Προς το περιεχόμενο

Κάρτα δικτύου 1Gbs συνδέεται στα 100mbs...

mikemoisi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω μια μητρική Asrock με καρτα δικτύου 1gbs αλλά συνδέεται στα 100mbs... έχω περάσει όλους τους καινούργιους drivers που υπάρχουν άλλα τίποτα!!!!

(η κάρτα (pc) συνδέεται σε router 1gbs το οποίο έχει απάνω άλλο ένα pc με 1gbs κάρτα που συνδέεται κανονικά στο 1gbs)

Καμιά ιδέα??? Μήπως υπάρχει κάποια ρυθμιση που πρέπει να κάνω....

(το λειτουργικό είναι win xp pro en)

Ευχαριστώ....

Δημοσ.

Μπορείς να δοκιμάσεις απ' τις ρυθμίσεις της κάρτας (μέσα απ' το Device Manager ---> properties της κάρτας).

Αλλά είσαι σίγουρος οτι όλα τα διαθέσιμα port του router είναι για 1Gbps σύνδεση? Για να κλειδώνει στα 100 Mbps μάλλον δε το σηκώνει το 1Gbps.

Άλλη πιθανότητα είναι το καλώδιο να μην είναι τουλάχιστον cat5e.

Δημοσ.

Πήγαινε τότε στις ρυθμίσεις της κάρτας μέσα απ' το Device Manager για να βάλεις καρφωτή τη ταχύτητα που θέλεις.

Αν όμως δε κλειδώσει τότε είτε φταίει το καλώδιο, ή η κάρτα δεν είναι 1Gbps (αυτό θα φανεί και στο αν δεν μπορείς να ορίσεις αυτή τη ταχύτητα στη κάρτα δικτύου).

Δημοσ.
πηγαινε στα properties της καρτας και βαλε MTU απο 1500 ή 1514 (standard frames) στα 9014 (jumbo frames), αν δε το κανεις αυτο.... γειά σου το 1GB

χωρις να ξερω αλλα το frame δεν νομιζω να κανει την καρτα να παιξει χιλια.αν ειχε προβλημα μεταφορας οκ αλλα τωρα μαλλον στην αναγνωριση ειναι κατι.δεν ξερω για αυτο ρωταω.αν μπορεις εξησησε το μια καλυτερα.?απο default δεν ειναι σε jumbo frame?

Δημοσ.

οχι.... by default κλειδωνει στα 100mb με MTU 1500.... απο οσες εχω δει τουλαχιστον ακομη και καρφωμενα σε 1000ρι switch. και για την ακριβεια... αν δεν ανεβασει και *9 το receive buffer.... δε θα πλησιασει ουτε 700kbits

Δημοσ.

Καμία σχέση παιδιά.

Απλά κάποιο ρυθμιστικό δεν είναι ΟΚ ή φταίνε οι οδηγοί.

Το στάνταρτ frame εδώ και κάποια χρόνια έτσι για την ιστορία ειναι 1524 (1518 + 6[QTag])

για να υποστηρίζει εγκενή τα VPN.

Επίσης το CET6e δεν μεταφέρει μόλις 1000 αλλά 1200 και αυτό είναι απόρεια και ανάγκη του πρωτοκόλλου κωδικποίησης Manchester στα 1.2Gbps.

Να βάλουμε έτσι λίγο τα πράγματα σε σειρά γιατί πολλά εξωγήινα ακούγονται.

Τέλος δεν πρέπει να πειράζετε κανένα buffer εάν δε γνωρίζεται χαρακτηριστικά του 802.3 και την κωδικοποίση Manchester καθώς επίσης τα timers και την διαδικασία επιλογής frame και broadcasting κατά την εκίνηση του 802.3.

Σχεδόν στο 99.9% των περιπτώσεων θα κάνετε τα πράγματα χειρότερα και αυτό σας το λέω με σιγουριά γιατί αυτή είναι η δουλειά μου...

Οπότε, επικτρώσου φίλε στους οδήγούς της συσκευής ή στο router σου γιατί μάλλον για να επιλέγεται η μικρότερη ταχύτητα ή κάποιο ρυθμιστικό είναι ή κάποια ασυμβατότητα υπάρχει...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...