Προς το περιεχόμενο

Να πάω στα δύσκολα??


DaEmOnIcUs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια βοήθεια.

Εδώ και πολύ καιρό ασχολόυμε με διάφορες διανομές και πιστέυω οτι έχω μια ελάχιστη εμπειρία με την ενασχόληση με το Linux γενικώς.

Έχω ασχοληθεί με Ubuntu(απο το 5.04 και μετά),suse,fedora,pclinuxos, debian.;

Όλα είχαν τα καλά τους και τα κακά τους.Δλδ πέρα απο το ubuntu που είναι γενικώς μια άριστη αλλα ετοιματζίδικη διανομή και δεν σε κάνει να το ψάξεις παραπάνω,οι άλλες δεν μου έιχαν κάνει ιδιαίτερη εντύπωση.Π.χ. ήθελα το πακέτο ntfs-3g στο debian, και δεν μπορούσα να κάνω τπτ γιατί έιχα την testing ενώ το πακέτο ήταν στην unstable.Αυτο μου κακοφάνηκε αν και ήταν ενα compile υπόθεση.Βασικά θέλω μια διανομή που να έχει τα βασικά πακέτα που εγώ θέλω αλλά να μήν έιναι και όλα σεταρισμένα.

Το ubuntu με καλύπτει αλλά θέλω να στραφώ λίγο πιό σοβαρά στο Linux και να το ψάξω περισσότερο.

Στο μυαλό μου έχει κολλήσει το Arch αλλά δεν ξέρω αν θα τα βγάλω πέρα γιατί νομίζω οτι μου λείπουν βασικές γνώσεις.

Άρα το ερώτημα είναι: "Να πάω σε arch η απλώς δεν θα μπορώ να κάνω τα απλά πραγματα???"

 

P.s. Το Pc το χρησιμοποιώ για multimedia χρήση(videos,mp3s κτλ), και internet(browsing, chat , streaming). Απο games , μόνο mame :lol:

Θέλω αυτά ας πούμε να μπορώ να τα κάνω μόνο μέσω του package manager και χωρίς να μπλέξω και πολύ.Απο κεί και πέρα οτιδήποτε άλλο πιό βαρβάτο να θέλει και λίγο διάβασμα. Δέν με χαλάει :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα ακριβώς πηγαίνοντας στο arch ή αντίστοιχου "βάθους" διανομή θα αποκτήσεις τις γνώσεις. Σε λίγο θα χτυπήσουν και οι firewalker apoikos με διθυράμβους υπέρ του arch

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 απο τους βαθύτερους γνώστες του λειτουργικού αυτού εντός του φόρουμ το χρησιμοποιούν. Αυτοί ξέρουν!! :P

 

Meanwhile έχω 64bit Amd και δέν είμαι σίγουρος για το τί πρέπει να κατεβάσω.Προτιμώ ας πούμε να χάνω λίγο ταχύτητα παρά να μήν ανοίγουν τα flash Video.Απλώς είμαι αισιόδοξος με αυτή τη διανομή. Εσείς τι λέτε???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εφόσον δεν δοκίμασες το SuSE 10.3 με KDE3.7.2 θα σου το πρότεινα ανεπιφύλακτα...βέβαια δεν έχω δοκιμάσει το ARCH...

 

 

Υ.Γ. γιατί γράφεις το Λάρισα με "σσ" ρε πατριώτη?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν έχεις γερό (ή πολλά) PC και υπομονή ρίξε μια ματιά και στο Gentoo. Στα θετικά θα βρεις την πλούσια συλλογή των υποστηριζόμενων εφαρμογών του και τη δυνατότητα επιλογής (επίσημων και ανεπίσημων) features κάθε εφαρμογής μέσω του package manager του.

 

Για το laptop που το χρησιμοποιώ πιο σπάνια και βιαστικά κατέληξα στο FreeBSD. Μου αρέσει ότι είναι αξιόπιστο, οργανωμένο και καλά documented, πιο πολύ από οποιαδήποτε διανομή Linux. Επίσης το πλήθος των υποστηριζόμενων εφαρμογών του συγκρίνεται μόνο με του Debian. Κάποια πράγματα (π.χ. suspend) δεν τα υποστηρίζει, αλλά ό,τι υποστηρίζει παίζει σωστά και ακριβώς όπως περιγράφει το documentation.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ασχολήσου με Slackware 2 χρονάκια και θα σου φύγει η μαγκιά.

Εκεί θα μάθεις μόνο.

Μετά θα πιάσεις το OpenBSD και το NetBSD και σε 4 χρονάκια θα είσαι καλός...

 

Τα έχω περάσει κι εγώ...έτσι θα μάθεις!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εαν μπορεις θα προτεινα αυτο που κατα καιρους εχω κανει εγω.

Μια βασικη διανομη (εφοσον το Ubuntu σε καλυπτει it's OK) και ενα ξεχωριστο partition με διανομη που θα χρησιμοποιεις για να μπαινεις πιο βαθια χωρις να φοβαβαι οτι εαν κανεις καπιο λαθος θα χασεις ολα τα δεδομενα σου.

+1 για το Slack

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ευχαριστώ όλους για τις άμεσες απαντήσεις.

Vaio.s γράψε λάθος!! Δέν το έιχα δει :D Suse εχω δεί και να σου πώ την αλήθεια, δέν με εξέπληξε.Θα προτιμούσα ubuntu.

nske έχω δεί φίλους μου που ασχολούνται με το gentoo και δέν είμαι νομίζω ο κατάλληλος χρήστης του.Απο freeBSD... σιγά σιγά. Πρώτα ας μπώ λίγο σε κάτι πιό mainstream και όσο οι γνώσεις ανεβαίνουν..θα το δούμε κι αυτό.

Dj -Raziel το pc το έχω για standard δουλειές και επίσης έχω την άποψη οτι το slackware δέν κανει για καθημερινή χρήση. Μου φαίνεται αδιανόητο στις μέρες μας να μήν υπάρχει PM.Θα ήταν καλό να το έβαζα σε ένα 2ο pc για δοκιμές. Αλλα όχι στο βασικό μου.

Trizoni το έχω δοκιμάσει φίλε... Αλλά αν δεν τσούξει λίγο δέν ασχολείσαι ...Γιατί έχοντας την εύκολη λύση του reset και windows ή ubuntu, δεν νομίζω να καταφέρω και πολλά.

Still, πιστεύω οτι το Arch θα ήταν καλή επιλογή.Απλό κατανοητό και με οραία πακετάκια...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Paidia sorry gia ta greeklish , 8a ta diwr8wsw argotera.Eimai apo live cd . Exw kanei thn egkatastash tou arch kai exw ena problhma.Kanw to install symfwna me to guide toy firewalker, kai exw ena problhma. exw exw egkatasthesei ta xorg paketa, otan paw na kanw nvidia-xconfig gia na mou ry8misei ton X den ry8mizei to xorg alla to Xfree<xxx> to opoio an den kanw la8os se oles tis dianomes exei antikatasta8ei.kamia idea???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kaneis re paidia??? ayta pa8ainw kai gyrnaw pali sto ubuntu ... :P

By the way, einai h 64bit ekdosh. To problem einai oti otan kanw nvidia-xconfig, mou ftiaxnei to Xfree86 kai oxi to xorg.conf. Kai den 8elw na synexisw parapanw.Kai otan paw na kanw epanegkatastash to xorg, moy leei oti sto xserver-xorg xrhsimopoieitai ena allo libwfb.Swste me na mhn balw ubuntu pali :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή θες να πας στα δύσκολα, ψάξε και βρες το README της nvidia και εκεί θα δεις πως να φτιάξεις το xorg.conf μόνος σου. Πάντα διαβάζουμε τα readme. Επίσης αν όχι όλες, οι περισσότερες εντολές παίρνουν σαν όρισμα το --help. (nvidia-xconfig --help)

Αν δε μάθεις αυτά τα βασικά πράγματα και πως να ψάχνεις το οτιδήποτε δε θα μπορέσεις να κάνεις πολλά βήματα.

 

 

Επίσης ποιος είπε οτι το slackware δεν έχει package manager;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...