Προς το περιεχόμενο

Προγραμμα για τσεκαρισμα bad sectors


takis345

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε ενα 80αρι WD παλιο ξαφνικα παρουσιστηκε προβλημα και δε μπουταρε. Ευτυχως εκανα Acronis (σαν το Norton ghost) kai επανηλθε το συστημα. Του κανω μετα Chkdsk kai δεν βρισκει κατι (γιατι οταν βρει κατι εχω παρατηρησει οτι μετα φαινονται στι δισκο κατι directories )

H ερωτηση μου ειναι αν υπαρχει καποιο επεγγελματικο η μη προγραμμα που να τσεκαρει το δισκο και να σου λεει με πιο μεγαλη ακριβεια απο το ενσωματωμενο στα windows τι προβληματα εχει ο δισκος.

Επισης καπου ειχα ακουσει για το HDD Regenerator αλλα μετα διαβασα οτι ειναι ψιλοαπατεωνια. Εχει ακουσει κανεις κατι σε αυτο το θεμα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε χρειάζεται να ψάχνεις σε "επαγγελματικά" tools... Κατεβάζεις το official διαγνωστικό της WD και κάνεις έλεγχο του δίσκου σου...

 

http://support.wdc.com/download/index.asp?cxml=n&pid=999&swid=3

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισης καπου ειχα ακουσει για το HDD Regenerator αλλα μετα διαβασα οτι ειναι ψιλοαπατεωνια. Εχει ακουσει κανεις κατι σε αυτο το θεμα?

Καθόλου απατεωνιά. Εχω σώσει δίσκους με αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

..σωστό κι αυτό για το μανίσιο διαγνωστικό,gdp77 ,αλλά είμαι της εντύπωσης ότι αυτά είναι λίγο...μυγιάγγιχτα.Συγκεκριμένα,έχοντας δοκιμάσει των WD,Maxtor και Seagate,έχω κάποιες φορές...τρομάξει(ειδικά με της WD,μου έχει βγάλει ένα δίσκο,του οποίου το smart δίνει βέβαια τρισάθλια στοιχεία,για τα θυμαράκια,ενώ ο δίσκος,από τότε που έτρξα το διαγνωστικό,2 χρόνια τώρα,ζει και βασιλεύει..)

Αυτό που θέλω να πω είναι,ότι σαφώς θα σου δώσουν εκτίμηση αν ο δίσκος είναι "ντούρος" ή όχι..Δεν θα είσαι όμως σε θέση να καταλάβεις σε ΤΙ βαθμό τραβάει ζόρια-αν σου πούνε τραβάει ζόρια...Το ξέρω βέβαια,ότι είναι στο δικό μου χέρι να παίρνω το ρίσκο να συνεχίζω να τον χρησιμοποιώ,αλλά απ΄την άλλη αν είχα "ακούσει" το πρόγραμμα θα τον είχα παροπλίσει,κι αν ήμουν ακόμα εντός εγγύησης θα είχα μπει σε διαδικασία back up,rma και τα σχετικά..Είναι βέβαια τί θέλει ο καθένας.Αν αυτό που θέλει ο takis345 είναι να "σιγουρευτεί" ότι σύμφωνα με την γνώμη του διαγνωστικού της WD είναι "οκ" να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το δίσκο ή όχι...ας την ακολουθήσει.Αν πάλι,θέλει να "δει" ΠΟΣΟ "χάλια" ή όχι είναι αυτός,μάλλον αυτό που του ταιριάζει είναι όπως είπε να ψάξει για κάποιο "πιο λεπτομερές" από το μανίσιο των windows...(..για οποίο δυστυχώς δεν έχω ιδέα).

Κι όσο για το HDD Regenerator,επίσης εγώ δεν έχω ιδέα (μια δοκιμή μάλλον θα σε πείσει..άσε που νομίζω ότι εξαρτάται και από την περίπτωση,γιατί δεν νομίζω να κάνει "θαύματα"(στην καλύτερη απλά θα κάνει "καλή δουλειά")οπότε ό,τι και να σου πουν όσοι το έχουν χρησιμοποιήσει....

Κι 1 τελευταίο για το διαγνωστικό της WD:

Για 'μένα τουλάχιστον,η πιο καλή του χρήση,είναι η επιλογή για low level format (write zeros),πράγμα που στην πράξη μου έχει "καλοκαθαρίσει" και "φρεσκάρει" δίσκους,και τους έχω χρησιμοποιήσει με περισσότερη αίσθηση σιγουριάς,αλλά και εμφανή "ασφάλεια" για καιρό μετά...Είναι βέβαια "ριζικό" αυτό και θα χρειαστείς επανεγκατάσταση των περιεχομένων του,αλλά...

(Πάντως,δεν είναι δα και απαραίτητο να τραβάει ζόρι ο δίσκος...κάτι να γίνει στο file system του,αρκεί για να μην μπουτάρει-βέβαια δεν μας είπες και τί έγινε-χωρίς καν να σημαίνει ότι έχει σοβαρό πρόβλημα..Μια "εμπειρική" μέθοδος,είναι καθώς κάνεις chkdsk(από γραμμή εντολών στο recovery console κατά προτίμηση)να παρακολουθήσεις την όλη διαδικασία (5-10 λεπτά ίσως),και να "αισθανθείς" αν σε κάποια σημεία "κολλάει",καθυστερεί αρκετά-έστω κι αν την ολοκληρώνει κανονικά- πράγμα που θα σημαίνει ότι μάλλον πρέπει να αρχίσεις να μην τον πολυβασίζεσαι..(ανάλογα με την πιθανή επί μέρους "καθυστέρηση"...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω ένα 250Gb WD ide.Για να μην τα πολυλογω μου βγαζει 2 bad sectors.Κατεβασα το WD Diagnostics και αυτη την στιγμη τρεχω το Write Zeroes(full erase).Λετε να διορθωθει το προβλημα ή θα τα πεταξει στο threshold οποτε θα παραμεινουν αλλά δεν θα επηρεαζουν τη σωστη λειτουργια του σκληρου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω ΤΙ ακριβώς μπορεί να κάνει από τεχνικής άποψης,αλλά εμπειρικά 1 write zeros έχει φρασκάρει εμφανώς δίσκους μου..Ίσως και μετά από τη διαδικασία,να δεις ότι κάτι έχει αλλάξει με τα bad sectors αυτά...Να πω πάντως την αλήθεια,αυτό που πιστεύω είναι ότι όντως αυτό που θα γίνει είναι να απομονωθούν και ν' αντικατασταθούν απ΄την "καβάτζα" του δίσκου,και θα τα βλέπεις στο threshold..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...