Προς το περιεχόμενο

Παλιο PC σαν server?


therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω εναν παλιο Dell τον οποιο εχω πλεον μονο για ιντερνετ και για τιποτα αλλο.

 

Θα μπορουσα με καποιο τροπο να τον χρησιμοποιησω για να του ριχνω δισκους και να διαζειρομαι αρχεια σαν να ηταν server?

 

Δεν εχει καν sata controller βασικα και εχω κατι sata2 δισκους που τους εναλλασω με ενα icybox (externa usb sata case) Που εχω.

 

Τι θα μπορουσα να κανω?Να του επαιρνα ενα full case και να τον γεμιζα sata controller?Αλλα και παλι δεν νομιζω να περισευει και Pci θυρα...

 

Αν βρειτε κατι που να συμφερει θα ειμαι πανευτυχης.Εχω βαρεθει να τους αλλαζω με case και δεν θελω να τους βαλω στο νεο pc που εφτιαξα γιατι ειναι Htpc και ειναι ολα στριμωγμενα εκει μεσα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιλάμε για ΡΙΙ ή ΡΙΙΙ? Βασικά με τους sata controller μπορεί να έχεις προβλήματα ασυμβατότητας.

Είχα ένα ΡΙΙΙ στα 450 για κατεβαστήρι και file server. Ορισμένες φορές σέρνονταν (ειδικά στο δίκτυο). Λόγω ανάγκης για περισσότερους σκληρούς δοκίμασα ένα παλιό controller (sil3112) και δε δούλεψε σωστά.

Τελικά έδωσα 110 ευρώ για τον πιο φθηνό dual core, μητρική με 4 sata - onboard γραφικών - gigabit lan και ram. Τα υπόλοιπα υπήρχαν (κουτί, psu κτλ).

 

Δεν ξέρω αν αξίζει να ασχοληθείς με τόσο παλιό pc.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν το λέει ακόμη η καρδιά της μητρικής (όχι φουσκωμένοι ηλεκτρολυτικοί από την πολυκαιρία κλπ), ασφαλώς και αξίζει να κάνεις το παλιό σου PC file server. To σημείο που θέλει προσοχή είναι, όπως επισημαίνει και ο φίλος kx5, o PCI SATA controller που θα επιλέξεις. Πρέπει να είναι συμβατός με PCI v2.1 θύρες, τέτοιες έχουν τα παλαιότερα μηχανήματα.

 

Τα άλλα είναι πάνω-κάτω όπως τα λες. Κάνεις μία εκτίμηση για το πόσους δίσκους max θα φιλοξενεί και άρα αν σου φτάνει ένας SATA controller ή χρειάζεσαι παραπάνω, αν το τροφοδοτικό είναι γηρασμένο φροντίζεις να αγοράσεις ένα νέο αξιόπιστο (δεν είναι ανάγκη να είναι ιδιαίτερα ακριβό), παίρνεις κι ένα κουτάκι με καλό airflow και ας μην είναι και full tower και τέλος, περνάς μία ελαφριά λινουξοδιανομή για να τα περαιτέρω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Dell [email protected] sdr sdram 640mb δηλαδη δεν μιλαμε και για αρχαια,αλλα παλιος αν μη τι αλλο.

 

Τωρα με την μητρικη δεν ξερω τι παιζει,αλλα εγω θελω να του ριξω πολλους δισκους.Εχω ηδη τεσσερις και θελω να συνεχιζω να προσθετω.Δεν μπορω να βρω κανα φτηνο κοντρολερ με πολλα slot και κανα μεγαλο κουτι να τους φιλοξενησει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

controller θα βρεις με γύρω στο 30άρι

 

εδώ για παράδειγμα,δες 1 λίστα:http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=CONTROLLER%2520CARD&category2=SERIAL%2520ATA

Η πιο φθηνή/σωστή (pci 2.1 , 1μόνο κάρτα) λύση είναι ο Delock με 50 ευρώ..(4 X

sata-1 ports) (και είναι και για raid..)..Έχει επίσης με 22 Ε - 25 E(raid) από Sweex(για pci2.2)..

To μόνο "κακό" είναι ότι ότι έχουν δυνατότητες sata-1...Aν σε χαλάει αυτό,πας σε Promise με άλλα 20Ε,και sata-2,και παίρνεις bulk συσκευασία με 4 ports πάλι,αλλά μέχρι εκεί λέω εγώ,γιατί λίγο ακόμη ν' ανέβεις, παίρνεις...καινούριο μηχάνημα.

(εγώ θα έπαιρνα τον Delock,ή τον Sweex αν μου έφταναν 2 ports)

H επιλογή δικιά σου όμως...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...