Προς το περιεχόμενο

Ouija board (ποτηρακι)

Evilsmile

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμφωνώ απολύτως χάπι. Ειδικότερα για να αποφανθεί κάποιος για τα ανώτατα θεολογικά ζητήματα της εκκλησιαστικής ιεραρχίας ή τις ίδιας της θρησκείας, τους τρόπους ταφής των ιεραρχών, τον ρόλο της εκκλησίας, τον διαχωρισμό εκκλησίας κράτους κλπ κλπ κλπ θα πρέπει να έχει και τις ανάλογες γνώσεις που απαιτεί το επίπεδο.

Εκτός βεβαίως αν τις έχει έτοιμες παπαγαλισμένες από τους Λαμπρακαίους & Κοντογιώργηδες και τις εφημερίδες. Αλλίμονο, και η σοβαρή ανάλυση του αγώνα ΠΑΟ-Ρέιντζερς χρειάζεται το ανάλογο τεχνικό υπόβαθρο. Πάραυτα πολλούς ειδικούς θεολόγους-θρησκειολόγους έχουμε στο φόρουμ. Και έχουν κατά καιρούς αποφανθεί για την θρησκεία με τον ίδιο τρόπο που θα το έκανε ένα παιδάκι 4ης δημοτικού. Μετά πως να μην κράξεις; Θέλουν να αμαρτάνουμε για να πάμε στην κόλαση!

• Απαντ. 158
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ααα... υπήρχε προηγούμενο στην κουβέντα (γάτα είμαι η άτιμη), σε άλλα τόπικς, που δεν έχω παρακολουθήσει... ΟΚ ! Δεν μπορώ να τα ξέρω και όλα! :P

πάντως εγώ δεν πάω Κόλαση ! Κάνει πολλή ζέστη και χαλάει το ρίμελ !!!! :P

Δημοσ.
Υ.Γ

Και ιδού το πιο τρανό επιχείρημα: οι... νέοι του 2008 ψάχνουν ποτήρια για να.... επικαλεστούν τον Βελζεβούλ(!)

Κωμικό από μόνο του. Σε ένα νήμα που θα έπρεπε να μην έχει ούτε ένα reply αν μιλούσαμε για τίποτε μορφωμένους στ' αλήθεια.

Φίλε μου, δεν ξέρω τι σε "τράβηξε" στο topic που έκανα αφού θεωρείς ότι είναι τόσο άσκοπο.

Ποτέ άλλοτε οι άνθρωποι δεν διάβαζαν τόσο πολύ και ποτέ δεν ήταν ταυτόχρονα τόσο αποβλακωμένοι. Είναι από τις -νέες- περιπτώσεις που υποτίθεται έχουν πτυχίο από ΑΕΙ, έχουν "ευρεία αντίληψη" και "ανοιχτό μυαλό" και ταυτόχρονα δεν γνωρίζουν καν ορθογραφία. Τα θεολογικά μας μαράνανε. Εδώ έχουμε σοβαρές ελλείψεις σε ιστορία Γ' Δημοτικού, πως γίνεται θα θες να πας στο φεγγάρι ενώ δεν μπορείς να πας μέχρι το περίπτερο;

Οι μόνοι δαίμονες που ξέρω έχουν σάρκα και οστά. Λέγονται "Λαμπρακαίοι" και καθότι έχουνε μεγάλες αλυσίδες εκδοτικών οίκων, τόσο στα περίπτερα όσο και στο ίντερνετ, κάνουν προπαγάνδα αντίστοιχη του Γ' Ράιχ.

Όλοι αυτοί οι "φιλελευθεροι" και με "ευρεία αντίληψη" δημοσιογραφίσκοι, υπάλληλοι ρουφιάνοι και καταδότες, αλλά ευτυχώς έχουν ενσωματωμένο στο word... ορθογραφικό έλεγχο. Και ότι σερβίρουν πάει κάτω χωρίς πολύ σκέψη. Αυτή η "ελευθερία σκέψεως" ιστορικώς μου θυμίζει πιο πολύ Σοβιετική Ένωση. Και οι ίδιοι ήταν πεπεισμένοι για το πόσο δίκιο έχουν, μέχρι την στιγμή που πέθαιναν της πείνας, βεβαίως. Μέχρι και ο ίδιος ο Ντοστογιέφσκι κατάλαβε με τι σοσιαλιστικά λαμόγια είχε να κάνει και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια. Θα προτιμούσε την Σιβηρία.

Δεν έχω ιδέα με τι σχετίζονται αυτά που λες. Αν θέλεις να λύσεις το κυπριακό, ελευθερία λόγου έχουμε, εγώ δεν θα σου σταθώ εμπόδιο, αρκεί να σεβαστείς την δικιά μου ελευθερία λόγου.

Σε ευχαριστώ από την άλλη που ανεβάζεις την δημοτικότητα.

Δημοσ.

Πρώτον να πω ότι δεν έχω κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα με το Χριστιανισμό ή την Ορθόδοξη εκκλησία. Ούτε θεωρώ τη θρησκεία άχρηστη. Αλλά το ότι μπορεί μερικοί άνθρωποι να βρίσκουν το νοήμα της ύπαρξης τους στον οποιοδήποτε θεό, δεν αποτελεί απόδειξη της ύπαρξης του.

Από εκεί και πέρα όλοι οφείλουμε να έχουμε άποψη πάνω σε όλα τα θέματα της δημόσιας ζωής, συνεπώς και σε θέματα σχέσεων εκκλησίας-κράτους. Συν ότι πάσχεις από μια τυπική αντίδραση στην ομολογουμένης αφελή ρητορική πολλών αριστερίζοντων στην Ελλάδα (αυτών που αναφέρεις). Δεν σημαίνει ότι όλοι οι φιλελεύθεροι και προοδευτικοί άνθρωποι συμμερίζονται αυτές τις απόψεις...

Δημοσ.
Νέα γενιά που είναι έτοιμη να επιτεθεί σε κάθε τι που έχει σχέση με θρησκεία, και από την άλλη που πολύ εύκολα θα κατέφευγε στο σκοτεινό μεσαίωνα επειδή κάποιος τραβάει τα πόδια της.... καρέκλας σ' ένα τσαρλατάνικο βίντεο.

Σίγουρα... η απομάκρυνση απο την χριστιανική θρησκεία οδηγεί πολλούς σε άλλες μορφές έκφρασης ή σε άλλες θρησκείες, γιατί χρειάζονται πνευματική στήριξη.

Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που απορρίπτουν τις δυο οδούς. Δεν είναι απαραίτητο να διαλέξει κάποιος μεταξύ χριστιανισμού ή σατανισμού και μαγείας που άλλωστε είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Ασε που υπάρχουν και πολλοί χριστιανοί που πιστεύουν σε επικλήσεις πνευμάτων για να μην πω οτι αυτοί είναι και οι πρώτοι που δοκιμάζουν τέτοια πράγματα.

Πολύ αμφιβάλλω αν ένας άθεος θα προσπαθήσει να επικληθεί ένα πνεύμα νεκρού απο το υπερπέραν, στο οποίο πιθανόν και να μην πιστεύει.

Οι πιο πολλοί απο εμας άλλωστε έχουν μεγαλώσει μέσα σε ένα περιβάλλον το οποίο ευνοοεί την πίστη σε διαβόλους και πνεύματα. Αν είχαμε μεγαλώσει σε μια άλλόθρησκη κοινωνία δεν θα είχαμε στο μυαλό μας τέτοιου είδους προκατασκευασμένες εικόνες αλλά διαφορετικές.

Δημοσ.
Πολύ αμφιβάλλω αν ένας άθεος θα προσπαθήσει να επικληθεί ένα πνεύμα νεκρού απο το υπερπέραν, στο οποίο πιθανόν και να μην πιστεύει.

My point exactly!

Δημοσ.

Τελικά τι θα γίνει, θα μας πει κανείς την εμπειρία του ή τσάμπα έγινε τόσες σελίδες το νήμα; Κανονικά ο lucifer πρώτος πρέπει να μας πει πως πετάγεται ο διάολος από το ποτήρι, αλλά δεν τον βλέπω κι αυτόν. Θα είναι αόρατοι φαίνεται, όπως εξάλλου και τα περισσότερα θρησκευτικά σύμβολα και πρόσωπα. Εντάξει, ο διάολος είναι λίγο ντεμοντέ, αλλά σίγουρα καλύτερο από το να ακούς φωνές από την νεράιδα του Ζέφυρου. Ο οπαδός του πρώτου το πολύ-πολύ να γαβγίζει, ενώ ο δεύτερος εκεί που κάθεται και νομίζεις ότι είναι μια χαρά μπορεί να σου βγάλει κανένα μάτι με την κεραία απ' το τρανζίστορ. Κι άμα τον τραβολογάνε και στον Όλυμπο για να σφάξουνε κοκόρια, τότε είναι που λαλάει τελείως.

Δημοσ.

Λοιπόν είναι μούφα το όλο σκηνικό και έχω και την απόδειξη.

Αν δύο διαφορετικές ομάδες καλέσουν το ίδιο πνεύμα, αυτό που θα πρωτοπάει; Εκεί που έχει καλύτερο μεζέ;;

Προσωπικά μόνο γελοία μου φαίνονται κάτι τέτοια και ενώ πάντα αφήνω κάποιο ενδεχόμενο να κάνω λάθος, σε κάτι τέτοια ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ.

Δημοσ.
[...] Προσωπικά μόνο γελοία μου φαίνονται κάτι τέτοια και ενώ πάντα αφήνω κάποιο ενδεχόμενο να κάνω λάθος, σε κάτι τέτοια ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ.

Το ίδιο θα σου έλεγε κάποιος τον μεσαίωνα αν του έλεγες πως η γη κινείται γύρω από τον ήλιο και όχι το αντίθετο.

Το ίδιο θα σου έλεγε κάποιος πριν από μόλις 150 χρόνια αν του περιέγραφες την ιδέα του αεροπλάνου ή του ταξιδίου στο διάστημα.

Για να μην αναφέρω καν το τι θα γινόταν αν μιλούσες για ψυχολογία, ψυχοσωματικές εκδηλώσεις, άγχος κ.λπ. στις αρχές του αιώνα μας.

Παραδείγματα υπάρχουν άπειρα, ίσως να μην πλησιάζουν όλα το θέμα μας, αλλά you get my point. ;)

Και στο κάτω κάτω μπορεί να αμφισβητούμε όσες υποθέσεις για το τι ακολουθεί μετά τον θάνατο, μπορεί όλη μας η ζωή να βασίζεται στις (ανθρώπινες) επιστήμες, αλλά καμία εξ'αυτών δεν έχει απαντήσει ακόμα στο -μεγαλύτερο ίσως- ερώτημα: τι σκατά μας δίνει ζωή και πως αυτή υλοποιείται μέσα στο σώμα. Για το μετά, δεν ρωτάω καν.

Μην ξεχνάς πως οι επιστήμες δεν υπήρχαν ες αεί, και πως όσο εξελισσόμαστε σαν είδος τόσο αυτές θα αλλάζουν. Η παραψυχολογία για παράδειγμα ενώ πριν λίγα χρόνια αντιμετωπίζονταν με το χειρότερο δυνατό τρόπο, τώρα όχι μόνο έχει αναγνωριστεί σαν επιστήμη-ερευνητική διαδικασία από πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα ανά τον κόσμο, αλλά έχει γίνει και σημαντική πρόοδος σε διάφορους τομείς όπως για παράδειγμα στον τομέα της τηλεπάθειας, της υπεραισθητικής αντίληψης κ.ο.κ..

Για να μην μιλήσω καν για την ψυχιατρική και την ψυχολογία. Ναι μεν η ψυχιατρική πρακτική έκανε τα πρώτα της βήματα τον 8ο αιώνα (και καθιερώθηκε τον 16ο, ασχέτως αν ακόμα και σήμερα πολλοί βλέπουν τους ψυχικά ασθενείς ως "δαιμονισμένους" και λοιπά χαριτωμένα), αλλά η ψυχολογία και οι πρακτικές της καθιερώθηκαν μόλις πριν από περίπου 100 χρόνια.

Άλλωστε παραδείγματα φαινομένων που δείχνουν πως κάτι υπάρχει πέρα από το "είμαστε απλά μια μάζα κρέας" δεν χρειάζεται να ψάξεις και πολύ για να τα βρείς. Έχει τύχει ποτέ να κάνεις παρέα ή να μιλήσεις με δίδυμα αδέρφια σχετικά με την όποια "σύνδεση" έχουν;

Σέβομαι τις όποιες αμφιβολίες έχεις, και καλά κάνεις, αλλά πιστεύω πως όντας τόσο απόλυτος για κάτι που δεν μπορείς να "ζυγίσεις", ούτε υπέρ αλλά ούτε και κατά, είσαι λάθος. Κανένας ποτέ δεν έχασε διατηρώντας ανοιχτό μυαλό, ακόμα αν αυτό γίνεται σκεπτικιστικά.

Άλλο η διακριτική αδιαφορία ή η ευγενής απόρριψη μιας θεωρίας, και άλλο ο χλευασμός. Πόσω μάλλον όταν αυτός γίνεται χωρίς αντιεπιχειρήματα.

Το πρώτο το σέβομαι, το δεύτερο όμως το κατακρίνω.

just my 2c :-)

Δημοσ.
Λοιπόν είναι μούφα το όλο σκηνικό και έχω και την απόδειξη.

Αν δύο διαφορετικές ομάδες καλέσουν το ίδιο πνεύμα, αυτό που θα πρωτοπάει; Εκεί που έχει καλύτερο μεζέ;;

Προσωπικά μόνο γελοία μου φαίνονται κάτι τέτοια και ενώ πάντα αφήνω κάποιο ενδεχόμενο να κάνω λάθος, σε κάτι τέτοια ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ.

Χωρίς να έχω κάποια εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα (ούτε θέλω), το οτι κάποιος επικαλείται ένα πνεύμα δεν σημαίνει πως αυτό θα πάει κιόλας. Αν ήταν έτσι, που θα πρωτοπρολάβενε να πάει ο Elvis, o James Dean, η Marilyn και ο JFK?

Δημοσ.

Εμένα πάντως το καλύτερό σε αυτά τα βίντεο, εκπομπές κλπ. είναι όλη η παραφιλολογία, που συνοδεύει τη φάση (του "ποτηρακίου"). Που βγαίνουν κάτι αξιοπρεπέστατοι (κατα τα άλλα) κύριοι και κυρίες και λένε κάτι φανταστικές αρλούμπες ! :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...