Προς το περιεχόμενο

Παρουσίαση Xigmatek HDT-S1283 cpu cooler


FocusX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχοντας πριν λίγο καιρό αποκτήσει ένα νέο σύστημα βασισμένο σε Intel πλατφόρμα, ήθελα μια καλή ψύκτρα να «κάνει παρέα» στον Ε6750 μου. Αφού πέρασα κάποιο διάστημα εξοικείωσης με το νέο μου pc (μια και προερχόμουν από AMD σύστημα) άρχισα να ψάχνω μια ψύκτρα ικανή να δροσίζει επαρκώς τον επεξεργαστή αλλά να συγκεντρώνει και κάποια χαρακτηριστικά που θεωρώ σημαντικά (όπως το να μην ξεφεύγει σε μέγεθος και κυρίως σε βάρος). Προχώρησα λοιπόν στην παραγγελία της παντελώς άγνωστης μέχρι πρόσφατα (σε μένα τουλάχιστον) Xigmatek HDT-S1283. Εκτός από το σχετικό ρίσκο του να πάρω κάτι νέο και άγνωστο δεν ήξερα και αν θα χωρέσει στη μητρική μου. Η παραγγελία τελικά έγινε από το Πλαίσιο και σε 2 μέρες την είχα στα χέρια μου. Η τιμή της, 35?.

photo0109bwk2.th.jpg

Η συσκευασία...

photo0110op9.th.jpg

...τα περιεχόμενα.

 

Πρώτες εντυπώσεις: Ως πρώην κάτοχος μιας Tuniq Tower 120, βλέποντας την HDT-S1283 δε μπορώ να πω ότι τρόμαξα από το μέγεθος. Είναι μικρότερη της Tuniq, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι είναι μικρή. Η διαφορά μεγέθους αφορά στο πλάτος, μια και το ύψος θα έλεγα ότι είναι μάλλον το ίδιο. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοι μικρότερων κουτιών μάλλον θα πρέπει να ψάξουν κάποια πιο «μαζεμένη» λύση.

13qualblz4.th.jpg

Η βάση της ψύκτρας με τα heatpipes.

 

Εγκατάσταση: Η εγκατάσταση της ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Αφού διαπίστωσα ότι δε δημιουργείται πρόβλημα με τη μητρική και χωράει άνετα, η όλη διαδικασία δε διαρκεί ακόμα και για ένα άπειρο χρήστη πάνω από 10-15 λεπτά. Καταρχήν βιδώνουμε τα αντίστοιχα κομμάτια ανάλογα με τον επεξεργαστή που έχουμε Intel ή AMD. Η τοποθέτηση είναι όμοια με την εργοστασιακή ψύκτρα της Intel καθώς χρησιμοποιεί τον ίδιο εύκολο μηχανισμό. Αφού προσθέσουμε την θερμοαγώγιμη πάστα της επιλογής μας (στη συσκευασία παρέχεται αλλά εγώ προτίμησα Arctic Silver 5) δε μένει τίποτε άλλο από το να την τοποθετήσουμε στη μητρική και κατόπιν να προσθέσουμε τον ανεμιστήρα (ο ανεμιστήρας πρέπει να μπει μετά την εγκατάσταση, διαφορετικά θα μας δυσκολέψει). Ο ανεμιστήρας που παρέχεται μαζί δουλεύει στις 800-1500rpm, είναι αθόρυβος και με καλό airflow (έως και 99.6CFM σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που δηλώνει). Φυσικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε άλλος 12άρης στη θέση του. Πρέπει να πω πάντως ότι είναι ιδιαίτερα ικανός και αθόρυβος, τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά.

 

photo0112fh1.th.jpg

photo0114wq1.th.jpg

Μετά την εγκατάσταση...

 

photo0115tw0.th.jpg

 

 

Η διαφορά σε σχέση με την εργοστασιακή ψύκτρα είναι, όπως θα περίμενε κανείς, χαώδης. Συγκεκριμένα, σε idle το κέρδος είναι 3 βαθμοί περίπου αλλά σε load πάνω από 10. Σε κάθε περίπτωση κάτω των 50 βαθμών ενώ πριν έβλεπα και 60άρια... Όλα αυτά με θερμοκρασία δωματίου που κυμαίνεται στους 22-24 βαθμούς.Μπορώ πλέον άφοβα να κυνηγήσω υψηλότερες συχνότητες στο σύστημα μου. Όμως εκτός από την μεγάλη μείωση στη θερμοκρασία της cpu, μεγάλη εντύπωση μου έκανε ότι έπεσε ταυτόχρονα η θερμοκρασία της μητρικής αλλά και της κάρτας γραφικών μου κατά 5 βαθμούς! Δηλαδή η ροή αέρα βελτιώθηκε κατά πολύ στο κουτί μου (Silverstone TJ-09). Για την ιστορία το σύστημα μου αποτελείται από Intel C2De6750@3,4Ghz (425 FSB) σε μια Asus P5E μαζί με 4GB Gskill GBPK 800άρες και κάρτα γραφικών Twintech 8800GTS (g92).

Σαν συμπέρασμα μπορώ να πω ότι αυτή η αγορά με ικανοποίησε και με το παραπάνω. Δεν ξέρω πόσο καλύτερα θα ήταν (αν ήταν) με μια thermalright 120 για παράδειγμα, η οποία όμως ζυγίζει και κάπου ένα κιλό. 2 thumbs up λοιπόν για την Xigmatek…

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Σε παρακαλώ ανέβασε τις φωτογραφίες σου σε κάποια ιστοσελίδα δωρεάν φιλοξενίας φωτογραφιών (όπως το imageshack.us, το xs.to ή το imageshack.gr) και βάλε εδώ μικρογραφίες τους.

 

Ας σεβαστούμε τα μέλη που δεν έχουν γρήγορες συνδέσεις. Οι φωτογραφίες που ανέβασες είναι τεραστίων διαστάσεων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...