλο το πρόβλημα μου το δημιουργούσε το cd. Δε ξέρω γιατί.

Και κάτι off: γιατί πολλές φορές που κάνω search στο insomnia μου βγάζει μόνο μια κενή σελίδα;

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βρε παιδιά,,,,,βοηθήστε με κι εμενα λίγο...

εχω win χp,,,, +asus με ενσωματωμένη κάρτα ήχου, αλλά ενώ τα ηχεία δουλεύουν κανονικά δε δουλέυει το μικρόφωνο!!!το έχω βάλει στο σωστό βυσματάκι πίσω από τον υπολογιστή αλλά τίποτα.εντωμεταξύ έχω χάσει κ το cd της motherboard κ δε μπορώ να το βρω!!!τι κάνω τώρα????

ευχαριστώ

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Το πρόβλημα λύθηκε. πώς:

Έκανα φορματ και έβαλα τα βιστα. Χωρίς να βάλω κανέναν driver, ούτε από το cd της μητρικής, ούτε από κάποιο σαΐτ ο ήχος δούλευε. Όταν έβαλα το cd της μητρικής για να κάνω τα υπόλοιπα ο ήχος πάλι χάλασε. Ξανάκάνω φορμάτ και βάζω τα xp. Έτρεξα έναν driver από το site της asus για τον ήχο και δούλεψε. Εν ολίγοις, όλο το πρόβλημα μου το δημιουργούσε το cd. Δε ξέρω γιατί.

Και κάτι off: γιατί πολλές φορές που κάνω search στο insomnia μου βγάζει μόνο μια κενή σελίδα;

 

Ποιον Driver έβαλες από την asus γιατί έχω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, με την ίδια μητρική (ASUS P5GC-VM) και δεν βρίσκω άκρη.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν. Βρήκα κάτι drivers τελικά από κάπου αλλά δε μπορώ να σου τους στείλω τώρα για είμαι με το κινητό. Μόνο αυτούς θα τρέξεις και θα είσαι οκ. Με την πρώτη ευκαιρία θα σου τους στείλω.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Καλησπέρα. Έχω αυτήν την μητρική http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522576

(ASUS P5GC-VM) και ενώ ο υπολογιστής δουλεύει κανονικά, δε μπορώ να βάλω τουσ drivers του ήχου.

Δοκίμασα και το cd της μητρικής, και απο το site της Asus και απο το site της Realtek.

Όποιο και να πάω να βάλω μου εμφανίζει την παρακάτω εικόνα.

Στην διαχείρηση συσκευών δεν εμφανίζει πουθενά θαυμαστικό σε καμία συσκευή, αλλα μου λέει στις ιδιότητες του οτι δεν υπάρχει πρόγραμμα οδήγησης.

Επίσης δεν υπάρχει εικόνίδιο στην μπάρα εργασίας και στις ιδιότητες "ηχεία και συσκευές αναπαραγωγής δεν υπάρχει το Realtek High Def.

 

Λοιπόν παιδιά, δεν ξέρω για ποιό λόγο συμβάινει αυτό το πρόβλημα, αλλά μου συνέβει κι εμένα αρκετές φορές, όχι μονο στο δικό μου PC αλλά και σε ότι άλλα PCs έχω κοιτάξει και είχαν chip ήχου της Realtek. Μετά απο αρκετό ψάξιμο και πειραματισμούς, βρήκα την λύση για την σωστή εγκατάσταση των drivers χωρίς κανένα πρόβλημα... δοκιμάστε το κι εσείς, λειτούργησε σε αρκετά PCs που κοίταξα!

 

Ελπίζω να μην με απατά η μνήμη μου και να θυμάμαι σωστά όλα τα βήματα που θα γράψω παρακάτω :P

 

Πάμε λοιπόν:

 

1. Φροντίστε για αρχή να είναι απεγκατεστημένα και διαγραμμένα ότι αρχεία έχουν μείνει απο τις αποτυχημένες εγκαταστάσεις drivers της Realtek. Διαγράψτε όλο το φάκελο που βρίσκεται στο "X:\Program Files\Realtek" (όπου Χ το γράμμα που αντιστοιχεί στον δίσκο σας).

 

2. Πηγαίνετε στο Control Panel (Πίνακας Ελέγχου) -> System (Σύστημα) και στην καρτέλα Hardware (Υλικό) επιλέξτε Devide Manager (Διαχείριση Συσκευών).

 

3. Βρείτε το System Devices (Συσκευές Συστήματος) και εκεί κάντε δεξί-κλίκ στο "Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio" και επιλέξτε Uninstall (Απεγκατάσταση).

 

10555274zd3.jpg

 

 

Μόλις γίνει η απεγκατάσταση δοκιμάστε ξανά να εγκταστήσετε τους drivers χωρίς να έχετε κάνει επανεκκίνηση το σύστημα. Εάν δεν πετύχει κάντε ξανά τα βήματα και κάντε εγκατάσταση αμέσως μετά την επανεκκίνηση του συστήματος.

 

Ελπίζω να βοήθησα :)

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. Απεγκατέστησε τους drivers αν τους έχει ηδη βάλει

2. http://support.microsoft.com/hotfix/KBHotfix.aspx?kbnum=888111&kbln=en-us#step1 κατέβασε το hotfix και τρέξτο

3. Εγκατέστησε πάλι τους drivers

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Λοιπόν παιδιά, δεν ξέρω για ποιό λόγο συμβάινει αυτό το πρόβλημα, αλλά μου συνέβει κι εμένα αρκετές φορές, όχι μονο στο δικό μου PC αλλά και σε ότι άλλα PCs έχω κοιτάξει και είχαν chip ήχου της Realtek. Μετά απο αρκετό ψάξιμο και πειραματισμούς, βρήκα την λύση για την σωστή εγκατάσταση των drivers χωρίς κανένα πρόβλημα... δοκιμάστε το κι εσείς, λειτούργησε σε αρκετά PCs που κοίταξα!

 

Ελπίζω να μην με απατά η μνήμη μου και να θυμάμαι σωστά όλα τα βήματα που θα γράψω παρακάτω :P

 

Πάμε λοιπόν:

 

1. Φροντίστε για αρχή να είναι απεγκατεστημένα και διαγραμμένα ότι αρχεία έχουν μείνει απο τις αποτυχημένες εγκαταστάσεις drivers της Realtek. Διαγράψτε όλο το φάκελο που βρίσκεται στο "X:\Program Files\Realtek" (όπου Χ το γράμμα που αντιστοιχεί στον δίσκο σας).

 

2. Πηγαίνετε στο Control Panel (Πίνακας Ελέγχου) -> System (Σύστημα) και στην καρτέλα Hardware (Υλικό) επιλέξτε Devide Manager (Διαχείριση Συσκευών).

 

3. Βρείτε το System Devices (Συσκευές Συστήματος) και εκεί κάντε δεξί-κλίκ στο "Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio" και επιλέξτε Uninstall (Απεγκατάσταση).

 

10555274zd3.jpg

 

 

Μόλις γίνει η απεγκατάσταση δοκιμάστε ξανά να εγκταστήσετε τους drivers χωρίς να έχετε κάνει επανεκκίνηση το σύστημα. Εάν δεν πετύχει κάντε ξανά τα βήματα και κάντε εγκατάσταση αμέσως μετά την επανεκκίνηση του συστήματος.

 

Ελπίζω να βοήθησα :)

 

Εκανα αυτό εδώ που λέει ο φίλος μας και όλα είναι Ο.Κ:-D:-D

Σας ευχαριστώ όλους.Και ποιό πολλή τον MindMaker

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
×
×
  • Δημιουργία νέου...