Προς το περιεχόμενο

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη της Google


privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν «ανταποκρίθηκαν» στις προσδοκίες τα κέρδη και οι πωλήσεις της Google στο τέταρτο τρίμηνο του 2007, κάτι που οδήγησε σε πτώση της αξίας της μετοχής της, καταγράφοντας απώλειες 9,1%.

 

Τα κέρδη της πλέον δημοφιλέστερης μηχανής αναζήτησης σημείωσαν άνοδο 17% στα 1,21 δισ. δολάρια ή 3,79 δολάρια ανά μετοχή στο τέταρτο τρίμηνο, έναντι 1,03 δισ. δολαρίων ή 3,29 δολάρια ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο το 2006. Η κερδοφορία της εταιρείας δεν ανταποκρίθηκε στις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι την ανέμεναν κατά μέσο όρο στα 3,91 δολάρια ανά μετοχή.

 

Τα καθαρά έσοδα, ή τα έσοδα εξαιρούμενων των πληρωμών που πραγματοποιεί η Google σε συνεργάτες, σημείωσαν αύξηση 52% και διαμορφώθηκαν στα 3,39 δισ. δολάρια όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη.

 

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία - σε συνέχεια αυτών της ανταγωνίστριας Yahoo, λίγες μέρες νωρίτερα - αποτελούν ένδειξη μιας πιθανής μείωσης της χρήσης του διαδικτύου, καθώς η οικονομία της χώρας επιβραδύνεται. Γεγονός το οποίο εκτιμάται ότι θα περιορίσει και την ζήτηση για online διαφήμιση, τη βασική πηγή εσόδων δηλαδή των δύο εταιρειών. Αναλυτές αναφέρουν πως ήδη η κίνηση των χρηστών έχει μειωθεί, ενώ σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία ConScore, τον περασμένο μήνα οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο περιορίστηκαν κατά 3,9%.

 

Source.png Πηγή: news.kathimerini.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πέρα από τις εκτιμησεις ο γίγαντας παραμένει κερδοφόρος με ότι συνεπάγεται αυτό για την μετέπιτα εξέλιξή του στον χώρο της Πληροφορικής...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...