Προς το περιεχόμενο

Πώς "γράφω" σε DVD-video μορφή ένα μεγάλο HD 1080 αρχείο;


Spitzenklasse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε παίδες, βοηθείστε λίγο!

Έχω ένα μεγάλο ενιαίο αρχείο .avi, μεγέθους 4,37 GB, ripαρισμένο και συμπιεσμένο από Blu-Ray. Το πρόβλημά μου είναι ότι θέλω να το "κάψω" σε DVD αλλά σε μορφή που να μπορεί να το αναγνωρίζει το επιτραπέζιο DVD player μου.

Προσπάθησα να το κάνω DVD-video μέσω του Nero, αλλά μου λέει ότι το αρχείο υπερβαίνει τα 2 GB και προτείνεται από το πρόγραμμα να δημιουργήσω καινούργιο DVD συμβατό με UDF. Αν όμως το κάνω UDF-compatible, δεν διαβάζεται από το επιτραπέζιο player.

Το δια ταύτα: υπάρχει κάποιος τρόπος να φτιάξω DVD με το μεγάλο αυτό αρχείο αλλά να μπορεί να αναπαραχθεί και στο επιτραπέζιο, ει δυνατόν με διατήρηση της υψηλής ποιότητας του αρχικού αρχείου;

Ευχαριστώ και συγνώμη για το εκτενές του θέματος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα έχω δοκιμάσει όλα πλην ConvertXToDVD. Σε διαφορετικές χρονικές περιόδους όμως, και με διαφορετικό hardware, οπότε δεν μπορώ να σου μεταφέρω συγκρίσεις ταχύτητας. Άσε που δεν αποτελεί και κριτήριό μου πλέον, το hardware είναι επαρκές και δουλεύει σε ώρες που δεν κάθομαι μπροστά στο PC. Πλέον παίζω μόνο με τα freeware και κυρίως με το DVD Flick, του οποίου επιμελούμαι τη μετάφραση της τεκμηρίωσης.

 

 

Μπορείς να ξεκινήσεις από τα free προγράμματα και να κάνεις τα δικά σου τεστς, δοκιμάζοντας με ένα π.χ. 2λεπτο τμήμα που θα κόψεις από την ταινία σου. Αν δεχθούμε ότι η τυπική ταινία έχει μ.ο. διάρκειας 100-105min, τα 2 λεπτά θα πρέπει να κωδικοποιηθούν σε τελικό μέγεθος περίπου 90MB για να έχεις συγκρίσιμο bitrate με αυτό που θα είχε η πλήρης ταινία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν το γράφεις σε dvd.Υποβαθμίζεις την ποιότητα.

Και δεν παίρνεις 1080p εκτός και αν έχεις hdtv με 46"" και πάνω.

 

Θα μου πεις και τι κάνω.Απλό με ένα καλώδιο dvi->hdmi(η hdmi αν υποστηρίζει η κάρτα γραφικών σου) streaming από pc σε hdtv.

 

Τώρα avi container 1080p και μόνο 4 giga κάτι δε μου αρέσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω, ρε παιδιά, αν είναι ύποπτο το μέγεθος (4,7 GB). Απλά έτσι έλεγε το site, έτσι σας λέω -ότι είναι ripαρισμένο από Blu-ray. Εκείνο που με ενδιέφερε είναι το πώς θα μπορούσα να το μεταφέρω σε δίσκο DVD αναγνωρίσιμο από το επιτραπέζιο. Τελικά δοκίμασα με το ConvertToDVD και γράφηκε. Τώρα ως προς την αρχική ποιότητα, αν διατηρήθηκε κάπως ή όχι, είδα ότι η μεγαλύτερη ανάλυση που μου έδινε το ConvertToDVD για το τελικό project ήταν η 720χ576, οπότε ό,τι και να ήθελα, αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη ανάλυση εξόδου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά δοκίμασα με το ConvertToDVD και γράφηκε. Τώρα ως προς την αρχική ποιότητα, αν διατηρήθηκε κάπως ή όχι, είδα ότι η μεγαλύτερη ανάλυση που μου έδινε το ConvertToDVD για το τελικό project ήταν η 720χ576, οπότε ό,τι και να ήθελα, αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη ανάλυση εξόδου.

 

εξαρταται απο τις ρυθμισεις που εκανες στο convertXtodvd.(εαν το εβαλε στο "αργο" θα παρεις την καλυτερη δυνατη ποιοτητα)

επισης δεν ειναι αναγκη να κατεβαζεις αρχεια 1080p αφου θα τα μετατρεψεις σε SD DVD για να τα δεις.

 

παντως σε αρχεια .mkv 720p παιζοντας τα ειτε απο το pc ειτε απο το dv-600 σαν SD dvd πλεον σε 42αρα τηλεοραση η διαφορα απο τα 2.5 μετρα ειναι απλα ανυπαρκτη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...