sodeli Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 10 ευρώ η μερίδα*20 μέρες 200 ευρώ το μήναΔεν μου φαίνεται και η καλύτερη λύση Γιατί νομίζεις οτι αν αγοράσεις υλικά για να μαγειρέψεις θα έχεις μεγάλη διαφορά στο οικονομικό? Το πιο οικονομικό είναι το τοστ. Αλλα πόσα τοστ θα φας? Προσωπικά τους πρώτους 6 δύσκολους μήνες της φοιτητικής ζωής τους έβγαλα με κατεψηγμένο γεύμα spaghetti&cheese με 6 ευρώ απο τα LIDL(ναι ούτε μακαρόνια δεν ήξερα να μαγειρεύω) Στην πορεία φυσικά ολοι αναγκάζονται να μάθουν να μαγειρεύουν. Να σου φτιάξω καρμπονάρα σου λέω να γλείφεις και τα δαχτυλά σου:-D
parsifal Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Ας προσθέσω κι εγώ τη μαρτυρία μου κοντά σε αυτήν του mindtrapper. Η φοιτητική λέσχη στα Γιάννενα όντως έχει σώσει πολύ κόσμο. Και απ' όσα έχω ακούσει (και δει σε κάποιες περιπτώσεις), πρέπει να είναι τάξη μεγέθους ποιοτικότερη από τις υπόλοιπες...
MsquitoPrincess Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Γιατί νομίζεις οτι αν αγοράσεις υλικά για να μαγειρέψεις θα έχεις μεγάλη διαφορά στο οικονομικό?Όπως και να το κάνεις ,σου έρχεται πιο οικονομικά.Σκέψου πόσο κάνουν 2 σουβλάκια και πόσο κάνει ένα πακέτο μακαρόνια,σάλτσα και τυρί.Το εξαιρετικό πάντως είναι ότι από ένα σημείο και μετά το σιχαίνεσαι το τζανκ και αναζητάς ακόμα και τα χόρτα.Μαγικό.
sodeli Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Μα ο φίλος που άνοιξε το τοπικ μιλούσε γι αυτό ακριβώς...τι μπορούμε να κάνουμε για να γλιτώσουμε το junk food... Η καλύτερη λύση imo: Σε πακέτα των 24 μερίδων μόνο με 18 ευρώ. Δοκιμάστε το και θα ξεχάσετε τα μαγειρεμένα μακαρόνια :lol:
biscoto Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 χαχα εχω λιώσει με τις απαντήσεις μερικών ευχαριστώ κ για τις χρήσιμες συμβουλές αμερική είμαι.. california μένω με τον αδερφό μου μακαρόνια κάνω που και που κ κανα κοτοπουλο με πατατες αλλα συνηθως παρασυρομαστε απο το "φθηνο" εξω ή βαριόμαστε να μαγειρέψουμε απο καθαρισμα οχι τπτ ιδιαιτερο.. κανα σκουπισμα που και πυ κ λιγο το μπανιο
slipknot Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Καμιά φορά επειδή έχουμε συνηθίσει να τρώμε συγκεκριμένα πράματα,τα απλά μας φαίνονται λίγα. Κι αυτά καλά είναι,τρως και ξεπερνάς την πείνα σου.Τα cream crackers ειδικά για την νύχτα αν πεινάς,τσιμπάς και βλέπεις την ταινιούλα σου κι όλας.
mindtrapper Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Εγώ απλά είπα τι δούλεψε για εμένα σε βάθος χρόνου. Καταλαβαίνω ότι τα Γιάννενα μάλλον έχουν το μόνο φοιτητικό εστιατόριο που παλεύεται πανελλαδικά (έχω ακούσει για άλλες πόλεις ότι δεν λέει με καμία), αλλά προσωπικά λύσεις του στυλ στραγάλια και νερό δεν είναι λύσεις. Ο άνθρωπος θέλει ολοκληρωμένη διατροφή. Μπορείς να κάνεις το κολπάκι chips και μαρτίνι για 6 χρόνια κάθε μέρα; Μάλλον δε μπορείς Αν δεν παίζει φοιτητικό εστιατόριο της προκοπής τότε μόνο το μαγείρεμα σώζει. Χασάπης της γειτονιάς αν δεις ότι έχει καλό κρέας, λαχανικά και τα μυαλά στα κάγκελα. Επίσης είναι μεγάλη αλήθεια ότι στην πείνα μαθαίνεις ότι οι φακές, τα φασολάκια και γενικά φαγητά που όσο είσαι με τους γονείς σου τα αποφεύγεις και πας για junk είναι δώρο θεού. Ας πούμε εγώ πριν φύγω για πανεπιστήμιο τα γεμιστά νόμιζα ότι ήταν η τιμωρία επί γης. Ε τώρα τα κάνω να
biscoto Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 όντως πρέπει να δούμε και κανα όσπριο! τι προτιμάτε απο όσπρια? φασόλια γίγαντες μμμμ
felikas Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Απο καθάρισμα πως πάς ? Σου έχω ένα ωραίο μίγμα που περιλαμβάνει ξύδι , Listerine(!!!) και καθαριστικο πιάτων , για να καθαρίζεις πατώματα. ψιλο-offtopic: Σκέτη coca-col-ίτσα ακόμα καλύτερα! Κάνει τους μπιντέδες να αστράφτουν (δοκιμασμένο κ από τους Top Gears). Για να ξέρουμε κ τι πίνουμε...
Toufas Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 παρε ενα κοτοπουλο, στον φουρνο με εναν καλο τροπο (πχ αρωματισμενο βουτυρο μεσα απο την πετσα, αν κανεις διαιτα την πετας μετα) σωστα μαγειρεμενο, κανει 4 γευματα. τα κοκκαλα τα κρατας, κανουνε και γαμω τις σουπες/βαση για ριζοττο (οχι αυτο που κανει η μαμα με οποιο ρυζι εχει μπροστα της) κοκκινιστο, curry, οτι θες γενικα. 5 μερες φαγητο ετοιμες.
bolec Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 συμφωνω! αλλα υπαρχει και μια αλλη λυση πολυ καλυτερη! βρες καμια ντοπια (κατα προτιμηση γειτονισα). να εισαι σιγουρος οτι οποιος και αν μαγειρεψει, η κορη ή η μαμα της, θα φας καλα! (δοκιμασμενο) Με νιώθεις, σιγά μην αναγκαζόμουν να κάνω ολόκληρο ταξίδι με το αστικό ή να την είχα μόνιμο κάτοικο στο σπίτι μου να μου ζαλίζει τα @ρχίδια για ένα πιάτο φαϊ. Οι γειτόνισες σώζουν καταστάσεις P.S. : Πίστεψε με Lucifer, οι Σαλονικιές γειτόνισσες μαγειρεύουν καλύτερα....
Lucifer Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δεν ξέρω για τις γειτόνισσες, οι Σαλονικιές συγκάτοικοι πάντως, όταν δεν σου κάνουν ψυχολογικό πόλεμο για τις σαρκοβόρες σου συνήθειες, ξέρουν από μπάλα.
aledjo Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Με νιώθεις, σιγά μην αναγκαζόμουν να κάνω ολόκληρο ταξίδι με το αστικό ή να την είχα μόνιμο κάτοικο στο σπίτι μου να μου ζαλίζει τα @ρχίδια για ένα πιάτο φαϊ. Οι γειτόνισες σώζουν καταστάσεις ΟΜΩΣ προσεχε μη δωσεις πολλα δικαιωματα γιατι στο τελος μπορει να "φας το κεφαλι σου" μην αναγκαστεις και γινεις μονιμος κατοικος της περιοχης....
poscaman Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 να αναφερω την τρομερη μπισκοτοκρεμα η οποια τρωγεται σκετη η και με νερο/γαλα. επισης τις οικονομικες συσκευασιες απο ΜΑΚΡΟ σε δημητριακα... σωζουν απο ΒΕΒΑΙΟ θανατο
StavrosD Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Θα σου πω μερικές συνταγές μου. Στο ψυγείο πάντα έχω μανιτάρια (κατεψυγμένα), υλικά για τόστ, παρμεζάνα τριμμένη (στην τρίβουν στο σουπερ μάρκετ,δεν το χρεώνουν επιπλέον), αβγά, φέτα, γιαούρτια. Εκτός ψυγείου:ρύζι (παίρνω αυτό που είναι σε φακελάκια έτοιμα για βράσιμο, δεν πλένω σουρωτήρι μετά), τόνο απλό, τόνο -μεσογειακή συνταγή, μακαρόνια, ξηροί καρποί, μέλι. Ανάλογα με την όρεξη φτιάχνω: 1) Ρύζι ή μακαρόνια με τόνο και παρμεζάνα. Στο ρύζι βάζω αυτόν που είναι μεσογειακή συνταγή γνωστού σεφ. 2) Αβγά βραστά. Βάζω νερό στον βραστήρα 3-4 πόντους πάνω από τα αβγά, τον ανοίγω, περιμένω να κλείσει μόνος του, τα αφήνω λίγο ακόμα και μετά είναι έτοιμα. Σερβίρονται με φέτα (λάδι + ρίγανη στην φέτα προαιρετικά). Εναλλακτικά βράζω σαλάτα μεξικάνα (3? το σακουλάκι, συνοδεύω 2 πιάτα με αβγά). 3) Κόβω σε τετραγωνάκια 1 ή 2 φέτες γαλοπούλα ή ζαμπόν που έχω για τόστ, άλλο τόσο τυρί για τόστ ή φέτα, μανιτάρια και ότι άλλο μπορεί να έχω πρόχειρο (ντομάτα, κρεμμύδια, πιπεριές). Βάζω 2-3 αβγά στο τηγάνι, και ρίχνω μέσα τα υλικά που ετοίμασα και ανακατέβω κάθε λίγο ώστε να τηγανιστεί ομοιόμορφα. 4) Πατάτες βραστές. Μετά ψιλοκόβω και λίγο κρεμμύδι αν έχω πρόχειρο, μαιντανό (κατεψυγμένο ;-)), και ρίχνω λάδι-αλάτι. 5) Άν περάσω από το carrefour για ψώνια, παίρνω ένα κοτόπουλο ψητό, το έχει 5-6ευρώ και βγάζει 4 μερίδες. 6)mix 'n 'cook 7)Μακαρόνια με έτοιμες σάλτσες. 8)Βρες κάποια να σου μαγειρεύει. Το κοτόπουλο και τις μπριζόλες τις ανάφεραν και πριν οπότε δεν τα επαναλαμβάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.