Προς το περιεχόμενο

HD3870 X2 Vs. 8800 GTS G92. Ποιά να πάρω ?


ultraxmode

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ποιά απο αυτές τις δύο κάρτές λέτε πως είναι καλύτερα να πάρω ? Θα κάτσει πάνω σε Asus Maximus Formula mobo...

 

Συγκρίνω ανόμοια πράγματα μήπως ρε παιδιά? Διαφωτίστε με λίγο....

 

η μία (ΑΤΙ) έχει 385 ευρώ και η άλλη (nVidia) 100 ευρώ λιγότερα...

 

Ποιά ΑΞΙΖΕΙ να πάρω και γιατί ?? Ακούω τελευταία πως η DUAL 3870 πάει να την "πεί" στην 8800 Ultra (!!!!) Aληθεύει ? γιατί ΑΝ είναι έτσι.. την έχω αγοράσει χωρίς δεύτερη κουβέντα..

 

Αλλά για να πώ την αλήθεια.. δεν ξέρω γιατί...μου μυρίζει άσχημα αυτή η υπόθεση με την συγκεκριμένη κάρτα.. (HD3870 X2) ... απλή διαίσθηση.... :fear:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε overall perfomance η 3870 χ2 είναι πιο λίγο πιο γρήγορη από την ultra κάπου 10 με 20 %, αλλά σαν internal crossfire υλοποίηση που είναι έχει μεγάλη εξάρτηση απο τους drivers... Οπότε είναι ένα μικρό ρίσκο ως πρός το πόσο θα την υποστηρίξει η δημιουργός της.

 

Εγώ προτείνω 3870 χ2 γιατί με τα σημερινά δεδομένα είναι αρκετά πιο γρήγορη απο την 8800GTS και αξίζει αυτα τα 100 ευρώ παραπάνω.

Επίσης τα πράγματα σίγουρα θα βελτιωθούν όσο ωριμάζουν οι drivers.

Αυτά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η HD3870Χ2 φιλε ultraxmode ειναι 2 καρτες 3870 σε μια. Δεν μπορεις να συγκρινεις την HD3870Χ2 με μια μονη GTS. Η σωστοτερη συγκριση θα ηταν με 2χ8800GT SLi αφου και η HD3870Χ2 χρησιμοποιει τεχνολογια crossfire. Βασει αυτων που γνωριζω η HD3870Χ2 ειναι ανωτερη της ULTRA αν λαβεις υποψιν σου και την παλαιοτητα της ULTRA και οτι μιλαμε για μια καρτα με 1.3 δις transistors, 1GB framebuffer και 1Τflop υπολογιστικη ισχη. Δεν νομιζω οτι θα επρεπε να σε προβληματιζει ποια ειναι η δυνατοτερη καρτα αλλα κατα ποσον σου χρειαζεται μια τετοια καρτα. Επισης λαβε υποψιν σου οτι η καρτα χρησιμοποιει crossfire και αρα χρειαζεται και την αναλογη υποδομη απο αποψη μητρικης (και φυσικα τροφοδοσιας). Απ'οτι λενε παντως προβληματα υποστηριξης λογω crossfire δεν υπαρχουν και οπως λεει ο super_Vegeta οι drivers που θα ερθουν θα βελτιωσουν την κατασταση. Υπαρχει ενα μικρο σημειο που θα πρεπει να λαβεις υποψιν σου οσον αφορα την υποστηριξη των παιχνιδιων για crossfire (οπως και αντιστοιχα SLi) ωπου η ελλειψη αυτης σημαινει πως μονο ο ενας πυρηνας θα κανει ολη την δουλεια και ο αλλος θα καθεται.

Απο κει και περα αν λαβεις υποψιν σου το σαφως ανωτερο cooler της ATI εναντι οποιασδηποτε NVidia (προσωπικα μαλλον γερνω προς NVidiaκιας αλλα το σωστο πρεπει να λεγεται) και το - βασει εμπειριας - ανωτερο overclockability των ΑΤΙ η HD3870Χ2 ειναι ισως η πιο αξιολογη καρτα αυτη την εποχη. Για να μην μεινεις μονο στα δικα μου λογια, διαβασε και εδω ενα review για μια πιο λεπτομερη περιγραφη της καρτας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

συμφωνώ με τον hitech, το βασικό πρόβλημα δεν είναι κατά πόσο θα την υποστηρίξει η ATi την κάρτα με drivers, (αυτό έλειπε), αλλά το κατά πόσο θα μπορούν τα παιχνίδια να εκμεταλευτουν τις δυνατότητές της.

 

Και η ιστορία μέχρι στιγμής έχει δείξει πως οι εταιρίες που γράφουν παιχνίδια δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε SLi και CrossFire...

 

Πιστεύω πως δεν αξίζει τα +100 από την Gts g92, στα περισσότερα παιχνίδια θα δουλεύει σαν απλή 3870, χαμηλότερα δηλαδή από την Gts και φυσικά από την Ultra.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το βασικό πρόβλημα δεν είναι κατά πόσο θα την υποστηρίξει η ATi την κάρτα με drivers, (αυτό έλειπε), αλλά το κατά πόσο θα μπορούν τα παιχνίδια να εκμεταλευτουν τις δυνατότητές της.

 

Πιστεύω πως δεν αξίζει τα +100 από την Gts g92, στα περισσότερα παιχνίδια θα δουλεύει σαν απλή 3870, χαμηλότερα δηλαδή από την Gts και φυσικά από την Ultra.

 

Τα αποτελέσματα στα games μάλλον το αντίθετο έχουν δείξει, πάει πολύ καλά σχεδόν σε όλα τα games , στις περισσότερες των περιπτώσεων καλύτερα και απο ultra. Μόνο το 8800GT SLI έχει σαν αντίπαλο σε ίδια τιμή.

Αυτό που λες για τα games σαφώς και ισχύει αλλά σκέψου ότι σε πολλά games τα οποία έχουν 1,5+ χρόνο που έχουν βγει(πχ FEAR) η κάρτα έχει πολύ καλό scalability και είναι αποτέλεσμα καθαρά της δουλειά που έχει κάνει η Ati στους drivers όσον αφορά το crossfire, οπότε έχει μεγάλη σημασία το πως θα υποστηρίξει η Αtι όταν πχ σε 3 μήνες θα βγεί το R700.

Και όσον αφορά τα 100 ευρό , εξαρτάτε βέβαια τις απαιτήσεις σου. Αν θες να παίζεις σε ψηλές αναλύσεις με φίλτρα κτλπ εκεί τα βγάζει τα λεφτά της η κάρτα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ θα πάρω και μία εκ των δύο οθονών (Samsung 2232BW ή Samsung 226CW, επίσης κ γιαυτό δεν ξέρω τί να πάρω.. δεν ξέρω ποιά είναι η καλύτερη..) και θα παίζω σε native 1680χ1050, γιαυτό θέλω μία κάρτα που να αντέχει.. απο εκεί κ πέρα είμαι σίγουρος πως κάποια στιγμή θα πάρω και την επερχόμενη 9800..

 

Τα έχω κάνει μπάχαλο στο μυαλό μου.. χαχα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εφοσον οι απαιτησεις σου απο θεμα αναλυσης βρισκονται στα 1680x1050 και σκοπευεις να παρεις 9800, μαλλον καλυτερα να παρεις τωρα μια GTS εναντι μιας GT ή της HD3870Χ2. Αυτο το λεω μονο και μονο απο θεμα cooler που εκει η GTS διαθετει αποτελεσματικοτερο εναντι της GT (συν οτι βγαζει τον θερμο αερα εκτος case), εχει καπως καλυτερες επιδοσεις απο την GT και ειναι 100 ευρω φθηνοτερη της HD3870Χ2.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποσο καλυτερες επειδοσεις εχει στα games η 3870χ2 σε συγκριση με την 8800gt? Εκανα καλλα που πηρα την 8800gt η θα ηταν καλυτερα να επαιρνα την 3870χ2?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

υπάρχει και μια άλλη λύση παίρνεις μια 8800gt or 3870 ανάλογα με το αν υποστηρίζει η μητρική σου sli or crossfire και αν δε μείνεις ικανοποιημένος παίρνεις άλλη μια μετά...έτσι μπορεί να γλυτώσεις κάποια λεφτά εαν θες να πάρεις την 9800 μετά ποθ με μια τέτιοα αγορά που θα έχεις κάνει δε ξέρω κατά πόσο θα αξίζει αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...