Προς το περιεχόμενο

savexp.com - αίτηση (online petition) για την διατήρηση των Windows XP


insomnic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όπως γνωρίζετε, πολλές μεγάλες εταιρείες κατασκευής υπολογιστών (Dell, Lenovo, HP κλπ) έχουν αρχίσει να προσφέρουν και πάλι την δυνατότητα αγοράς μηχανήματος με XP επειδή υπήρχε μεγάλη ζήτηση. Αυτό θα σταματήσει να είναι εφικτό μετά το καλοκαίρι του 2008 οπου η Microsoft θα σταματήσει να πουλάει τα XP στους κατασκευαστές. Υπάρχει λοιπόν το δίλλημα: θέλω XP, τα προτιμώ, αλλά δεν θέλω λειτουργικό με ημερομηνία λήξεως όσο μια σοκολάτα.

 

Οι χρήστες των XP που συνεχίζουν να κάνουν την δουλειά τους απροβλημάτιστα σε παλιά μηχανήματα (256-512 MB με παλιό επεξεργαστή και κάρτα οθόνης χωρίς pixel shader acceleration) βρίσκονται μπροστά σε ακόμα χειρότερο δίλλημα: να συνεχίσουν ως έχει, υπό τον φόβο να βρεθούν ξαφνικά με ένα λειτουργικό που δεν το υποστηρίζει κανείς, ή να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν καινούργιο μηχάνημα και Vista.

 

Επειδή η ελεύθερη επιλογή συμφέρει όλους τους χρήστες, ανεξαρτήτως λειτουργικού, παρακαλείσθε να συμμετάσχετε στην αίτηση για την διατήρηση των Windows XP ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

 

SaveXP.com

 

Η αίτηση είναι απλή: συνεχίστε να πουλάτε και να υποστηρίζετε τα XP για μερικά χρόνια ακόμα.

 

Έχουν υπογράψει ήδη πάνω από 80 χιλιάδες άτομα (στις 8 Φεβρουαρίου) οπότε φαίνεται να πηγαίνει καλά. Αν έχετε λίγο χρόνο διαθέσιμο, ένα κανονικό γράμμα (snail mail) ή ένα ευγενικό τηλέφωνο στην Microsoft (προσοχή, όχι φανμποϊσμοί) θα είχε ακόμα μεγαλύτερη επιρροή από μια αίτηση αλλά και η αίτηση είναι καλύτερη από το τίποτα.

 

Σας παρακαλώ ας μην μετατραπεί το θέμα αυτό σε κατηγορίες κατά των Vista. Το κύριο ζήτημα δεν είναι οι σχεδιαστικές επιλογές των Vista αλλά η διατήρηση των XP και ακόμα περισσότερο η ελεύθερη επιλογή λειτουργικού συστήματος. Επίσης ας μην συζητηθούν τώρα τα πλεονεκτήματα της επιλογής ελεύθερου λογισμικού, αυτά θα γίνουν προφανή μετά το καλοκαίρι εφόσον η Microsoft επιμείνει στον τερματισμό των XP.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η microsoft απ'όσο ξέρω θα διατηρήσει την υποστήριξη των xp μέχρι το 2011 (διορθώστε με αν κάνω λάθος) και προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να το παρατείνει...άλλωστε είναι και η γενική πολιτική εταιριών software και κατασκευαστών hardware να "σπρώχνουν" (κάποιες φορές με εξαναγκαστικό τρόπο) την αγορά σε προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας.... κατά συνέπεια όλο και πιο απαιτητικά λειτουργικά θα αναπτύσσονται (χωρίς να είναι πάντα απαραίτητα) και μόνο αυτά θα επιβιώνουν

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν όντως διατηρηθει η υποστηριξη για τα xp μεχρι το 2011 ειναι ευχης εργον, αφου γυρω στο 2009-2010 ερχονται τα seven (κατα την γνωμη μου τα xp ειναι κατι σαν τα 98se 2.0, τα vista τα millenium 2.0 και τα seven σαν τα 2000, δηλαδη κατι εντελώς καινουριο)

 

Πισω στο θεμα. Τα xp παντα ειναι η αξιοπιστη λυση. Θες κατι που ειναι εγγυημενο ότι θα το βαλεις και θα παιξει? Βαλε xp. Και αυτο, πιστεψτε με, μετραει πολύ. Αρα, πρέπει να διατηρηθουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι θέμα η υποστήριξη. Το πρόβλημα είναι η διακοπή των πωλήσεων. Πολλοί χρήστες θέλουν να αγοράσουν συστήματα με XP και ακόμα περισσότεροι θέλουν να έχουν ελευθερία επιλογής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To ζήτημα κατά την γνώμη μου δεν είναι τόσο απλό.

 

Δεν είναι μόνο ζήτημα να διατηρηθούν τα xp αλλά να υπάρξει ελευθερία στην επιλογή λειτουργικού συστήματος στους υπολογιστές.

Για να εξηγήσω τι εννοώ: Το θεωρώ αδιανόητο στον χώρο των laptop να μην μπορείς να έχεις την επιλογή τι λειτουργικό σύστημα θα χρησιμοποιήσεις. Όχι μόνο είσαι υποχρεωμένος να αγοράσεις τα Vista αλλά είσαι και υποχρεωμένος να μην τα βγάλεις αλλιώς χάνεις την εγγύηση.Και όταν εγώ απευθύνομαι στην Dell για παράδειγμα για να αγοράσω υπολογιστή δεν μπορούν να μου λένε ότι ΠΡΕΠΕΙ να πληρώσω την Microsoft.

 

Εγώ αγοράζω μηχάνημα και όχι λειτουργικό!!!!

 

Αυτό παιδιά ονομάζεται αθέμιτος ανταγωνισμός και εκτός από ανήθικο είναι και παράνομο.

 

Δεν ξέρω τι σκατά συμφωνία έχει κάνει αυτός ο τύπος (Gates) αλλά απορώ πως έχει περάσει έτσι αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

..βρε insomnic ,ακούγεσαι λες και έχεις...κληρονομήσει καμμία 1.000άδα γνήσια xp,και φοβάσαι μη και δεν προλάβεις να τα πουλήσεις...:lol:

Σοβαρά όμως τώρα,το τί θα κάνει η ΜS και πώς θα το κάνει και γιατί θα το κάνει και μπλαμπλαμπλα,είναι νομίζω τουλάχιστον άστοχο να δοκιμάσει κανείς να το "εμποδίσει"(να τους αλλάξει τα μυαλά για την ακρίβεια)με e-mail,με snail-mail,με blackmail,ούτε ακόμα και με το να βάλει κανείς τίποτε black males να βαράνε τον Gates Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο,πρωί-μεσημέρι-βράδυ,πριν το κάθε γεύμα(μωρέ και μετά, το ίδιο θα είναι)...

Ο λόγος είναι γιατί πρώτ' απ΄ολα δεν ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ η MS κάτι τέτοιο-το ξέρει ήδη πόσοι χρήστες θέλουν xp,ποιά είναι η ζήτηση,οι πωλήσεις,τί λέει ο κόσμος στα μαγαζιά,τί λένε οι χρήστες στους οποίους λογικά θα γίνονται δημοσκοπήσεις κλπ κλπ...(τί διάλο,να έχει το τμήμα της του Marketing,τέτοια bugs που έχουν και τα windows ,και να μη λειτουργεί σωστά;; ).Το θέμα είναι όντως υπάρχει η "λογική" της συνεχούς εξέλιξης,και για να "πληρώνει" νέες ιστορίες ο χρήστης,μα και κυρίως διότι υπάρχει ο ανταγωνισμός (Μακ, μουκ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις),κι όλ΄αυτά είναι συγκερασμένα σε μια "λεπτή ισορροπία",για την οποία έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες κι έχουν συμμετάσχει ποσά και συμφέροντα,τα οποία ούτε τυχαίο είναι ότι είναι αυτά που είναι,ούτε αναστρέψιμο...Όλα υπολογισμένα στην τρίχα είναι..Και στο κάτω-κάτω,"δουλειά" τους είναι να "διαμορφώνουν" την αγορά-σιγά μη δώσουν τέτοια βάση στις "επιθυμίες" των χρηστών...εκτός κι αν ΓΙΝΕΙ κάτι που να πονάει την ΤΣΕΠΗ τους ΑΣΧΗΜΑ και δεν έχουν κάποιο τρόπο να το αλλάξουν...Τί να κάνουμε δηλαδή.Απεργίες πείνας στο Σύνταγμα;Εδώ δεν κάνουμε γι' άλλα....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απ'οσο ξερω η Dell εχει αρχισει να πουλαει λαπτοπ με Ubuntu. Αρα αυτα τα λαπτοπ θα ειναι πιο φθηνα. Μπορειτε να παρετε ενα τετοιο και να του βαλετε xp αν θελετε.

 

Ενας λογος που δεν θελω να βλεπω λαπτοπ ουτε ζωγραφιστο ειναι τετοιου ειδους πλαστοι περιορισμοι (σε συνδυασμο με τους υπαρκτους λογω της φυσης των λαπτοπ)

 

Παντως δεν εχει και πολυ νοημα να ζηταει κανεις τη διατηρηση των xp. Λογω του οτι ειναι 32bit εχουν απο μονα τους ημ ληξης. Και μην πει κανεις για xp 64. Αυτα εχουν ηδη σταματησει να υποστηριζονται και ποτε δεν μπορουσες να τα αγορασεις με τον παραδοσιακο τροπο ετσι και αλλιως.

 

Παντως οι πιο πολλοι που θελουν καινουριο μηχανημα με xp εχουν ηδη xp σε προηγουμενο μηχανημα. Πολυ απλα λοιπον εγκαθιστουν την παλια εκδοση. Τωρα αν προκειται για cd ειδικα προσαρμοσμενο για καποιο συγκεκριμενο λαπτοπ... tough

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παιδιά, στις Ηνωμένες Πολιτείες οι περισσότερες εταιρείες (προσωπικά checkαρισμένο) και ιδιαίτερα η DELL πουλάει κανονικότατα τα ΧΡ εγκατεστημένα σε φορητούς.

Επιπρόσθετα, όλες οι εταιρείες που εμπορεύονται μηχανήματα για χρήση workstation, (CAD, CAM, CAE etc) ΜΟΝΟ τα ΧΡ έχουν εγκατεστημένα και δει τα x64 (ΗΡ, DELL, SUN το είδα με τα μάτια μου). Για την ακρίβεια αν ζητήσεις Vista ΔΕΝ τα παραδίδουν αφού το OpenGL δεν υποστηρίζεται καθαρά ακόμα.

Κόλαφος βέβαια είναι και το ότι τα vista τρέχουν τις CAD εφαρμογές μέχρι και 80% ποιό αργά (Tom's Hardware Test).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι όμως είναι τόσο εύκολο να μάθει κανείς να χειρίζεται LINUX σε γραφικό περιβάλλον ή ακόμα και MAC OS!!

Ειδικά αν κάνει χρήση ΜΟΝΟ ιντερνετ και office...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...