Προς το περιεχόμενο

Φοιτητικη Καρτα ISIC


__D3mIaN__

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια κ χαρα σ ολους. Δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα με οτιδηποτε αφορα την φοιτητικη καρτα, ISIC (International Student Identity Card).

 

Προκειται, αν ολα πανε καλα, να παω erasmus το Σεπτεμβρη, και εχω ακουσει οτι η παραπανω φοιτητικη καρτα χρησιμευει, για τα διαφορα προνομια που προσφερει. Θα ηθελα να μαθω λοιπον, εφοσον καποιος/α γνωριζει περι του θεματος, να μου πει πως μπορω να αποκτησω μια τετοια καρτα; Κοστιζει κατι; Και σε τι ακριβως θα με βοηθησει πηγαινοντας στο εξωτερικο για erasmus;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γεια σου κ εσένα!

εδώ έχει τα πρακτορεία που μπορείς να προμηθευτείς την κάρτα. χρειάζεσαι βεβαίωση από τη σχολή, ταυτότητα κ ίσως και το πάσο σου.

Μ' αυτήν θα έχεις έκπτωση σε μουσεία, τρένα κλπ. Βέβαια, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, σε Τσεχία, Γερμανία, Γαλλία (σε κάποια μουσεία) και Ολλανδία το ελληνικό πάσο το αναγνώρισαν σαν επίσημο έγγραφο. Οπότε δεν ξέρω αν σου χρειάζεται όντως τελικά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν πας ερασμους, θα σου δωσουν απο το παν. εκει πασο. Την καρτα αυτη μπορεις να την χρησιμοποιησεις σε χωρες που δεν εχεις πασο.

 

που θα πας με το καλο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η έκδωση της κοστίζει 15ευρώ, χρήματα που θα τα πάρεις αμέσως πίσω καθώς όλοι οι κάτοχοι της εν λόγω κάρτας δικαιούναται 5% έκπτωση στα αεροπορικά εισητήρια.Εκεί που θα πάς για το ερασμους δεν θα σου χρειαστεί γιατί θα σου δώσουν πάσο απ το εκεί πανεπιστήμιο αλλα αν πας κάνα ταξιδάκι σε καμιά χώρα παραδίπλα θα σου χρειαστεί(όλο και κάπου θα πας γιατι είναι φθηνά τα αεροπορικά εις τας Ευρώπας, εγώ είχα βρεί εισητήριο Στοκχόλμη-Λονδίνο μετ επιστροφής 36ευρώ!).

Άσε που όπου και αν πας με αυτήν την κάρτα μπορείς να μένεις στο τοπικό youthhostel με 15 το πολύ 20 ευρώ τη βραδια) Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο έβγαινε 56 ευρώπουλα μεταφορικά + διαμονή.

 

Και στην Ελλάδα πάντως αρκετά καταστήματα(Από βιβλιοπωλέα και γυμναστήρια μέχρι κομμωτήρια και σουβλατζίδικα) είναι συμβεβλημένα και κάνουν κάποιες εκπτώσεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω για την βοηθεια παιδια. Το site που linkares garnele βοηθησε πολυ.

 

Σπουδαζω στο τμημα φυσικων πορων και περιβαλλοντος στα χανια και ως εκ τουτου θα κινηθω σε χωρες που υποστηριζουν αντιστοιχα τμηματα.

 

Εχω ακουσει οτι η ιταλια εχει καλα πανεπηστημια οπως αυτο της Αγκονα, αλλα και η Ισπανια, Εσθονια, κλπ Για να ειμαι ειλικρινης προτιμω μεσογειο.... Ιταλια ή Ισπανια δηλαδη θα μου αρεσε αρκετα.

 

Εσεις που εχετε παει ερασμους τι αποψη σχηματισατε? Τι αξιζει και τι οχι? Αληθευει το γεγονος οτι τα μαθηματα τα περνας πολυ ευκολοτερα ή προκειται για μυθο, ή εξαιρεση σε μεμονωμενες περιπτωσεις....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στην ελλαδα δεν αναγνωρησανε την NUS καρτα (αγγλικη) μου πριν μερικα χρονια σε ενα πλοιο για ηρακλειο.

στην αμερικη την αναγνωρισανε αμεσως, οπως και ολλανδια, γαλλια, βελγιο, γερμανια, τσεχια και ιρλανδια.

μπανανια.

 

d3mian στην πολη που ειμαι εγω, εχω συναντησει απειρους φοιτητες για erasmus....ζητημα το 5% να πηγαινε για μαθημα :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ISIC (ή το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Φοιτητικό Πάσο, όπως είναι γνωστό στους κύκλους των φοιτητών) είναι η Διεθνής Φοιτητική Ταυτότητα με προνόμια και παροχές σε πάνω από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Απευθύνεται σε φοιτητές – σπουδαστές πλήρους απασχόλησης (full time) στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό, ενώ είναι συμβεβλημένη με Ταξιδιωτικούς Οργανισμούς, Πολιτιστικούς Φορείς, και Εμπορικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο σε αεροπορικά εισιτήρια, εισιτήρια πλοίων, μέσα μεταφοράς, ξενοδοχεία-hostels, μουσεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, camping, εμπορικά καταστήματα κ.λ.π.

Η ISIC δεν είναι πιστωτική κάρτα. Με την επίδειξή της πιστοποιείτε την φοιτητική σας ιδιότητα παγκόσμια και απολαμβάνετε εκπτώσεις και προνόμια στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Έχει ισχύ έως και 16 μήνες, αρχίζοντας από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους και λήγοντας το Δεκέμβριο του επόμενου έτους. Το κόστος έκδοσης της ISIC είναι 15 ευρώ εφάπαξ

 

Από τη στιγμή έκδοσης, με την επίδειξή της, έχετε πρόσβαση σε εκατοντάδες παροχές και προνόμια στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο. Και βέβαια, δικαίωμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται με την υποστήριξη της ISIChellas.

 

Ως κάτοχος, μπορείτε να κάνετε χρήση των υπηρεσιών ISIC Connect και ISICHelpLine, πολύτιμη βοήθεια ενώ βρίσκεστε στο εξωτερικό!

 

Ενδεικτικά, αναφέρονται μερικές από τις παροχές για το 2007-2008:

 

Minoan Lines, Joe Weider. Alexi Andriotti, Domino’s Pizza, E-shop.gr, Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Βιβλιοπωλεία Ελευθερουδάκης, Ster Cinemas, Bits & Bytes, Πίτα Παν, Hard Rock Café,Adidas κ.α.

 

Για την έκδοσή της, μπορείτε να απευθυνθείτε ηλεκτρονικά στο επίσημο ελληνικό site της ISIC στην Ελλάδα http://www.isic.gr, ή στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους ανά την Ελλάδα.

 

 

Για οποιεσδήποτε απορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 χρόνια αργότερα...

καλησπερα παιδια. εχω απορια περι του θεματος και ειδα οτι υπαρχει ηδη μια συζητηση εδω. Θα ηθελα να αποκτησω το πασο isic αυτη τη στιγμη για το λογο οτι παιρνω το πτυχιο μου συντομα και θα χρειαστει να παραδωσω το ελληνικο πασο.

Αν κανω λοιπον, ολες τις ενεργειες (απ οτι διαβασα παραπανω χρειαζεται βεβαιωση απο τη σχολη μου και -λογικα- μια φωτοτυπια του πασου) και μου χορηγησουν το πασο isic, αυτο θα ισχυει μεχρι την ημερομηνια που ισχυει και το ελληνικο πασο (08/2013) η θα ληξει το δεκεμβριο μια και καλη χωρις να μπορω να ανανεωσω (εχοντας παρει πτυχιο).

Επισης να πω οτι θα ηθελα το πασο isic κυριως για ελλαδα κι οχι για εξωτερικο. (εναλλακτικα του ελληνικου δηλαδη)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν γνωρίζω για το παραπάνω, αλλά εγώ έχω την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων. Με 10 ευρώ, μπορείς να την βγάζεις μέχρι τα 30 σου. έχεις έκπτωση ακόμα και για δίπλωμα αυτοκινήτου. Απλά για μεταφορικά έχεις μόνο τραίνο Αθήνα-Θεσσαλονίκη και λεωφορεία του ΟΑΣΘ μειωμένο εισιτήριο. Στην Αθήνα δεν έχει μειωμένα εισιτήρια για ΜΜΜ. :( 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...