biscoto Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 σίγουρα όσοι είναι φοιτητές μακρία απο το σπίτι τους έχουν νοσταλγήσει το σπιτικό φαϊ της μαμάς.. κοινώς μας έχει κόψει η λόρδα! θα ήθελα λοιπόν να προτείνετε καμια λύση εκτός απο αποστολή ταπερ-με-ζεστό-κοκκινιστό μέσω κούριερ -κατι γρήγορο για μεσημέρι ή σνακ -ενα "εύκολο" ικανοποιητικό φαγητό -τι πρέπει να μην λείπει απο το ψυγείο μας ! γενικα οδηγό επιβίωσης! PS. αν θέλετε πείτε και καμιά χιουμοριστική εμπερία απο φοιτητικές περιόδουσ πείνας
johnnyestia Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 PS. αν θέλετε πείτε και καμιά χιουμοριστική εμπερία απο φοιτητικές περιόδουσ πείνας Συμβουλές δεν σου δίνω, γιατί αν πάρεις παράδειγμα από εμένα θα λοιμοκτονήσεις Έχω να πώ όμως το εξής για να γελάσουμε: Φίλος καλός, για να του περάσει η πείνα όταν τον έπιανε βράδυ την έπεφτε για ύπνο!!! :mrgreen:
mrl007 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 καρτα σιτισης δεν παιζει??ειναι η πιο ευκολη και οικονομικη λυση!!
χάπι Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 να έχεις πάντα στο σπίτι κάτι που μπορείς να φας αμεσα και διατηρείται καιρό : γιαουρτάκι, φρυγανιες, παξιμάδια, κονσέρβες τόνου, αν σου αρεσει και σοκολατα. Τώρα από τροφιμα που μαγειρευονται εύκολα : να έχεις πάντα κρεμύδια ξερά, σκορδα, κονσέρβα με τομάτες ψιλικομμένες, αυγά (τα οποία δε θα αφήνεις να χρονίσουν), τυρί σκληρό (που να μπορείς να το φας ή να το τρίψεις, όπως κεφαλοτύρι) μπριζόλες, μακαρόνια, πατάτες, αλάτι και πιπέρι. τα εύκολα φαγητά που μπορείς να μαγειρέψεις μόνος σου είναι : μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα μπριζόλες ομελέτα για ευκολες συνταγές ανέτρεξε στο τόπικ με τις συνταγές ή -καλύτερα- ρώτα τη μαμά σου. Πάντως ό,τι και να κάνεις, το φαγητό της μαμάς είναι αναντικατάστατο.
insomniaK Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Πατατάκια από το περίπτερο και μετά 3 ποτά στο κοντινό μπαρ... Δοκιμασμένο.
sodeli Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δοκίμασε το φαγητό στο εστιατόριο της σχολής σου. Αν πάλι δεν τρώγεται, μία καλή λύση είναι τα κατεψηγμένα έτοιμα γεύματα απο το super market(έτοιμα σε 15' και ότι πιο κοντινό σε σπιτικό φαγητό imo ). Όπως όμως γράφτηκε και σε προηγούμε νο ποστ το φαγητό "της μαμάς" δεν αντικαθίσταται
Nitrous18 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Μπριολες στο φουρνο με πατατες εγω κανω 20 λεπτα για να τα βαλω στο φουρνο και καμια ωριτσα για να ετοιμαστουν. επερνα και προτιγανισμενες πατατες και τιν εκανα ταρατσα με μια σαλατα. ακομα και μακαρονια με κιμα μπορεις να φτιαξεις δεν ειναι δυσκολο. αλλα και τοστακια
Carthago Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 PS. αν θέλετε πείτε και καμιά χιουμοριστική εμπερία απο φοιτητικές περιόδουσ πείνας Φιλαρακι να σε πω εγω οσες ιστοριες πεινας θες. Φοιτητης στην Αγγλια για μια πενταετια, πηγα γυρω στα 115 κιλα και ευτυχως απο τοτε διατηρουμε γυρω στα 82 μεχρι 85 κιλα. Να το κολπο. Βασικα ειχα συνδυασει διαιτα, αφραγκια και κολομπαριασμα. Ξεκιναω λοιπον. Περιμενεις να φτασουν τα μαρουλια απο το σπιτι. Με το που τα παρεις απο τραπεζα ξεχυνεσαι στο πρωτο σουπερμαρκετ που θα βρεις και ξοδευεις το 15% σε μακαρονια, κοκκινη σαλτσα και ψωμι. Τα μακαρονια και οι σαλτσες πανε στο ντουλαπι ενω το ψωμι στην καταψυξη (Μην ξεχνας οτι μολις αγορασες την τροφη σου μεχρι το επομενο supply drop απο τους γονεις σου). Το υπολοιπο 85% το ξοδευεις σε ρουχα αλκοολ τσιγαρα καφεδες και εξοδους. Οπως καταλαβενετε δεν ειμαι και ο καλυτερος διαχειριστης χρηματων. Απλα με το που τα πιασω στα χερια μου τα νιωθω πολυ βαρια και θελω να τα στειλω. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ,κ για να μην το ξεχασω αν δεν εχεις γκομενα παιρνε και καμμια σοκολατα για της περιοδους εντονης ....αβλας (Ας πουμε αλλο ενα 5-10% της χορηγιας). Και θα ρωτησεις τωρα 'καλα ετσι την εβγαζες??? Μακαρονια παντα???'. Απανταω τωρα και σου λεω οτι ημουνα κωλοφαρδος και παντα ειχα γειτονισσες κυπριες οι οποιες δεν κλειδωναν την πορτα του φλατ. Καταλαβαινεις τωρα τι γινοταν τα ξημερωματα. Τι Jack Bower, John Lock, Dexter, Scofield, Petreli και μαλακιες. Μιλαμε για κομμαντο στις καταδρομικες. Σε περιοδους πεινας και τον Κυπραιων ομως ειχα προβλημα. Τοτε ηταν που εκοψα χουγια του στυλ δεν τρωω μανιταρια πιπεριες φασολια κτλ. Μιλαμε για διημερα να τρως σκετα μανιταρια απο κονσερβα και πιπεριες φλωρινης απο τα βαζα. Και ολα αυτα γιατι ημουνα κολομπαρας και γιατι ειδα να χανω καμμια 30αρια κιλα σε 3 μηνες. Τοσο τραγικα ηταν τα πραγματα ειδικα το πρωτο εξαμηνο. Μετα βρηκα γκομενα (Χορηγος ηταν πιο πολυ), εγινα φαν της μαγειρικης και ετσι το πραγμα εγινε λιγο καλυτερο. Να σε φτιαξω κοκκινιστο με πιλαφι και να πα να μαμηθει η Βεφα
bolec Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Φίλε η λύση είναι μια: Βρες γκόμενα που να ξέρει να μαγειρεύει και να ξέρει να πλένει και κάνα ρούχο(Σου μιλάω εκ πείρας) Μέχρι να την βρεις να χεις πάντα στην κουζίνα μακαρόνια, κεφαλοτύρι, ψωμί για τοστ, κασέρι και σαλάμι.
Pantelis51 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Αν κάνεις μια βόλτα στο σούπερ μάρκετ θα διαπιστώσεις πως πέρα των έτοιμων κατεψυγμένων προιόντων που τα ζεσταίνεις σε φούρνο μικροκυμάτων ή ηλεκτρική κουζίνα (γεμιστά, παστήτσιο, μουσακά κλπ) υπάρχουνε και έτοιμα (κοτόπουλο, μπιφτέκια, πατάτες, φασόλια) και μάλιστα σε πάρα πολύ καλές τιμές! Κατα τα άλλα πρέπει να αρχίσεις να μαγειρεύεις μόνος σου. Άρχισε με τα κλασσικά μακαρόνια, ρύζι, πατάτες, ομελέτα με πατάτες, χωριάτικα λουκάνικα και αργότερα θα περάσεις από μόνος σου (λέμε τώρα) στα πιο σύνθετα όπως γεμιστά, πατάτες στο φούρνο, μπιφτέκια κλπ Ακόμα κι αν αποτύχεις στο πρώτο σου μαγείρεμα τουλάχιστον θα ξέρεις τι να ΜΗΝ κάνεις την επόμενη φορά. Όσο αφορά τις βραδυνές και δύσκολες λιγούρες εξοπλίσου με έτοιμες πίτσες και πίττες. Αν πάλι προσέχεις τη διατροφή σου, αγόρασε ντομάτες, τόνο, τυριά, κασσέρια, κρουτόν, σως, αυγά κλπ και φτιάξε υπέροχες σαλάτες! Επίσης βάλε στη ζωή σου τα ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ με γάλα.
Lucifer Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Λοιπόν. Συνταγή εύκολη στην εκτέλεση, φθηνή στα υλικά, καταπληκτική σαν φαγητό -και τραπεζώνει και γκόμενα. Υλικά: 1 κουτί παπαρδέλες (ή εναλλακτικά ταλιατέλες), πολλά διαφορετικά τριμμένα τυριά (έμενταλ, γκούντα, μοτσαρέλα, ό,τι λιώνει και τρίβεται καλό είναι), καμιά δεκαριά φετούλες ζαμπόν/γαλοπούλα/πάριζα/ό,τι προτιμάτε και ένα μεγάλο κουτάκι κρέμα γάλακτος. Εκτέλεση: Βράζεις τα ζυμαρικά κανονικά σε νερό με αλάτι. Μόλις βράσουν, παίρνεις τα μισά και τα απλώνεις σε ένα πυρέξ (ή αν δεν έχετε, βαθύ ταψί με αλουμινόχαρτο) ώστε να καλύψουν τον πάτο. Ρίχνεις από πάνω τα πιο μαλακά τυριά (έμενταλ πχ). Φτιάχνεις δηλαδή στρώματα, ένα μακαρόνια, ένα τυρί, και μετά τα υπόλοιπα μακαρόνια, το αλλαντικό που έχεις κόψει σε κομματάκια, και τα υπόλοιπα τυριά. Το πατηκώνεις λίγο, ρίχνεις από πάνω την κρέμα γάλακτος προσπαθώντας να πέσει σε όλη την επιφάνεια που βλέπεις και το χώνεις στον φούρνο προθερμασμένο στους 200. Σε κάνα τεταρτάκι θα έχεις την πιο τέλεια μακαρονάδα φούρνου του πλανήτη.
bolec Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Λοιπόν. Συνταγή εύκολη στην εκτέλεση, φθηνή στα υλικά, καταπληκτική σαν φαγητό -και τραπεζώνει και γκόμενα. Υλικά: 1 κουτί παπαρδέλες (ή εναλλακτικά ταλιατέλες), πολλά διαφορετικά τριμμένα τυριά (έμενταλ, γκούντα, μοτσαρέλα, ό,τι λιώνει και τρίβεται καλό είναι), καμιά δεκαριά φετούλες ζαμπόν/γαλοπούλα/πάριζα/ό,τι προτιμάτε και ένα μεγάλο κουτάκι κρέμα γάλακτος. Εκτέλεση: Βράζεις τα ζυμαρικά κανονικά σε νερό με αλάτι. Μόλις βράσουν, παίρνεις τα μισά και τα απλώνεις σε ένα πυρέξ (ή αν δεν έχετε, βαθύ ταψί με αλουμινόχαρτο) ώστε να καλύψουν τον πάτο. Ρίχνεις από πάνω τα πιο μαλακά τυριά (έμενταλ πχ). Φτιάχνεις δηλαδή στρώματα, ένα μακαρόνια, ένα τυρί, και μετά τα υπόλοιπα μακαρόνια, το αλλαντικό που έχεις κόψει σε κομματάκια, και τα υπόλοιπα τυριά. Το πατηκώνεις λίγο, ρίχνεις από πάνω την κρέμα γάλακτος προσπαθώντας να πέσει σε όλη την επιφάνεια που βλέπεις και το χώνεις στον φούρνο προθερμασμένο στους 200. Σε κάνα τεταρτάκι θα έχεις την πιο τέλεια μακαρονάδα φούρνου του πλανήτη. Πολύπλευρες προσωπικότητες με κρυφά ταλέντα οι moderators του insomnia κύριοι. Όχι παίζουμε....
jakegate7 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Να προσθέσω στη συνταγή του Lucifer το εξής: για όσους δε τους αρέσει η κρέμα γάλακτος μπορούν να το κάνουν και με κόκκινη σάλτσα (πουμαρό) αφού πρώτα τσιγαρίσουν λίγο κρεμμυδάκι και βράσουν τη σάλτσα για κανά 10 λεπτό το πολύ και γίνετε εξίσου ωραίο
Trapper Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Φιλαρακι να σε πω εγω οσες ιστοριες πεινας θες. Φοιτητης στην Αγγλια για μια πενταετια, πηγα γυρω στα 115 κιλα και ευτυχως απο τοτε διατηρουμε γυρω στα 82 μεχρι 85 κιλα. Να το κολπο.Βασικα ειχα συνδυασει διαιτα, αφραγκια και κολομπαριασμα. Ξεκιναω λοιπον. Περιμενεις να φτασουν τα μαρουλια απο το σπιτι. Με το που τα παρεις απο τραπεζα ξεχυνεσαι στο πρωτο σουπερμαρκετ που θα βρεις και ξοδευεις το 15% σε μακαρονια, κοκκινη σαλτσα και ψωμι. Τα μακαρονια και οι σαλτσες πανε στο ντουλαπι ενω το ψωμι στην καταψυξη (Μην ξεχνας οτι μολις αγορασες την τροφη σου μεχρι το επομενο supply drop απο τους γονεις σου). Το υπολοιπο 85% το ξοδευεις σε ρουχα αλκοολ τσιγαρα καφεδες και εξοδους. Οπως καταλαβενετε δεν ειμαι και ο καλυτερος διαχειριστης χρηματων. Απλα με το που τα πιασω στα χερια μου τα νιωθω πολυ βαρια και θελω να τα στειλω. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ,κ για να μην το ξεχασω αν δεν εχεις γκομενα παιρνε και καμμια σοκολατα για της περιοδους εντονης ....αβλας (Ας πουμε αλλο ενα 5-10% της χορηγιας). Και θα ρωτησεις τωρα 'καλα ετσι την εβγαζες??? Μακαρονια παντα???'. Απανταω τωρα και σου λεω οτι ημουνα κωλοφαρδος και παντα ειχα γειτονισσες κυπριες οι οποιες δεν κλειδωναν την πορτα του φλατ. Καταλαβαινεις τωρα τι γινοταν τα ξημερωματα. Τι Jack Bower, John Lock, Dexter, Scofield, Petreli και μαλακιες. Μιλαμε για κομμαντο στις καταδρομικες. Σε περιοδους πεινας και τον Κυπραιων ομως ειχα προβλημα. Τοτε ηταν που εκοψα χουγια του στυλ δεν τρωω μανιταρια πιπεριες φασολια κτλ. Μιλαμε για διημερα να τρως σκετα μανιταρια απο κονσερβα και πιπεριες φλωρινης απο τα βαζα. Και ολα αυτα γιατι ημουνα κολομπαρας και γιατι ειδα να χανω καμμια 30αρια κιλα σε 3 μηνες. Τοσο τραγικα ηταν τα πραγματα ειδικα το πρωτο εξαμηνο. Μετα βρηκα γκομενα (Χορηγος ηταν πιο πολυ), εγινα φαν της μαγειρικης και ετσι το πραγμα εγινε λιγο καλυτερο. Να σε φτιαξω κοκκινιστο με πιλαφι και να πα να μαμηθει η Βεφα Να 'σαι καλά φίλε μου. Μου φτιαξες την μέρα :-D:-D Τώρα μια άλλη πολύ εύκολη συνταγή, για μακαρόνια είναι η εξής: τα βράζεις χωρίς λάδι, και μόλις τελειώσουν τα σουρώνεις και τα ξαναβάζεις στην κατσαρόλα. Βάζεις μετά 1/3 του κουτιού τυρί Φιλαδέλφια και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει. Μετά προσθέτεις καπνιστό σολομό ή γαλοπούλα ή τέλοσπάντων ότι σου αρέσει. Πολύ εύκολο και πολύ ψαρωτικό για να κάνεις το τραπέζι. Τώρα το καλοκαίρι, πάλι με μακαρόνια (είναι πολύ εύκολο φαγητό), μπορείς να κάνεις το εξής πολύ εύκολο, ελαφρύ και εξαιρετικά υγιεινό: κόβεις μια ντομάτα και την τρίβεις πάνω στα μακαρόνια (αφού τα έχεις σερβίρει). Ψιλοκόβεις φέτα και ελιές και είσαι έτοιμος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.