Προς το περιεχόμενο

80% of Software Will Be Open source


gtroza

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ κατάλαβα πως λέει για το 80% ποσοτικά. Η ουσία είναι στη χρήση.

Δηλάδη κι ας υπάρχει ένας proprietary web browser απέναντι σε 8-10 open source, το θέμα είναι να μην χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των poprietary.

O web browser είναι ατυχές παράδειγμα αλλά πχ στο θέμα CAD open source εφαρμογές υπάρχουν ένα σωρό, autocad όμως δεν έχω δει κανέναν να το αποχωρίζεται. Και μιλάω για τους linuxάδες αρχιτέκτονες που ξέρω (no offense gtroza:-))

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπα, πολύ αισιόδοξη η εκτίμηση. Το ποσοστό χρήσης δεν έχει να κάνει μόνο με το ποσοστό των προσφερόμενων F.O.S.S. εφαρμογών έναντι των proprietary, αλλά και με τη διαμόρφωση αντίστοιχου ρεύματος στους χρήστες. Δείτε π.χ. εδώ στο φόρουμ, σε κάποιον που ζητάει προτάσεις εφαρμογών για να κάνει συγκεκριμένο task, με τί ευκολία προτείνονται βροχή τα εμπορικά προγράμματα, με σιωπηρό sidenote : «Για να το ξεκλειδώσεις, ξέρεις εσύ. Nα μην τα ξαναλέμε»...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πολλοί είναι αυτοί που έχουν συνδέσει το open source software με χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες και αυτό είναι λάθος.

 

Προσωπικοί μου φίλοι που διατηρούν δικηγορικό γραφείο προτίμησαν να χρησιμοποιήσουν microsoft office 2007 με κόστος 411? για την small business edition έκαστη και να αγοράσουν επιπλέον λειτουργικά συστήματα vista, από το να στραφούν σε μία έκδοση linux και openoffice. Στη συζήτηση που είχα μαζί τους μου έθεσαν σαν δικαιολογία "αποκλείεται να είναι εφάμιλλο του αγορασμένου, κάτι θα παίζει και θα την φάμε μετά και άντε φτιάξουμε όλο το χαρτομάνι από την αρχή". Δεν έχουν άδικο στο μυαλό τους να θέλουν να προστατέψουν το γραφείο τους.

Πιθανόν να φταίμε και εμείς που ασχολούμαστε με το open source αφού μάλλον αποτύχαμε να ενημερώσουμε όλους αυτούς για το ποια είναι η κατάσταση.

 

Όπως και να έχει 80% μέσα στα επόμενα 4 χρόνια είναι ουτοπία (τουλάχιστον έτσι φαντάζει τώρα).

Απο πλευράς μου... μακάρι!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...