Προς το περιεχόμενο

Στεγαστικό δάνειο

jimarass

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά αν κάποιος θέλει να αγοράσει διαμέρισμα πχ αξίας 160.000 και δεν έχει άλλο περουσιακό στοιχείο, πόσο είναι το μέγιστο ποσό που μπορεί να πάρει? Υπάρχει δυνατότητα 100% χρηματοδότησης? Υποθέτουμε μινιαίο μισθό 1000 ευρώ και για τους δύο συζύγους!!

Επίσης υπάρχει περίπτωση για επιδότηση από Εργατική Κατοικία? Το ζευγάρι είναι ιδιωτικοί υπαλληλοι. Από έρευνα στο site της εργατικής είδα πως επιδοτεί ποσά το πολύ 80.000 ευρώ και για 15 χρόνια!!! Είναι δυνατόν? Υποτίθεται απευθύνεται σε χαμηλά εισοδήματα. Με 15 χρόνια αποπληρωμή η δόση θα είναι τεράστια και φυσικά ΔΕΝ υπάρχει σπίτι με 80000 ευρώ!!!!

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Mε 1000 euros τον μήνα καλύτερα θα ήταν να μην πάρουν δάνειο. Καθώς το να βάλεις ένα δάνειο για 40 χρόνια δεν είναι έξυπνη ιδέα.

Αν υποθέσουμε ότι ο μισθός τους δεν θα αυξηθεί, και αν ξέχάσουμε για λίγο τους τόκους θα χρειαζόντουσαν περίπου 13 χρόνια αν έδιναν όλο τον μισθό σε δόση, δηλαδή 26 χρόνια αν έδιναν τον μισό, δηλαδή 40 χρόνια αν έδιναν το 1/3 του μισθού. Προσωπικά δεν μου φαίνεται καλή ίδέα..

Δημοσ.
Mε 1000 euros τον μήνα καλύτερα θα ήταν να μην πάρουν δάνειο. Καθώς το να βάλεις ένα δάνειο για 40 χρόνια δεν είναι έξυπνη ιδέα.

Αν υποθέσουμε ότι ο μισθός τους δεν θα αυξηθεί, και αν ξέχάσουμε για λίγο τους τόκους θα χρειαζόντουσαν περίπου 13 χρόνια αν έδιναν όλο τον μισθό σε δόση, δηλαδή 26 χρόνια αν έδιναν τον μισό, δηλαδή 40 χρόνια αν έδιναν το 1/3 του μισθού. Προσωπικά δεν μου φαίνεται καλή ίδέα..

Αν το πάρουν για 40 δίνουν το 1/3 όπως λες ΜΕ τους τόκους. Δεν είναι προτιμότερο από το να πληρώνουν νοίκι? Στη χειρότερη χάνεις το σπίτι και μένεις σαν να πλήρωνες νοίκι....με το τίποτα!!

Δημοσ.

Αν συνυπολογίσεις τους τόκους η δόση θα είναι μεγαλύτερη από το 1/3, αρκετά μεγαλύτερη. Επίσης η διαδικασία του να σου πάρουν πίσω το σπίτι δεν φαντάζει καθόλου ευχάριστη.

Απο εκεί και πέρα είναι θέμα φιλοσοφίας του κάθε ατόμου.

Κατά τη γνώμη μου, δεν παίρνεις δάνειο αν δεν είσαι σίγουρος ότι μπορείς να το ξεπληρώσεις. Και εκτός από αυτό δεν μπορείς να προδιαγράψεις την ζωή σου για τα επόμενα 40 χρόνια.

Δημοσ.

... στα οποία 40 χρόνια οι μισθοί αυξάνουν 3% το πολύ ενω όλα τα άλλα 30% σε αυτή την ωραία χώρα. Να ρωτήσω τα εξής:

1) Αν δώσει κανείς το μισό μετρητά, δηλαδή 80.000 και πάρει δάνειο 80.000 μαζι με τους τοκους και αρκετα χρονια 15-20 θα δώσει γυρω στα 115.000 (εστω τόκοι 35000 περιπου). Αν δεν μπορεί να πληρώσει δόση η τραπεζα θα πουλήσει το σπίτι, θα κρατήσει ΟΛΟΥΣ τους τόκους και τα 80.000 που δανείστηκες και θα σου επιστρεψει οτι περισσεύει δεδομενου οτι εβαλες το 50% μετρητα. Ετσι δεν είναι; ή κρατα τοκους μονο για το χρόνο στον οποιο πληρωνες δόσεις;

2) Αλλά πόσο χαμηλά μπορεί να το πουλήσει; Οι αντικειμενικές αξίες νομιζω είναι πολύ χαμηλα ακομα. Δηλ. αν το πουλήσει 120.000(!) θα κρατήσει τα 80.000 που σου δανεισε και τους τοκους 35000 μείον ότι δόσεις πλήρωσες. Δηλ. αν δεν μπορείς να πληρώσεις από το 2ο ετος (!!! λέμε) θα σου επιστρεψει:

120.000 - (80.000 + 35000 - δόσεις 1 ετους πες 6000) = 11.000.

Δηλαδή δίνεις 80.000 μετρητα, εχεις σπίτι για 1 χρόνο και σου επιστρεφει 11000.

Ετσι δεν ειναι;

Δημοσ.
Κατά τη γνώμη μου, δεν παίρνεις δάνειο αν δεν είσαι σίγουρος ότι μπορείς να το ξεπληρώσεις.

Εννοείς να είσαι δημόσιος υπάλληλος ε;

:)

:(

Δημοσ.
Αν συνυπολογίσεις τους τόκους η δόση θα είναι μεγαλύτερη από το 1/3, αρκετά μεγαλύτερη. Επίσης η διαδικασία του να σου πάρουν πίσω το σπίτι δεν φαντάζει καθόλου ευχάριστη.

Απο εκεί και πέρα είναι θέμα φιλοσοφίας του κάθε ατόμου.

Κατά τη γνώμη μου, δεν παίρνεις δάνειο αν δεν είσαι σίγουρος ότι μπορείς να το ξεπληρώσεις. Και εκτός από αυτό δεν μπορείς να προδιαγράψεις την ζωή σου για τα επόμενα 40 χρόνια.

Για 150000 με το τόκο δίνεις για 40 χρόνια 700 ευρώ χονδρικά. το 1/3 δηλαδή. Το θέμα είναι το εξής: Είναι καλύτερο για 40 χρόνια να πληρώνεις ενοίκιο ή να πάρεις δάνειο για σπίτι?΄Σίγουρα το να σου πάρουν το σπίτι δεν είναι ότι καλύτερο αλλά από την άλλη φαντάσου μετά από 30 χρόνια πληρωμών, δηλαδή 30*12*400 = 144.000 τα οποία πήγαν περίπατο!!!! Πιστεύω αξίζει το όποιο ρίσκο. Τα ερωτήματά μου είναι όμως άλλα!!!!

1)Γιατί η εργατική εστία δίνει τόσο μικρό δάνειο με μόνο 15 χρόνια αποπληρωμή???

2)σπίτι αξίας 150.000 μπορώ να το αγοράσω χωρίς συμμετοχή? (100% χρηματοδότηση)

Δημοσ.

Δεν αξίζει να πάρει κάποιος σπίτι τώρα. Περίμενε δύο έτη και τα σπίτια θα έχουνε πέσει πολύ, ως και 20%-30%. Η καλύτερη περίοδος είναι γύρω στς αρχές του 2010.

Δημοσ.
Δεν αξίζει να πάρει κάποιος σπίτι τώρα. Περίμενε δύο έτη και τα σπίτια θα έχουνε πέσει πολύ, ως και 20%-30%. Η καλύτερη περίοδος είναι γύρω στς αρχές του 2010.

Για τότε υπολογίζω, 2010-2011. Ξέρεις κάτι για τα ερωτήματά μου??

Δημοσ.
Για 150000 με το τόκο δίνεις για 40 χρόνια 700 ευρώ χονδρικά. το 1/3 δηλαδή. Το θέμα είναι το εξής: Είναι καλύτερο για 40 χρόνια να πληρώνεις ενοίκιο ή να πάρεις δάνειο για σπίτι?΄Σίγουρα το να σου πάρουν το σπίτι δεν είναι ότι καλύτερο αλλά από την άλλη φαντάσου μετά από 30 χρόνια πληρωμών, δηλαδή 30*12*400 = 144.000 τα οποία πήγαν περίπατο!!!! Πιστεύω αξίζει το όποιο ρίσκο. Τα ερωτήματά μου είναι όμως άλλα!!!!

1)Γιατί η εργατική εστία δίνει τόσο μικρό δάνειο με μόνο 15 χρόνια αποπληρωμή???

2)σπίτι αξίας 150.000 μπορώ να το αγοράσω χωρίς συμμετοχή? (100% χρηματοδότηση)

-Με 700 € το μηνα σου δινουν γυρω στα 130.000€(καθαρα εννοω υπολογιζοντας και τα εξοδα)

-Εκτοσ απο το δανειο που θα πληρωνεις καθε μηνα θα εχεις διαφορα εξοδα για το σπιτι που στην περιπτωση της ενοικιασης θα στα πληρωνε ο ιδιοκτητης.

Δεν ειναι λογικο να δεσμευεσαι 40 χρονια για να πληρωσεις ενα σπιτι.Παντρευεσαι ενα δανειο το οποιο απλα θα σου δεσει τα χερια για την υπολοιπη ζωη σου.

Δημοσ.

Γνωριζει κανεις αν τα στεγαστικα δανεια χρηματοδοτουν και τους φορους που θα πληρωσεις η μονο την καθαρη αξια?

Δημοσ.
Γνωριζει κανεις αν τα στεγαστικα δανεια χρηματοδοτουν και τους φορους που θα πληρωσεις η μονο την καθαρη αξια?

Νομίζω ότι για πρώτη κατοικία δεν πληρώνεις φόρο.

Δηλαδή θα προτιμούσες να πλήρωνες ενοίκιο για πάντα από το να έχεις δάνειο?

Δημοσ.
Νομίζω ότι για πρώτη κατοικία δεν πληρώνεις φόρο.

Δηλαδή θα προτιμούσες να πλήρωνες ενοίκιο για πάντα από το να έχεις δάνειο?

Προτιμω για την κατοικια να πληρωνω γυρω στο 1/5 του μισθου μου (περιπτωση ενοικιασης) παρα τα 3/5(περιπτωση αγορασ) για την περιοδο 40 ετων δηλαδη για ολη μου την ζωη.Εκτοσ αν το βλεπεισ οτι κανεισ κατι για τα παιδια σου, στα οποια θα στερησεις αλλα πραγματα για να δωσεισ τελικα σε ενα απο αυτα ενα σπιτι ετοιμο για γκρεμισμα γιατι με 150000 μονο διαμερισμα 30ετιας παιρνεις, δηλαδη 70ετιας οταν γινει η αποπληρωμη.

Δημοσ.
Προτιμω για την κατοικια να πληρωνω γυρω στο 1/5 του μισθου μου (περιπτωση ενοικιασης) παρα τα 3/5(περιπτωση αγορασ) για την περιοδο 40 ετων δηλαδη για ολη μου την ζωη.Εκτοσ αν το βλεπεισ οτι κανεισ κατι για τα παιδια σου, στα οποια θα στερησεις αλλα πραγματα για να δωσεισ τελικα σε ενα απο αυτα ενα σπιτι ετοιμο για γκρεμισμα γιατι με 150000 μονο διαμερισμα 30ετιας παιρνεις, δηλαδη 70ετιας οταν γινει η αποπληρωμη.

Μιλάμε για διαμέρισμα 70τμ. Τώρα μένω σε 50ρη και πληρώνω 500 το μήνα (έχει και παρκινγκ). άντε να βρω με 450 στην καλύτερη. ΜΕ 150.000-170.000 παίρνω 70ρη καινούριο και μου μένει στο τέλος. Συν ότι δε χρειάζεται να μετακομίζω, να, να,να.

....

Δημοσ.
Μιλάμε για διαμέρισμα 70τμ. Τώρα μένω σε 50ρη και πληρώνω 500 το μήνα (έχει και παρκινγκ). άντε να βρω με 450 στην καλύτερη. ΜΕ 150.000-170.000 παίρνω 70ρη καινούριο και μου μένει στο τέλος. Συν ότι δε χρειάζεται να μετακομίζω, να, να,να.

....

Ζυγισε τις αναγκες και τις προτεραιοτητες και αναλογα αποφασιζεις.

Μενεισ σε καλη περιοχη ? Τα λεφτα που δινεις,νομιζω , ειναι πολλα για 50τμ.

Η πρωτη κατοικια ειναι αφαρολογιτη αλλα υπαρχει περιορισμος στα τετραγωνικα.Παντος για ζευγαρι(πρεπει να γραφτει στο ονομα και των 2?) νομιζω οτι εισαι ενταξει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...