parsifal Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δεν πάω στο νοσοκομείο καλύτερα να φάω; Κάλλιο να πας στο νοσοκομείο και να φας, παρά να φας και να πας στο νοσοκομείο...
freedubus Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Παιδιά, μπερδεύεστε. Όταν είσαι θεογκόμενα δεν χρειάζεται να είσαι έξυπνη γιατί ασκείς επιρροή με την εμφάνιση -αυτό έχει επίδραση στους άνδρες όμως, όχι στο στομάχι σου. Και η μαγειρική χρειάζεται μυαλό, πίστεψέ με...
Achilles Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Και η μαγειρική χρειάζεται μυαλό, πίστεψέ με... Γι' αυτό και οι καλύτεροι σεφ στον κόσμο, εξακολουθούν να είναι άντρες.
vasso286 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Από τα πατζάρια και το τσιρλιπιπί καλύτερο μου ακούγεται το άνοστο πλην όμως υγιεινό γεύμα.
StavrosD Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Για να μήν ξεχνιόμαστε, ο φίλος μας ο γούγλης έδωσε μεταξύ των άλλων και τα εξής: http://www.sintagespareas.gr/ http://www.2search.gr/recipes/ http://www.gma-nitsa.gr/cgi-bin/cat.pl
vasso286 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Μα νομίζω ότι τα φοιτητάκια μας δεν έχουν πρόβλημα στην εύρεση συνταγών, αλλά στο ότι βαριούνται να μαγειρέψουν και ΚΥΡΙΩΣ στο πλύσιμο των σκευών. (Για πιάτα & ποτήρια ούτε λόγος εννοείται πλαστικά). Κατά τη γνώμη μου εκεί οφείλεται η εν λόγω πείνα.
mrFrodo Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 5: παρε το κοτοπουλο και καντο μονος σου. ενα κοτοπουλο, το πλενεις, δεν εχεις τα συκωτια κλπ μεσα, περνεις μισο κουτι βουτυρο (200γρ) οχι βιταμ, οχι μαργαρινη, αλλα ΒΟΥΤΥΡΟ. το αφηνεις να μαλακωσει λιγο, και βαζεις μεσα οτι αρωματικο θες. φασκομηλο, θυμαρι, ρηγανι, ξησμα λεμονιου,σκορδο, μαιντανος κλπ. το πλαθεις με το χερι σου, το και στο τελος το σχηματιζεις με την βοήθεια μεμβρανης και το αφηνεις να σκληρηνει λιγο (αν βιαζεσε ΠΟΛΥ το βαζεις ετσι, αν βιαζεσε λιγο, το βαζεις καταψηξη) με την σπατουλα που αγορασες ΜΙΑ φορα, και πηρες την καλη απο σιλικόνη και αντεχει θερμοκρασια και σε βοηθησε να φτιαξεις την υπεροχη ομελετα σου, διαχωριζεις το δερμα απο την σαρκα μεσα στο κοτοπουλο. αν δεν εχεις σπατουλα, ενα μεγαλο κουταλι κανει την ιδια δουλια, και τα δαχτυλα σου επισης. μην κανεις τρυπα στην πετσα. πιεζεις τον βουτηρο μεσα στο κενο αυτο,και θα κανει εξωγκοματα. το στηθος θελει πιο πολυ μιας και στεγνωνει ευκολα. το βουτηρο αυτο, δεν θα το φας, θα παει ολο μεσα στο ταψι. βαζεις ειτε μια σχαρα που να μπενει στο ταψι και να εχει κενο απο τον πατο (ωστε να μην κανει μπανιο στα ζουμια το κοτοπουλο) η βαζεις 1-2 καροτα και ενα μεγαλο κρεμυδι κομμενο στα 2 για να κανεις βαση (σελερυ αν εχεις, βαλε) στο κενο του κοτοπουλου βαλε ενα λεμονι κομενο στα 2 που πηρες την φλουδα του πιο πριν, 1-2 σκελιδες σκορδο, τα κοτσανια απο οτι φρεσκο εβαλες στο βουτηρο) το ψηνεις μεχρι το ζουμι απο μια μικρη τρυπα που θα κανεις, βγαζει καθαρο υγρο. το βγαζεις απο τον φουρνο, βαλτο σε ενα πιατο και απο πανω αλουμινοχαρτο. αστο για 15 λεπτα χωρις να το ακουμπησεις (το πιο δυσκολο κομματι της συνταγης) αν θες σαλτσα, το ταψι με τα λαχανικα ειναι πολυ καλη λυση, απλα βγαλε το λιπος, καθαριζεις οτι εχει πιασει στον πατο με νερο η κρασι, το αφηνεις να βρασει πανω στο ματι και να μιωθει και εισαι κυριος. παρακαλας τους συνφαγοτες της κοτας να μην γλυψουν τα κοκκαλα, μιας και κανει για ζωμο. Έχω να πω ότι μου θυμίζει μια συνταγή του Jamie Oliver. Θα τη τσεκάρω στο βιβλίο αργότερα και μάλλον θα την κάνω κιόλας καθότι ακούγεται yummy
Toufas Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Για να μήν ξεχνιόμαστε, ο φίλος μας ο γούγλης έδωσε μεταξύ των άλλων και τα εξής:http://www.sintagespareas.gr/ http://www.2search.gr/recipes/ http://www.gma-nitsa.gr/cgi-bin/cat.pl 10 λεπτα βλεπω τα sites και μου ρχετε να παρω ενα τουβλο και να κόψω το χερι μου. το κακο με τa sites που ειπες, ειναι οτι πηρανε τις συνταγες απο την μαμα, που εκεινες ειχανε ακουσει απο αλλες (δεν λεω για παραδοσιακες συνταγες, λεω για "ξενα" οπως ρυζοττο) και τις βαλανε . μετα πηρανε συνταγες απο ξενα sites, κανανε μια μεταφραση με systran, και βγηκε το χαος μετα.. http://allrecipes.com/ http://www.bbc.co.uk/food http://www.foodnetwork.com/ και εδω ειμαστε αν ρωτησεις και τιποτα αλλο. imo, merge με το αλλο topic για φαγητο
Toufas Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Έχω να πω ότι μου θυμίζει μια συνταγή του Jamie Oliver. Θα τη τσεκάρω στο βιβλίο αργότερα και μάλλον θα την κάνω κιόλας καθότι ακούγεται yummy απο το oliver's twist ειναι.
mrFrodo Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 heheeeeeee Το 'πιασα είδες;;; Εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί και θα βγει φωτογραφικό υλικό στο μπλογκ(αν επιτρέπεται ακόμα ;Ρ)
Toufas Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Μα νομίζω ότι τα φοιτητάκια μας δεν έχουν πρόβλημα στην εύρεση συνταγών, αλλά στο ότι βαριούνται να μαγειρέψουν και ΚΥΡΙΩΣ στο πλύσιμο των σκευών. (Για πιάτα & ποτήρια ούτε λόγος εννοείται πλαστικά).Κατά τη γνώμη μου εκεί οφείλεται η εν λόγω πείνα. τεμπελια, που θα κανουν αμαν οταν πανε για δουλια
Lucifer Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Και η μαγειρική χρειάζεται μυαλό, πίστεψέ με... Η γιαγιά μου έχει Alzheimer. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εμένα δε μου βγαίνουν τόσο υπεργαμάτα τα κεφτεδάκια. Και τι να κάνω ένα άνοστο, αλλά υγιεινό γεύμα;;; Αυτό που έχουν ως σκοπό όλα τα γεύματα -και hint, δεν είναι η γεύση.
freedubus Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Μα νομίζω ότι τα φοιτητάκια μας δεν έχουν πρόβλημα στην εύρεση συνταγών, αλλά στο ότι βαριούνται να μαγειρέψουν και ΚΥΡΙΩΣ στο πλύσιμο των σκευών. (Για πιάτα & ποτήρια ούτε λόγος εννοείται πλαστικά).Κατά τη γνώμη μου εκεί οφείλεται η εν λόγω πείνα. Εμείς κάποτε τα πιάτα και τα ποτήρια δεν τα πλέναμε καθόλου. Τα αφήναμε μέχρι που γίνονταν σα πήλινα απ' τη μπίχλα. μετά, τα πετούσαμε και παίρναμε άλλα... Η γιαγιά μου έχει Alzheimer. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εμένα δε μου βγαίνουν τόσο υπεργαμάτα τα κεφτεδάκια. Γιατί όταν η γιαγιά μάθαινε να τα φτιάχνει, είχε μυαλό. Από ένα σημείο και μετά, μόλις έμαθε, το έκανε τελείως μηχανικά
leftermann Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 είναι ιεροσυλία ακόμα και να διανοηθεί κάποιος ότι μπορεί να φτάσει σε γεύση τα κεφτεδάκια της γιαγιάς. Τα καλύτερα κεφτεδάκια του κόσμου, είναι τα κεφτεδάκια της γιαγιάς. Της εκάστοτε γιαγιάς. Ανεξήγητο, αλλά πραγματικό.
bolec Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 είναι ιεροσυλία ακόμα και να διανοηθεί κάποιος ότι μπορεί να φτάσει σε γεύση τα κεφτεδάκια της γιαγιάς. Τα καλύτερα κεφτεδάκια του κόσμου, είναι τα κεφτεδάκια της γιαγιάς. Της εκάστοτε γιαγιάς. Ανεξήγητο, αλλά πραγματικό. +1 leftermann,ακόμα τα θυμάμαι τα κεφτεδάκια της μακαρίτισσας της γιαγιάς μου....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.