Προς το περιεχόμενο

Εκτυπωτές και Linux


Charis.a

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα ήθελα να μάθω αν οι εκτυπωτές είναι συμβατοί με Linux. Στα διάφορα site που βλέπω, λένε ότι υποστηρίζουν Windows, μερικοί και Mac, αλλά δεν είδα πουθενά Linux. Επίσης θα ήθελα να μάθω αν υπάρχουν εκτυπωτές χωρίς τροφοδοσία ρεύματος. Δηλαδή να παίρνουν ρεύμα μόνο από τη σύνδεση USB.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

open printing

http://www.linux-foundation.org/en/OpenPrinting

 

και η λίστα με τους εκτυπωτες

http://www.openprinting.org/printer_list.cgi

 

Δηλαδή να παίρνουν ρεύμα μόνο από τη σύνδεση USB.

 

λίγο δύσκολο αυτό

νομίζω χρειάζονται ρεύμα περισσότερο απο αυτό που δίνει το usb (5v 500mA αν θυμάμαι καλά)

 

πολλά μοντέλα της HP και της Lexmark (και οχι μόνο) υποστηρίζουν linux

.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο γραφείο μου χρησιμοποιώ έναν HP Laserjet 1100A μονόχρωμο που και η fedora αλλά και το ubuntu βρήκανε αμέσως και λειτουργεί θαυμάσια.

Πρίν λίγο καιρό αγόρασα επιπλέον έναν HP Laserjer 2600n Color ο οποίος είναι και δικτυακός. Τον έβαλα επάνω στο ρούτερ, και φυσικά όλοι οι υπολογιστές μου με linux ubuntu επικοινώνησαν κανονικά. Η fedora στην έκδοση 8 ακόμα δεν μπόρεσε να τον δει...

Τα windows εννοείται πως δεν βρήκανε καμία δυσκολία αφού το cdάκι είχε drivers γι'αυτά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πάντως με τον canon i865 που έχω μου τον είδε και έπαιξε κανονικά και μέχσω USB βάζοντας είτε για driver τον BJC-7000 είτε και τον δικό του που τώρα πριν κάποιο καιρό βγήκε. Τώρα τον έχω βάλει σε ένα print server και πάλι παίζει μια χαρά με το πρωτόκολλο lpd. Δεν νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα πάντως!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

canon Pixma ip4000 δουλεύει τέλεια σε ubuntu 7.10. υπάρχουν οι drivers μεσα στη διανομή και απλά σε ρωτάει για επιβεβαίωση να τους κάνει install όταν συνδέσεις για πρώτη φορά το printer.

 

επίσης scanner Epson Perfection 640U out of the box με το kooka

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σ' εμένα σε μια εγκατάσταση SUSE 10.3 ο εκτυπωτής (HP 930C) δε λειτούργησε ακόμα κι όταν εγκατέστησα τους official drivers απο την HP. Αντίθετα, με Ubuntu 7.10 όλα πήγαν μια χαρά. Τώρα βέβαια με Ubuntu/Kubuntu είχα άλλα προβλήματα τα οποία ποτέ δεν παρουσιάστηκαν στο SuSE.

Το συμπέρασμα είναι πως η πλέον κατάλληλη διανομή για να κάνεις κάτι είναι αυτή με την οποία πιθανότατα δε θα μπορείς να κάνεις κάτι άλλο.

Anyway, καλό θα είναι να έχεις και Windows σε κάποια partition προκειμένου να είσαι σίγουρος πως το hardware τελικά θα υποκύψει στις επιθυμίες σου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω δύο EPSON laser εκ των οποίων ο ένας (Aculaser C1100) λειτουργεί μετά από αρκετή δουλίτσα μέσα από cups χωρίς όμως να υποστηρίζει τη λειτουργία της αυτόματης διπλής εκτύπωσης, ενώ ο δεύτερος (EPL 5800L) δεν κατάφερε ποτέ να δουλέψει.

 

Γενικότερα θεωρείται ότι η hp έχει την καλύτερη υποστήριξη σε linux για τους εκτυπωτές της

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 μήνες μετά...

Γεια σας και από μένα, εγώ θέλω να εγκαταστήσω σε CentOs 5 έναν HP 1320N μέσω ethernet. Ακολούθησα την διαδικασία που βρήκα: Centos 5 does not needs special driver for HP 1320n.

 

Find printer ip address in network. Open in browser "http://printer_ip" to confirm ip address.

 

Open in browser: "http://localhost:631" click "Administration", then "Add printer". Fill name, location, description and click "Continue". Select "AppSocket/HP JetDirect" and click "Continue". Fill "socket://printer_ip:9100" and click "Continue". Select "HP", then select "HP LaserJet 1320 Series Postscript (recomended) (en)" and click "Add Printer".

 

Όλα πήγαν ρολόι όμως όταν στλένω κάτι για εκτύπωση βλέπω ότι το πήρε ο εκτυπωτής (ανάβοσβήνει το πράσινο λαμπάκι) και σελίγο αναβοσβήνει το πορτοκαλί που δηλώνει πρόβλημα. Αν δοκιμάσω από windows εκτυπώνει κανονικά. Υπάρχει καμιά ιδεά στο τι φταίει? Ευχαριστώ πολύ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ με SUSE 10.3 εδώ και πολύ καιρό πλέον, έχω ήδη συνηθίσει την ιδέα ότι ο εκτυπωτής (HP 930C) δεν πρόκειται ποτέ να δουλέψει σωστά. Με Kubuntu δούλεψε πάντως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...