Προς το περιεχόμενο

Πως μπορω να παρω screenhot απο το media player την ωρα που βλεπω καποια ταινια


OROKUSAKI

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οσες φορες εχω δοκιμααει να αποθηκευσω sceenhot απο vlc το μονο που βγαζει ειναι μια μαυρη οθονη.. Ενω στα games απλα παταω printsceen και στη συνεχεια κανω επικολληση στη ζωγραφικη και μου την εμφανιζει κανονικα οταν παταω printscreen ενω ειμαι στο vlc και μετα κανω επικκοληση στη ζωγραφικη δεν την εμφανιζει.. Γιατι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ανάλογα με τις ρυθμίσεις τους, πολλοί players χρησιμοποιούν το hardware overlay της κάρτας γραφικών για να προβάλλουν video. Αυτό είναι ένας ιδιαίτερος τρόπος χειρισμού της κάρτας γραφικών που, εκτός των άλλων, έχει την παρενέργεια που αναφέρεις. Γι' αυτό, οι σοβαροί video players ενσωματώνουν στα μενού τους μία λειτουργία για να αναλαμβάνουν αυτοί να τραβούν σωστά screenshot και να το γράφουν άμεσα σε αρχείο στο δίσκο σου. Ψάξε κάπου στα μενού του VLC για screenshot ή snapshot και θα το βρεις...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες μετά...

ειχα και εγω την ιδια απορια για καιρο και τυχαια ψαχνωντας τυχαια στο wiki ανακαλυψα οτι φταιει το hardware overlay. οπως και σε quicktime video παρατηρειται το ιδιο φαινομενο. μαλιστα αναφερεται οτι χρησιμοποιειται και απο DRM προστασιες αυτη η ιδιαιτεροτητα.

 

Απλα κανεις disable το hardware overlay και εμφανιζεται η εικονα στο paint. για καρτες nvidia που εχω εγω υπαρχει ενα προγραμμα το NVtray και σου εμφανιζει κρυμμενες επιλογες στο forceware panel μια εκ των οποιων ειναι και η απενεργοποιηση του hardware overlay :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...