Προς το περιεχόμενο

[Φοιτητές] έχει πέσει πείνα!!


biscoto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Θα σου πω μερικές συνταγές μου. Στο ψυγείο πάντα έχω μανιτάρια (κατεψυγμένα), υλικά για τόστ, παρμεζάνα τριμμένη (στην τρίβουν στο σουπερ μάρκετ,δεν το χρεώνουν επιπλέον), αβγά, φέτα, γιαούρτια.

Εκτός ψυγείου:ρύζι (παίρνω αυτό που είναι σε φακελάκια έτοιμα για βράσιμο, δεν πλένω σουρωτήρι μετά), τόνο απλό, τόνο -μεσογειακή συνταγή, μακαρόνια, ξηροί καρποί, μέλι.

 

Ανάλογα με την όρεξη φτιάχνω:

1) Ρύζι ή μακαρόνια με τόνο και παρμεζάνα. Στο ρύζι βάζω αυτόν που είναι μεσογειακή συνταγή γνωστού σεφ.

 

2) Αβγά βραστά. Βάζω νερό στον βραστήρα 3-4 πόντους πάνω από τα αβγά, τον ανοίγω, περιμένω να κλείσει μόνος του, τα αφήνω λίγο ακόμα και μετά είναι έτοιμα. Σερβίρονται με φέτα (λάδι + ρίγανη στην φέτα προαιρετικά). Εναλλακτικά βράζω σαλάτα μεξικάνα (3? το σακουλάκι, συνοδεύω 2 πιάτα με αβγά).

 

 

3) Κόβω σε τετραγωνάκια 1 ή 2 φέτες γαλοπούλα ή ζαμπόν που έχω για τόστ, άλλο τόσο τυρί για τόστ ή φέτα, μανιτάρια και ότι άλλο μπορεί να έχω πρόχειρο (ντομάτα, κρεμμύδια, πιπεριές). Βάζω 2-3 αβγά στο τηγάνι, και ρίχνω μέσα τα υλικά που ετοίμασα και ανακατέβω κάθε λίγο ώστε να τηγανιστεί ομοιόμορφα.

 

4) Πατάτες βραστές. Μετά ψιλοκόβω και λίγο κρεμμύδι αν έχω πρόχειρο, μαιντανό (κατεψυγμένο ;-)), και ρίχνω λάδι-αλάτι.

 

5) Άν περάσω από το carrefour για ψώνια, παίρνω ένα κοτόπουλο ψητό, το έχει 5-6ευρώ και βγάζει 4 μερίδες.

 

6)mix 'n 'cook

 

7)Μακαρόνια με έτοιμες σάλτσες.

 

8)Βρες κάποια να σου μαγειρεύει.

 

Το κοτόπουλο και τις μπριζόλες τις ανάφεραν και πριν οπότε δεν τα επαναλαμβάνω.

συμβουλες απο επαγγελματια επισημα και πλεον, για να κανουν την ζωη σου πιο καλη.

1: ο τονος ανακατεμενος με αλλα στην κονσερβα (αν λεμε το ιδιο) ειναι μεγαλη απατη..τοσο φτηνα λαχανικα εχει η αγορα, αν καταλαβα ποιον λες, παρε μια κονσερβα κοκκινα φασολια (οχι με κοκκινη σαλτσα, το φασολι μονο του ειναι κοκκινο) τον τονο (του νερου ειναι οκ, το λαδι που θα εχει μεσα ουτως η αλλως ειναι για πεταμα) κοψε λιγη πιπερια σε κυβους, και κανε αυτο που θες (αν και κρυος τονος με ζεστο ρυζι/μακαρονια δεν ειναι καλη ιδεα κατα εμενα)

2: τι εχει η σαλατα μεσα?

για τα αυγα, λαθος τροπος, χαλας το αυγο ετσι. οριστε Η πιο απλη και πιο καλη συνταγη: παρε μια κατσαρολα, βαλε λιγο κρυο νερο και τα αυγα σου, και βαλτο να βρασει. μολις βρασει κλεισε την φωτια σου, και βαλε ενα καπακι πανω στην κατσαρολα. σε 10 λεπτα με το ρολοι βαλε τα αυγα σε νερο με παγακια (να σταματησει το μαγειρεμα) οταν κρυωσουνε, τα καθαριζεις. το αυγο θα ξερεις οτι ειναι ετοιμο απο : το τσοφλι βγενει ευκολα και ο κροκος δεν εχει γκρι/σκουρο "δαχτυλιδι"

3: την επομενη φορα κανε αυτο : τσιγαρισε τα υλικα σου πρωτα, εγω κανο την ισπανικη ομελετα συνηθως, και βαζω πατατες και λιγο κρεμμυδι πρωτα (η πατατα θελει τηγανισμα, μολις δεις κρουστα σταματας αμεσως) και ριξε τα αυγα που χτηπησες με σύρμα και οχι πηρουνι, τους εβαλες αλατι και πιπερι, λιγο γαλα αν θες (εγω βαζω) και το τυρι σου αν θες (οχι πολυ, λιγο αρκει) ριχνεις το μηγμα στα υλικα σου που ειναι μαγειρεμενα, δεν θελει πολυ λαδι μιας και το τηγανι σου ειναι αντικολλητικο και εχει βαρυ πατο (καλο μοίρασμα θερμοτητας, δεν εχει πανω απο 20-30 ευρω ενα tefal) και το αφηνεις σε μεσαια προς χαμηλη φωτια πιεζωντας τις ακρες ελαχιστα προς τα μεσα (το ωμο αυγο θα καληψει το κενο) και τωρα το μαγικο κολπο...βαζεις το τηγανι στο grill , θες εστια απο πανω, ο καθενας ξερει τον φουρνο του. το χερουλι απο το καλο τηγανι αντεχει περιπου μεχρι τα 170-180c (θα λεει οταν το παρεις, ισως ειναι και μεταλικο) και αφηνεις το αυγο να παρει χρωμα. δεν εχεις γυρισει την ομελετα μεχρι τωρα. θα φουσκωσει λιγο, και να θυμασαι, αν το αυγο δειχνει ετοιμο στο τηγανι, στο πιατο θα ειναι παραψημενο.

5: παρε το κοτοπουλο και καντο μονος σου. ενα κοτοπουλο, το πλενεις, δεν εχεις τα συκωτια κλπ μεσα, περνεις μισο κουτι βουτυρο (200γρ) οχι βιταμ, οχι μαργαρινη, αλλα ΒΟΥΤΥΡΟ. το αφηνεις να μαλακωσει λιγο, και βαζεις μεσα οτι αρωματικο θες. φασκομηλο, θυμαρι, ρηγανι, ξησμα λεμονιου,σκορδο, μαιντανος κλπ. το πλαθεις με το χερι σου, το και στο τελος το σχηματιζεις με την βοήθεια μεμβρανης και το αφηνεις να σκληρηνει λιγο (αν βιαζεσε ΠΟΛΥ το βαζεις ετσι, αν βιαζεσε λιγο, το βαζεις καταψηξη) με την σπατουλα που αγορασες ΜΙΑ φορα, και πηρες την καλη απο σιλικόνη και αντεχει θερμοκρασια και σε βοηθησε να φτιαξεις την υπεροχη ομελετα σου, διαχωριζεις το δερμα απο την σαρκα μεσα στο κοτοπουλο. αν δεν εχεις σπατουλα, ενα μεγαλο κουταλι κανει την ιδια δουλια, και τα δαχτυλα σου επισης. μην κανεις τρυπα στην πετσα.

πιεζεις τον βουτηρο μεσα στο κενο αυτο,και θα κανει εξωγκοματα. το στηθος θελει πιο πολυ μιας και στεγνωνει ευκολα. το βουτηρο αυτο, δεν θα το φας, θα παει ολο μεσα στο ταψι. βαζεις ειτε μια σχαρα που να μπενει στο ταψι και να εχει κενο απο τον πατο (ωστε να μην κανει μπανιο στα ζουμια το κοτοπουλο) η βαζεις 1-2 καροτα και ενα μεγαλο κρεμυδι κομμενο στα 2 για να κανεις βαση (σελερυ αν εχεις, βαλε) στο κενο του κοτοπουλου βαλε ενα λεμονι κομενο στα 2 που πηρες την φλουδα του πιο πριν, 1-2 σκελιδες σκορδο, τα κοτσανια απο οτι φρεσκο εβαλες στο βουτηρο) το ψηνεις μεχρι το ζουμι απο μια μικρη τρυπα που θα κανεις, βγαζει καθαρο υγρο. το βγαζεις απο τον φουρνο, βαλτο σε ενα πιατο και απο πανω αλουμινοχαρτο. αστο για 15 λεπτα χωρις να το ακουμπησεις (το πιο δυσκολο κομματι της συνταγης)

αν θες σαλτσα, το ταψι με τα λαχανικα ειναι πολυ καλη λυση, απλα βγαλε το λιπος, καθαριζεις οτι εχει πιασει στον πατο με νερο η κρασι, το αφηνεις να βρασει πανω στο ματι και να μιωθει και εισαι κυριος.

παρακαλας τους συνφαγοτες της κοτας να μην γλυψουν τα κοκκαλα, μιας και κανει για ζωμο.

6:οχι αν λες για ετοιμο

7:καμια σαλτσα δεν περνει πιο πολυ ωρα να την φτιαξεις εσυ (εκτος απο τον κιμα) απο την ωρα που θα παρει για να βρασουν τα μακαρονια.

  • Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Φθηνές λύσεις είναι τα μακαρόνια,πατάτες,αυγά,ρύζι,κανένα σαλατικό(μαρούλια,κουνουπίδια,λάχανα,καρότα κλπ).

Απαραίτητο και το ψωμί βέβαια.Τσίμπα και κανένα φρούτο(προσωπικά προτιμώ πορτοκάλια,μπανάνες για χειμώνα)κι είσαι ok.

 

Βέβαια σε καιρούς που έχεις μείνει στεγνός εντελώς,δε σου κάνει να τα πάρεις όλα αυτά.Κάνεις επιλογές.

Προσωπικά πολύ σπάνια έχω έρθει σ'αυτήν την κατάσταση γιατί μαγειρεύω σχεδόν καθημερινά και η κατάψυξη είναι πάντα γεμάτη απο κρεάτα διαφόρων ειδών,ψάρια,μαγειρεμένα φαγητά(που προφανώς δε μπορώ να φτιάξω εγώ)...+ το γεγονός ότι είμαι Γιάννενα που έχουν δυνατή λέσχη για φαγητό στο πανεπιστήμιο,όπως προείπαν κάποια παιδιά.

 

ΥΓ:Respect στο σεφ Toufa,ωραίος παλίκαρε.

Το καλό που σου θέλω,όταν πας σε κανένα πρωινάδικο(κατα προτίμηση στον "καφέ με την Ελένη")μην την κάνεις απ'το forum...Θα βγούμε στα μεσημεριανάδικα για κράξιμο :-D

Δημοσ.

Να προσθέσω και την πινελιά μου στο ψητό κοτόπουλο. Carino για κοτόπουλο (το βρίσκεις στα μπαχαρικά) και ολόκληρες σκελίδες σκόρδο. Το σκόρδο όταν ψηθεί γίνεται γλυκό και είναι λουκούμι.

 

Επίσης αν σου έχουν ξεμείνει λαχανικά (πιπεριές, λάχανο, καρότο κλπ), τα τσιγαρίζεις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή wok με φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια και προσθέτεις βρασμένα μακαρόνια ή ρύζι.

 

Επίσης οι φακές και ο τραχανάς είναι πολύ εύκολα και νοστιμότατα φαγητά (συνταγές στην συσκευασία).

 

Καλή φάση είναι και οι σαλάτες. Διαφόρων ειδών πράσινες σαλάτες, αγγούρι, καρότο, καλαμπόκι, φασόλια κόκκινα, κάπαρη, αυγό βραστό, τόνο, croutons και ότι άλλο έχεις όρεξη.

 

Τζατζίκι με μια φρατζόλα ψωμί (και μετά πας να δώσεις προφορικά ;-) ) Τζατζίκι σπιτικό όμως, όχι έτοιμες βλακείες, είναι πανεύκολο και δεν έχει καμία σχέση με τα ετοιματζίδικα.

Δημοσ.

Κανένας δεν ανάφερε τίποτα για ψάρια! Πολύ εύκολα στο μαγείρεμα σε ταψί μέσα στον φούρνο. Τα λαβρακια και οι πέστροφες είναι και αρκετά φθηνά για φοιτητές.

 

Οσον αφορά τα κοτόπουλα μπορούμε για περισσότερη ευκολία να ζητήσουμε απο τον πωλητή να μας τα δώσει κομμένα στα 2 ή στα 4 χωρίς επιπλέον χρέωση.

Επίσης για τα ψάρια ζητάμε να καθαρίσουν τα εντόσθια.

 

Επίσης εύκολα φαγητά είναι τα όσπρια (φασόλια-φακές-ρεβύθια).

 

Φακές: Τις βράζουμε μαζί με κρεμμύδι-σκόρδο (εγώ βάζω και λίγη πιπεριά). Βάζουμε και λίγη σάλτσα ντομάτας και λάδι προς το τέλος όμως, κάνα 10λεπτο προτού τις βγάλουμε απο την εστία. Επίσης προσθέτουμε και μπαχαρικά (αλάτι-πιπέρι-ρίγανη).

 

Φασόλια: Τα βάζουμε μέσα σε νερό το προηγούμενο βράδυ για να μουλιάσουν. Επειτα τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό. Οταν αρχίσουν να βράζουν βάζουμε μέσα καρότα κομμένα σε ροδέλες. Τα αφήνουμε να βράσουν αρκετή ώρα και έπειτα προσθέτουμε ντοματοχυμό,λάδι,μαιντανό και διάφορα μπαχαρικά (αλάτι-πιπέρι-ρίγανη και οτι άλλο θέλουμε). Τα αφήνουμε κανα 10λεπτο ακόμη να βράσουν.

 

Οτιδήποτε σχετικό με ρυζι είναι αρκετά βατό στο μαγείρεμα. Μπορούμε μέσα στο ρύζι να προσθέσουμε αρακά και κομμένα καρότα σε κομμάτια και να τα αφήσουμε να βράσουν μέσα σε νερό.

Δημοσ.

η να μάθετε να φτιάχνετε μερικά φαγητα εφόσον δεν μπορείτε να κάνετε τίπτοα στη φοιτητική εστία..

Δημοσ.

φιλαρακι εγω ενα θα σου πω εμαθα να φτιαχνω μακαρονια και απο τοτε ειμαι πολυ cool με το φαγητο απο μακαρονια με τυρι μεχρι και μακαρονια με πατατες!!!

Δημοσ.

Mη μου πείς οτι φτιάχνεις και μακαρόνια με...μακαρόνια;

 

Εγώ πιστεύω οτι η μεγαλύτερη μ@λ@κία που κάνουν οι νέοι φοιτητές (λόγω έλλειψης χώρου ή λόγω ύπαρξης καβουριών στην τσέπη), είναι που πάνε και παίρνουν αυτά τα μικρά φουρνάκια με 1 ή 2 μάτια επάνω.

 

Μια κανονική κουζίνα (ας είναι και μάρκα της πλάκας με 200 ευρώ από το PRAKTIKER) θα σε βάλει κάποια στιγμή στη σωστή διαδικασία μαγειρέματος.

 

Άυτά τα γ@*&%#&$φουρνάκια, το μόνο που κάνουν είναι να σου σπάνε τα νεύρα...ο φούρνος ψήνει όπως νάναι και καίει το φαί, τα μάτια δεν λειτουργούν όλα μαζί κλπ και σε κάνουν να μη θές να πιάσεις κατσαρόλα ποτέ....

 

Και μπορεί να γλιτώσεις αρχικά τα 300-400-500 ευρώ που κάνει μια κανονική κουζίνα, αλλά θα χαλάσεις πολλαπλάσια σε junk food μέχρι να πάρεις πτυχίο....και δεν πρόκειται να μάθεις να μαγειρεύεις.

 

Υ.Γ. 1

Επίσης προσοχή στο τί τρώτε σε περίοδο εξεταστικής...

Χτές έφτιαξα κι έφαγα μπατζαροσαλάτα κι έχασα το μάθημα που έδινα σήμερα απ' το κόψιμο....

 

Υ.Γ. 2

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, η υπέροχη/σέξι/τούμπανο φοιτήτρια γειτόνισσα μπορεί να είναι καλή σε άλλα πράγματα, αλλά στο μαγείρεμα είναι επιεικώς απαράδεκτη...σε σημείο δηλητηρίασης μιλάμε.

Προς θεού, μη φάτε τις αηδίες που θα φτιάξει και θα σας φέρει σε περίοδο μαγειρικής αναλαμπής. Ούτε στο σκυλί σας να τις δώσετε, δε σας φταίει σε τίποτα το κακόμοιρο.

Δεχτείτε ευγενικά ότι σας δώσει (μη το στεναχωρήσετε κιόλας το μωρό...) και μετά πετάξτε το κατευθείαν από το παράθυρο.

 

Αντιθέτως, πείτε και καμιά καλημέρα στη συμπαθή-πλην-αδιάφορη-εμφανισιακά (sic) κοπελίτσα από το χωριό που μένει στον 2ο. Εκτός του ότι θα κάνετε ένα ψυχικό, κατά κανόνα αυτές μαγειρεύουν υπέροχα, κι έτσι συχνά-πυκνά ή 1 φορά την εβδομάδα (την Κυριακή ας πούμε) θα τρώτε σπιτικό, αγνό, χωριάτικο φαγητό.

Δημοσ.
φιλαρακι εγω ενα θα σου πω εμαθα να φτιαχνω μακαρονια και απο τοτε ειμαι πολυ cool με το φαγητο απο μακαρονια με τυρι μεχρι και μακαρονια με πατατες!!!

 

α,ρε κολλητε...χτυπας τετοια στην Αθηνα κι εμας μας αφηνεις στην απ'εξω;;;

 

 

Υ.Γ. 2

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, η υπέροχη/σέξι/τούμπανο φοιτήτρια γειτόνισσα μπορεί να είναι καλή σε άλλα πράγματα, αλλά στο μαγείρεμα είναι επιεικώς απαράδεκτη...σε σημείο δηλητηρίασης μιλάμε.

Προς θεού, μη φάτε τις αηδίες που θα φτιάξει και θα σας φέρει σε περίοδο μαγειρικής αναλαμπής. Ούτε στο σκυλί σας να τις δώσετε, δε σας φταίει σε τίποτα το κακόμοιρο.

Δεχτείτε ευγενικά ότι σας δώσει (μη το στεναχωρήσετε κιόλας το μωρό...) και μετά πετάξτε το κατευθείαν από το παράθυρο.

 

Αντιθέτως, πείτε και καμιά καλημέρα στη συμπαθή-πλην-αδιάφορη-εμφανισιακά (sic) κοπελίτσα από το χωριό που μένει στον 2ο. Εκτός του ότι θα κάνετε ένα ψυχικό, κατά κανόνα αυτές μαγειρεύουν υπέροχα, κι έτσι συχνά-πυκνά ή 1 φορά την εβδομάδα (την Κυριακή ας πούμε) θα τρώτε σπιτικό, αγνό, χωριάτικο φαγητό.

 

κωλοφαρδο ενα φιλαρακι δλδ που ειχε βρει την πρωτη με τα προσοντα της δευτερης...μαλιστα...

Δημοσ.

το βραβείο αυτονομίας, αυτάρκειας, ελευθερίας ΚΑΙ πλήρους έλλειψης υστεροβουλίας πάει στον freedubus !!!

 

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία λεβέντες μου. Τολμήστε με τα κατσαρολικά και πάρτε κι ένα τσελεμεντέ για να βοηθήσει στο θέμα της αρετής...

Δημοσ.
κωλοφαρδο ενα φιλαρακι δλδ που ειχε βρει την πρωτη με τα προσοντα της δευτερης...μαλιστα...

 

αλήθεια; :confused:

μήπως πλήρωνε υψηλό ενοίκιο; :lol:

Δημοσ.

Παιδιά, μπερδεύεστε. Όταν είσαι θεογκόμενα δεν χρειάζεται να είσαι έξυπνη γιατί ασκείς επιρροή με την εμφάνιση -αυτό έχει επίδραση στους άνδρες όμως, όχι στο στομάχι σου.

 

Οπότε ναι και οι όμορφες ξέρουν να μαγειρεύουν, εξακριβωμένα.

Απλώς θα κάνουν τα πάντα για να κάνουν μια ωραία συνταγή όσο πιο άπαχη γίνεται.

Δημοσ.
Παιδιά, μπερδεύεστε. Όταν είσαι θεογκόμενα δεν χρειάζεται να είσαι έξυπνη γιατί ασκείς επιρροή με την εμφάνιση -αυτό έχει επίδραση στους άνδρες όμως, όχι στο στομάχι σου.

 

Οπότε ναι και οι όμορφες ξέρουν να μαγειρεύουν, εξακριβωμένα.

Απλώς θα κάνουν τα πάντα για να κάνουν μια ωραία συνταγή όσο πιο άπαχη γίνεται.

 

Και τι να κάνω ένα άνοστο, αλλά υγιεινό γεύμα;;;

 

Κοτόπουλο ψητό, με μπρόκολο και καρότα στον ατμό, περιλουσμένα με light κρέμα γάλακτος, χωρίς αλάτι;

 

Δεν πάω στο νοσοκομείο καλύτερα να φάω;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...