Προς το περιεχόμενο

Εξωτερικός σκληρός SEAGATE 500GB FREE AGENT DESKTOP USB 2.0

honeyed_bee

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους τους άυπνους!!!

Θα ήθελα τα την συμβουλή σας... Παράγγειλα τον παρακάτω σκληρό. Έιναι καλή η αγορά μου;

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301738

Ήθελα ένα αποθηκευτικό μέσο ώστε να τηρεί τις ακόλουθες προυποθέσεις:

α) να αποθηκεύω και να ανοίγω τα multimedia αρχεία μου (και παιχνίδια)

β) να μπορώ να κάνω backup στα είδη υπάρχοντα σημαντικά μου αρχεία

γ) Προορίζεται για χρήση σε υπολογιστή laptop αλλά η φορητότητα δεν είναι προτεραιότητα όσο η αξιοπιστία του και η ποιότητα του.

δ) Αρκετά γρήγορος για τον μη επαγγελματία χρήστη (USB 2.0 με καλύπτει πιστεύω)

δ) Good Value for Money. Θα μπορούσα να πάρω κάτι καλύτερο με τα ίδια χρήματα ή έστω και με μια μικρή διαφορά; Ποιός ο ανταγωνισμός του συγκεκριμένου προιόντος;

Σημειωτέων δεν είμαι και η ποιό έμπειρη σε θέματα Pc. Ποιές οι γενικές παράμετροι που πρέπει να λάβει κανείς υπόψιν του στην αγορά ενός σκληρού; Μπορεί κάποιος να εξηγήσει την σχετική ορολογία (πχ τι είναι RMP, SATA, firewire κτλ...)

Είμαι άσχετη στο θέμα. Βοηθήστε αν έχετε χρόνο και διάθεση...

Φιλάκια Πολλά,

χχχχχχχχχ

υστερόγραφο: Την παραγγελεία έχω την δυνατότητα να την ακυρώσω. Τι με συμβουλεύετε;

Δημοσ.

Ο ορος cache ειναι η προσωρινη μνημη του σκληρου...

Firewire και E-Sata ειναι αλλες συνδεσεις του σκληρου με το PC...

αν δεν ειναι καινουργιο το pc σου τοτε δεν θα εχει E-Sata η οποια ειναι η πιο γρηγορη συνδεση...το Firewire νομιζω πως εχει σχεδον τις ιδιες ταχυτητες με USB 2.0 αλλα χρησιμευει στο να ελευθερωσεις μια θυρα usb.

πιστευω οτι ειναι αρκετα εως πολυ καλη η αγορα σου(value for money)...αν αναλογιστεις κιολας την 5ετη εγγυηση...και εγω προσανατολιζομαι αυτην την περιοδο για αγορα σκληρου και ειμαι στο ψαξιμο...Βασικα ειμαι αναμεσα σε αυτον που πηρες και τον WD my book 500gb αλλα με 2 χρονια εγγυηση...

Δημοσ.
http://computer.howstuffworks.com/firewire3.htm Όπως θα δεις στον πίνακα του site η usb 2 έχει σχεδόν την ίδια ταχύτητα με το firewire 400. Αν όμως πάμε στο firewire 800 που έχει διπλάσια ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων, τότε ο χρόνος για να μεταφέρεις τα δεδομένα σου από και προς το σκληρό μειώνεται σχεδόν στο μισό.
Δημοσ.
Ο ορος cache ειναι η προσωρινη μνημη του σκληρου...

Firewire και E-Sata ειναι αλλες συνδεσεις του σκληρου με το PC...

αν δεν ειναι καινουργιο το pc σου τοτε δεν θα εχει E-Sata η οποια ειναι η πιο γρηγορη συνδεση...το Firewire νομιζω πως εχει σχεδον τις ιδιες ταχυτητες με USB 2.0 αλλα χρησιμευει στο να ελευθερωσεις μια θυρα usb.

πιστευω οτι ειναι αρκετα εως πολυ καλη η αγορα σου(value for money)...αν αναλογιστεις κιολας την 5ετη εγγυηση...και εγω προσανατολιζομαι αυτην την περιοδο για αγορα σκληρου και ειμαι στο ψαξιμο...Βασικα ειμαι αναμεσα σε αυτον που πηρες και τον WD my book 500gb αλλα με 2 χρονια εγγυηση...

και πως επηρεάζει η cache τον σκληρό; Μήπως αξίζει να πάρω τον σκληρό με τα 16ΜΒ Cache καλύτερα;

Δημοσ.

Με μεγαλύτερη cache είναι σαφώς γρηγορότερος. Εγώ θα έλεγα κάτι άλλο:

Δεν πας καλύτερα σε e-sata ή firewire δίσκο? Θα είναι πολύ αργή η μεταφορά με usb...

Δημοσ.

το θεμα ειναι αν το pc της υποστηριζει τετοιες συνδεσεις...αν υποστηριζει εννοειται να προτιμησει συνδεση E-Sata και Firewire αλλιως η USB ειναι μονοδρομος...

εγω που πηρα το laptop μου Ιουλιο 2006 δεν εχει firewire(και εννοειται δεν εχει E-Sata)

Δημοσ.

..εγώ απλά ν' απαντήσω κάτι που έμεινε "αναπάντητο": RMP=οι στροφές που παίρνει το moteur του δίσκου...(=περισσότερες=γρηγορότερος=και...συνήθως θορυβέστερος)

*(...α,ναι.και SATA...έχει ας πούμε να κάνει με την "κατασκευή" του δίσκου,και κατ' επέκταση με τον "τρόπο" που αυτός συνδέεται στη motherboard.Δίσκοι ΑΤΑ=οι "λιγότερο γρήγοροι".Δίσκοι SATA,"τεχνολογία" των "τελευταίων χρόνων",και ανάλογα αν είναι SATA1 ή ακόμη πιο πρόσφατοι=SATA2,έχουν διπλάσια ή τετραπλάσια ταχύτητα διαμεταγωγής δεδομένων σε σχέση με τους ΑΤΑ (πως "είναι",μπορείς να το δεις ψάχνοντας αποτελέσματα στο google images,με όρους "ΑΤΑ disk" και "SATA"...)

Oι ΠΙΟ γρήγοροι (αν και όχι "καινούριοι") από άποψη συμβατικής κατασκευής,όσον αφορά τον τρόπο/μέσο αποθήκευσης δεδομένων,είναι η άλλη "κατηγορία" δίσκων,οι "σκάζι"(SCSI).Ακριβότεροι,και δεν θα τους δεις και συχνά.)

οι συνδέσεις firewire και usb,είναι 2 διαφορετικοί τρόποι σύνδεσης ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ συσκευών.Η πρώτη είναι πιο "γρήγορη σύνδεση".Αρκεί βέβαια να υποστηρίζεται από τον υπολογιστή(τη μητρική για την ακρίβεια).

Δημοσ.

Ο δίσκος είναι πολύ καλός. Τον έχω εδώ και 2 μήνες περίπου και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος ως ώρας.

Δεν είναι ο ταχύτερος (σίγουρα το πρωτόκολο firewire υπερτερεί κατά κράτος) αλλά μην περιμένεις ταχύτητα σε USB 2.0, όμως για απλή χρήση είναι μια χαρά.

Γενικά είναι αθόρυβος και τα 5 χρόνια εγγύηση είναι σίγουρα ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.

Κατά τη γνώμη μου είναι η καλύτερη value for money πρόταση σε αυτή τη κατηγορία των 500GB 3,5'' USB 2.0

Δημοσ.
http://computer.howstuffworks.com/firewire3.htm Όπως θα δεις στον πίνακα του site η usb 2 έχει σχεδόν την ίδια ταχύτητα με το firewire 400. Αν όμως πάμε στο firewire 800 που έχει διπλάσια ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων, τότε ο χρόνος για να μεταφέρεις τα δεδομένα σου από και προς το σκληρό μειώνεται σχεδόν στο μισό.

νομιζω ομως πως οι περισσοτεροι σκληροι(δεν γνωριζω για τους παρα πολυ ακριβους)εχουν Firewire 400...αρα ιδια(σχεδον) ταχυτητα με USB...

ουσιαστικα δλδ η Firewire εξυπηρετει στην αποδεσμευση μιας θυρας USB...

Δημοσ.
Ο δίσκος είναι πολύ καλός. Τον έχω εδώ και 2 μήνες περίπου και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος ως ώρας.

Δεν είναι ο ταχύτερος (σίγουρα το πρωτόκολο firewire υπερτερεί κατά κράτος) αλλά μην περιμένεις ταχύτητα σε USB 2.0, όμως για απλή χρήση είναι μια χαρά.

Γενικά είναι αθόρυβος και τα 5 χρόνια εγγύηση είναι σίγουρα ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.

Κατά τη γνώμη μου είναι η καλύτερη value for money πρόταση σε αυτή τη κατηγορία των 500GB 3,5'' USB 2.0

αν μπόρω να δώ μια ταινία δια μέσου του σκληρού, να ακούσω μουσική, να παίξω ένα παιχνίδι, να τρέξω ένα πρόγραμμα... με καλύπτει!!! Τώρα αν η μεταφορά δεδομένων από το λάπτοπ στον σκληρό αργεί θα το υποστώ... Καλά τα λεώ; Μιχάλη όταν λες απλή χρήση τι εννοείς;

Δημοσ.

Λέγοντας απλή χρήση εννοώ να κρατήσω αντίγραφα ασφαλείας, να δώ όπως γράφεις καμιά ταινία ή να ακούσω τη μουσική μου ώστε να μη γεμίζω το σκληρό του φορητού μου πέραν των απαραίτητων. Τέτοια απλά πράγματα.

Ακόμα και να το συνδέσω στο router μου και να έχουν όλοι οι υπολογιστές του σπιτιού πρόσβαση στις ταινίες.

Δεν έχω δοκιμάσει να τρέξω παιχνίδια ή κάποιο πρόγραμμα από εκεί, αλλά δεν μου φαίνεται και καλή ιδέα γενικά. Εγκατέστησέ τα στον C: Πόσο χώρο θα κερδίσεις? Εχεις τόση ανάγκη για GB ώστε να διώχνεις προγράμματα σε εξωτερικούς σκληρούς?

Στη αρχή έλεγα να πήγαινα σε LaCie καθώς ο Seagate μου φαινόταν άσχημος, αλλά τελικά λόγο εγγύησης άλλαξα γνώμη. Ευτυχώς γιατί μου αρέσει πολύ. Τώρα αν χτυπήσει χτύπησε...σιγά μη κλάψω.

Σε ορισμένους δεν αρέσει που δεν έχει κουμπάκι για να απενεργοποιείται από εκεί. Οκ θα μπορούσε να έχει, αλλά έχω πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθώ. Τα 5 χρόνια εγγύηση είναι πιο σημαντικά. Αλλωστε αν παραμείνει αδρανής μετά από 5 λεπτά σιγεί.

Ελπίζω να βόηθησα.

Δημοσ.
νομιζω ομως πως οι περισσοτεροι σκληροι(δεν γνωριζω για τους παρα πολυ ακριβους)εχουν Firewire 400...αρα ιδια(σχεδον) ταχυτητα με USB...

ουσιαστικα δλδ η Firewire εξυπηρετει στην αποδεσμευση μιας θυρας USB...

Όχι, γιατί κάνεις το λάθος να συγκρίνεις μόνο τις μέγιστες ταχύτητες που μπορούν να πιάσουν. Το θέμα είναι πόσο συχνά πιάνουν αυτές τις ταχύτητες, και για πόσο διάστημα μπορούν να διατηρήσουν μεταγωγή δεδομένων σε αυτήν την ταχύτητα ; Και βασικά το πιο σημαντικό για να βγάλει κανείς συμπέρασμα είναι η μέση ταχύτητα.

Το firewire χρησιμοποιεί ανώτερη αρχιτεκτονική που του επιτρέπει να πιάνει και να διατηρεί υψηλές ταχύτητες για μεγαλύτερο διάστημα. Έτσι παρόλο που το usb 2.0 μπορεί να πιάσει υψηλότερη μέγιστη ταχύτητα από το fw400, στην πράξη είναι πιο αργό.

Και μια δοκιμή θα σε πείσει !

Δημοσ.
Όχι, γιατί κάνεις το λάθος να συγκρίνεις μόνο τις μέγιστες ταχύτητες που μπορούν να πιάσουν. Το θέμα είναι πόσο συχνά πιάνουν αυτές τις ταχύτητες, και για πόσο διάστημα μπορούν να διατηρήσουν μεταγωγή δεδομένων σε αυτήν την ταχύτητα ; Και βασικά το πιο σημαντικό για να βγάλει κανείς συμπέρασμα είναι η μέση ταχύτητα.

Το firewire χρησιμοποιεί ανώτερη αρχιτεκτονική που του επιτρέπει να πιάνει και να διατηρεί υψηλές ταχύτητες για μεγαλύτερο διάστημα. Έτσι παρόλο που το usb 2.0 μπορεί να πιάσει υψηλότερη μέγιστη ταχύτητα από το fw400, στην πράξη είναι πιο αργό.

Και μια δοκιμή θα σε πείσει !

μια απορία... όταν ένας σκληρός είναι ποιό γρήγορος από έναν άλλο τι σημαίνει ακριβως; Τι θα πει διαμεταγωγή; Μεταγωγή και διαμεταγωγή είναι το ίδιο πράγμα;

Γρήγορος σκληρός αυτός που ανοίγει τα αρχεία ποιό γρήγορα;

Όταν μεταφέρεις αρχεία μέσο usb σε έναν εξωτερικό αυτό λέγεται διαμεταγωγή; Αυτή η ταχύτητα μεταφοράς (αρχείων μέσο usb από desktop σε εξωτερικό) είναι η ταχύτητα του σκληρού ή είναι άλλο πράγμα;

Νομίζω υπάρχει μια γενική σύγχηση εδώ ή έστω προσωπική απορία...

χχχ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...