Προς το περιεχόμενο

Κομμένη εικόνα δεξιά και αριστερά


maximosm

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εδώ και αρκετό καιρό αντιμετωπίζω το έξης πρόβλημα. Ενώ στο pc όλες οι ταινίες και τα DVD τα βλέπεις με full εικόνα , βάζω το δισκάκι είτε divx είναι είτε DVD και διαπιστώνω ότι κόβει δεξιά και αριστερά εικόνα. Μιλάμε έχω φάει ατέλειωτες ώρες στο ψάξιμο έχω δοκιμάσει άλλα DVD players άλλες τηλεοράσεις άλλα τίποτα ένα περίεργο πράγμα. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω…

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να προσθεσω και εγω την εμπειρια μου... οταν δωσω σημα απο pc or xbox360 1280x720 sto projector μου που ειναι και η native αναλυση του κοβει δεξια αριστερα και πανω κατω!! το ειδα παιζοντας pro evolution που εχασα το χρονο!! και απλα μετακινησα την εικονα...

 

το δισκακι δε λες που το βαζεις... στο pc?

μα αυτο δεν κοβει? πως ξερεις οτι κοβει...

 

υπομονη. οι απαντησεις θα ερθπθν απο τους κατεχοντες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν, τα πράγματα έχουν ως έξης. Όταν βλέπω οποιαδήποτε ταινία σε μορφή DVD η avi στο pc όλα είναι καλά. Όταν τα βλέπω στο DVD player που έχω στο σαλόνι έχω απώλεια εικόνας στις άκρες δεξιά και αριστερά. Από περιέργεια δοκίμασα και σε άλλα DVD players τις ταινίες και διαπίστωσα ότι και στις άλλες TV υπήρχε το ίδιο πρόβλημα. Χθες πήρα 3 δισκάκια και πήγα σε ένα πολυκατάστημα ηλεκτρικών ,εκεί διαπίστωσα ότι όταν η TV είναι συνδεδεμένη με DVD σε HDMI δεν κόβει τίποτα. Και ακόμα δεν μπόρεσα όμως να βρω τον λόγο που σε σύνδεση scart σε μια TV χάνουμε εικόνα. Εάν θέλετε δοκιμάστε κι εσείς μια οιαδήποτε ταινία και πείτε μου εάν σας κόβει..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά όλες οι τηλεοράσεις κόβουν εικόνα για λόγους συμβατότητας με όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Με το hdmi και το vga όμως η εικόνα που δίνει είναι "ολόκληρη" γιατί δεν υπάρχει θέμα συμβατότητας.

Wiki για το overscan: Overscan is extra image area around the four edges of a video image that is not normally seen by the viewer. It exists because television sets in the 1930s through 1970s were highly variable in how the video image was framed within the cathode ray tube (CRT).

Σε μια 29ρα CRT που είχα συνδέσει ένα pc για να αντιμετωπίσω το overscan μπήκα στο service menu και άλλαξα τη γεωμετρία της εικόνας για να έχω περισσότερο desktop. To έλυσα αλλά καμιά φορά έβλεπα 1-2 χρωματιστές γραμμές κάτω κάτω ή πάνω πάνω. Αυτό είναι το πρόβλημα που λύνει το overscan.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετά από πολύ ψάξιμο και τρέξιμο χθες διαπίστωσα ότι τελικά έφταιγε το LG DVD recorder μου. Πήγα λοιπόν στην LG και μαζί με τον τεχνικό δοκιμάσαμε όλα σχεδόν τα μοντέλα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Η τελική διαπίστωση ήταν ότι όλα τα μοντέλα εκτός από τα μοντέλα που είναι home cinema κόβουν την εικόνα δεξιά και αριστερά. Πράγμα που προκάλεσε έκπληξη ακόμα και στον τεχνικό, αφού τα ίδια δισκάκια τα δοκίμασα και σε πολύ φθηνότερη συσκευή και έπαιζε κανονικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...