mkst Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Καλημέρα, Είμαι ο δημιουργός του ePrice.gr και θεώρησα σκόπιμο να τιμήσω το φόρουμ που τίμησε τη προσπάθεια μας και να αναφερθώ στις παρατηρήσεις σας. @Ardov, Εικόνες και πληροφορίες υπάρχουν με τη λογική του τοολτιπ, απλά με mouse over εμφανίζετε η εικόνα του προϊόντος και απευθείας τηλέφωνο για να τους πάρετε τηλέφωνο (ή αν έχετε skype κάνοντας κλίκ απευθείας). Το επιλέξαμε ώστε το ePrice.gr να είναι απλό και γρήγορο Google like. Επιπλέον μέσα απο το ePrice.gr, παρέχουμε τις ακόλουθες καινοτόμες πρωτοεμφανιζόμενες υπηρεσίες 2) παρέχουμε ιστόγραμμα τιμών έτσι ώστε να δείτε στα γρήγορα που παίζουν οι τιμές και κάνοντας κλίκ να κάνετε πιο εξιδικευμένη αναζήτηση σε πεδίο τιμών Γνωρίζουμε ότι είμαστε ο τρίτος εναλλακτικός ιστοχώρος για σύγκριση προϊόντων στην Ελλάδα μετά το Pathfinder Shopping και το skroutz, ξέρουμε ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να γίνουμε καλύτεροι σε θέματα διεπαφής και λειτουργιών χρήστη, θα ήθελα όμως να σας διαβεβαιώσω ότι στο θέμα της αξιοπιστίας των τιμών δεν είμαστε καθόλου πρόχειροι, οι τιμές ανανεώνονται καθημερινά τρείς φορές απο 126 μαγαζιά και είμαστε περήφανοι που το έχουμε καταφέρει με τις μικρές μας δυνατότητες. Γεια σου και συγχαρητήρια για το eprice.gr Ειναι ωραίο να βλέπει κανείς τέτοιες προσπάθειες να ξεπηδάνε από΄άτομα με μεράκι για το αντικείμενο. Έχω μερικές παρατηρήσεις να κάνω, αν μου το επιτρέπεις: 1. Πιστεύω ότι η εικόνα κάθε προϊόντος θα πρέπει να βγαίνει δίπλα στο τίτλο και όχι με tooltip. Και αυτό επειδή οι ποιο πολλοί κάνουν ένα οπτικό σκανάρισμα πρώτα και μετά διαβάζουν τους τίτλους. Στην περίπτωσή του eprice, πρέπει αναγκαστικά να διαβάσω τον τίτλο του προϊόντος για να καταλάβω εάν είναι αυτό που ψάχνω. 2. Βγάλε τις διαφημίσεις. Σου ρίχνουν το κύρος και είναι κάτι που δε θέλεις, ιδιαίτερα τώρα που πρέπει να κερδίσεις μερίδιο της αγοράς από τους εδραιωμένους παίχτες (skroutz + pathfinder). Αν δεν μπορείς, τουλάχιστον βγάλε τα banners. Η μοναδική εικόνα που έχεις στο site είναι αυτή του banner. Τραβάει όλη την προσοχή και δεν το θέλεις. 3. Έστω ότι βρήκα ένα προϊόν που με ενδιαφέρει στ κάποιο κατάστημα αλλά θέλω να κάνω την αγορά μου αργότερα. Δεν μπορώ να κάνω bookmark το site αφού ανοίγει με το εφέ σε στυλ lighwindow. Ωραία όλα αυτά τα εφεδάκια, αλλά μέχρι εκεί που δεν εμποδίζουν και δεν μπερδεύουν τον χρήστη. 4. Bug: Με firefox, αν από την κεντρική καρτέλα πάω σε μία άλλη (πχ από την καρτέλα 'πίνακας' στην καρτέλα 'βίντεo' και πάλι πίσω, το εφε στυλ lightwindow δεν λειτουργεί, με αποτέλεσμα, όταν κάνω κλικ σε κάποιο προϊόν να ανοίγει στην σελίδα του eprice. 5. Η καινοτομία 'κατανομή τιμών' είναι πολύ ωραίος τρόπος να κάνει κάποιος ένα φιλτράρισμα των προϊόντων που παρουσιάζεις. Μήπως θα ήταν πιο χρήσιμο να βρίσκεται πάνω από την λίστα των προϊόντων για άμεση πρόσβαση; 6. Δεν μοιράζεσαι μαζί μας μερικές τεχνικές λεπτομέρειες; Σε τι γλώσσα είναι το backend? Βάση? Server load? Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία!
didisx Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Νομίζω το πιο φιλικό στον χρήστη είναι το emallers.com , μετά είναι το skroutz.gr , και τέλος το eprice.gr .
smartdeal Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Πολύ καλή προσπάθεια το eprice. Συγχαρητήρια! Έχει αρκετά περιθώρια βελτίωσης.. Keep οn working!
anxer Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις. Αυτές τις ημέρες θα ανεβάσω τη νέα έκδοση η οποία λαμβάνει υπόψην τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας και προσθέτει δύο νέες καινοτόμες λειτουργίες προσωπικής μου έμπνευσης. Θα προσθέσω εδώ την ανακοίνωση μολις είναι έτοιμο αφού έχω ακόμη 20 fixes ... Σχετικά με τη τεχνολογία της νέας έκδοσης βασίζεται σε freebsd, gcc ANSI C για τη συλλογή των τιμών (ανα 8ώρο), php, jquery, json και mysql. Επειδή δε χρεώνω κανένα κατάστημα, το μπάνερ είναι απαραίτητο μιας και λόγω της αυξημένης κίνησης χρειάζεται dedicated server. Στή νέα έκδοση θα μειωθεί στο μισό ύστερα απο απαίτηση των περισσοτέρων και ελπίζω να αρέσει τόσο που να διπλασιαστούν οι επισκέψεις ωστε να καλύψω τα μπάνερ που θα βγούν Για το load αυτή τη στιγμή μιλάμε για 4500 μοναδικούς ημερησίως με 4εκ κλήσεις το μήνα, τους οποίους εξυπηρετεί ένας διπύρηνος επεξεργαστής με 1GB μνήμη. Ευχαριστώ Σωτήρης
GiorGhino Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Μου άρεσε αλλά υπερβάλετε με το "απλοϊκο". Κορυφή τα βίντεο! Είδα το Scythe Quiet Drive που θελω να παρω εν δρασει! Ρε παιδιά το skroutz εχει πολλά χρόνια, ναι το θεωρώ πιο ανεπτυγμένο αλλα έχουν δρόμο μπροστα τους στο e-price Ωστε το κανεις μονος σου ως μεταπτυχιακή εργασία έ; Μπράβο! Έτσι! Δώσε πνοή στον έλληνα φοιτητή! Τέλος για όσους θυμούνται στην Λιμνούπολη εκτός απο τον Σκρούτζ ήταν και ο Ρομπράξ Ο Ρόμπαξ όμως δεν ήταν τσιγγούνης και δεν κοίταγε να βρει τις χαμηλότερες τιμές. Ήταν ένα κακομαθημένο παιδάκι απο πλούσιο πατέρα όταν τον συνάντησε 1η φορά το 1884 στην Μοντάνα ο Σκρουτζ (ως νεος μεταλορυχος)Λίγο άστοχο σχόλιο Φιλικά από έναν παπιομανή Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2009 από GiorGhino
anxer Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Απο σήμερα μπορείτε να δείτε και το νέο ePrice.gr με επιπλέον λειτουργιες και πιο γρήγορη επιστροφή αποτελεσμάτων. Enjoy Σωτήρης
PCharon Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Γενικά μου άρεσε αρκετά. Μάλιστα κατά μεγάλη σύμπτωση με την πρώτη μου κιόλας αναζήτηση βρήκα κάτι συγκεκριμένο που έψαχνα και δεν είχα δει αλλού. Bookmarked. Καλή συνέχεια.
psalias Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 κάτι ακόμα από εμενα, θα μπορούσες να βάλεις την επιλογή που δεν ξέρω πως λέγεται, όταν μπαίνεις στο site να μπορείs να το αποθηκεύσεις στις μηχανές αναζήτησης του firefox πάνω δεξιά, το χρησιμοποιώ παρα πολύ συχνά και είναι απίστευτα βόλικο, για αυτό άλλωστε δεν με απασχολεί και το frond page του site (όπου το θεωρώ minimal και αρκετά καλο). πάρε και 5-6 click από εμενα στις διαφημίσεις έτσι γιατί μου άρεσε το site :-P
basilis5 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 συγχαρητηρια για την πολυ καλη δουλεια που εχεις κανει. προσωπικα μου αρεσει πολυ η μινιμαλιστικη προσεγγιση που εχεις επιλεξει για την αρχικη σελιδα,απλα επειδη βλεπω πως σε πολλους δεν αρεσει και προτιμουν μια κατηγοριοποιηση τυπου skroutz, μπορεις να κανεις κατι αντιστοιχο και εσυ και να το εχεις σαν εναλλακτικο view της αρχικης σελιδας. βεβαια δεν ξερω ποσο ευκολο ειναι,ειδικα αν δεν εχεις μια ομαδα υποστηριξης απο πισω σου,αλλα εχε το υποψην. καλη συνεχεια
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 πολύ καλό το site σου... απλά, σαν μεταπτυχιακή εργασία θέλει ακόμα...γτ ακριβώς είναι μεταπτυχιακή εργασία..πρέπει να έχει κάτι παραπάνω...π.χ. μπορείς να προσθέσεις δυνατότητα να βαθμολογεί κάποιος ένα προϊόν η να αφήνει ένα review...να έχεις NLP(natural language processing) δυνατότητες έτσι ώστε να μπορεί κανείς να περιγράφει το προϊόν (κυρίως για άσχετους με τη τεχνολογία ανθρώπους) και γενικά μεθόδους που έχουν να κάνουν με Τ.Ν. και ευφυή συστήματα...κάτι τέτοιο ίσως σε διαφοροποιήσει αρκετά από τον ανταγωνισμό...
anxer Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 πολύ καλό το site σου...απλά, σαν μεταπτυχιακή εργασία θέλει ακόμα...γτ ακριβώς είναι μεταπτυχιακή εργασία..πρέπει να έχει κάτι παραπάνω...π.χ. μπορείς να προσθέσεις δυνατότητα να βαθμολογεί κάποιος ένα προϊόν η να αφήνει ένα review...να έχεις NLP(natural language processing) δυνατότητες έτσι ώστε να μπορεί κανείς να περιγράφει το προϊόν (κυρίως για άσχετους με τη τεχνολογία ανθρώπους) και γενικά μεθόδους που έχουν να κάνουν με Τ.Ν. και ευφυή συστήματα...κάτι τέτοιο ίσως σε διαφοροποιήσει αρκετά από τον ανταγωνισμό... Ευχαριστώ για τα σχόλια και τις παρατηρήσεις. @natural_sgf: Τι ακριβώς εννοείς με τον όρο Τ.Ν. ? @psalias:Το firefox plugin ειναι under construction λύνω κάποια bugs @basilis5:Η κατηγοριοποίηση είναι στα επόμενα σχέδια μου τώρα που τελείωσα με την ανανέωση του site
athns Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Πολύ καλή προσπάθεια.Μου άρεσε αν και δεν έχω χρόνο τώρα να το ψάξω καλύτερα.Σίγουρα θα το βελτιώσετε.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Τ.Ν. = Τεχνητή Νοημοσύνη... δεν είναι κάτι το σπουδαίο βασικά...απλώς, κάποια προγραμματιστικά τρικ που προσδίδουν "εξυπνάδα" στο πρόγραμμά σου.βλέπω όμως από την απορία σου ότι δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου με ευφυή συστήματα...θα ήταν καλό να ασχοληθείς όμως... good job, κατά τα άλλα..
basilis5 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Τ.Ν. = Τεχνητή Νοημοσύνη...δεν είναι κάτι το σπουδαίο βασικά...απλώς, κάποια προγραμματιστικά τρικ που προσδίδουν "εξυπνάδα" στο πρόγραμμά σου.βλέπω όμως από την απορία σου ότι δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου με ευφυή συστήματα...θα ήταν καλό να ασχοληθείς όμως... good job, κατά τα άλλα.. δεν ειναι απαραιτητο αυτο,συνηθως σε μεταπτυχιακο επιπεδο πλεον υιοθετειται η αγγλικη ορολογια (και ορθα κατα τη γνωμη μου) αν το ελεγες Artificial intelligence (AI) ισως γινοταν κατευθειαν αντιληπτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα