Cue Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Πληροφορίες βρήκα αρκετές (trichotillomania, Τριχοτιλλομανία και θεραπεία της) αυτό που θα ήθελα είναι τυχόν προσωπικές εμπειρίες και τρόπους αντιμετώπισης πρακτικά από το οικογενειακό περιβάλλον. Φυσικά πρέπει να επέλθει συζήτηση και σίγουρα υπάρχουν συμπεριφορές που πρέπει πρώτα να αλλάξουν αλλά πως αντιμετωπίζει κανείς το άτομο που πάσχει από την συγκεκριμένη πάθηση? Απλά το αγνοείς? Του το αναφέρεις κάθε φορά που το κάνει? Ευχαριστώ όσους γνωρίζουν κάτι επί του θέματος και προσφέρουν τις γνώσεις τους.
frenzy Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δεν είναι πάθηση πρώτα απ' όλα. Είναι ένας τρόπος εκτόνωσης συναισθημάτων. Δες το έτσι. Είναι φίλος ή συγγενής; Έχει αρχίσει θεραπεία ή όχι; Πόσο καιρό; Έχει άλλες διαταραχές της συμπεριφοράς; Πόσο καιρό;
Cue Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Συγγενής, αλλάζει κάτι? Έχει αρχίσει μόλις να βλέπει κάποιο ψυχολόγο. Γλύφει επίσης τα χέρια σαν γάτα :/ Είναι αρκετούς μήνες. Δε μπορώ να προσδιορίσω πόσους. Όπως ανέφερα στο αρχικό μου μήνυμα με ενδιαφέρει απλά να μάθω πως είναι η καλύτερη λύση να το αντιμετωπίσει κανείς εκ των έσω.
frenzy Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Αλλάζει στο οτι αν είναι συγγενής σου μπορείς να πας κι εσύ στον σύμβουλό του να ζητήσεις αυτές τις πληροφορίες ενώ αν ήσουν φίλος θα σου έλεγα να βρεις κάποιον άλλο να λυπάσαι για να νιώσεις καλύτερα. Εσύ δεν αντιμετωπίζεις τίποτα πάντως. Και μπορείς να ρωτήσεις τον ίδιο πως θέλει να του συμπεριφέρεσαι. Τρίχες ξεριζώνει όχι το μυαλό του. Αν έτρωγε τα νύχια του πως θα τον ρώταγες; Καλή τύχη και στους δυο σας
Cue Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Τρίχες ξεριζώνει όχι το μυαλό του. Αν έτρωγε τα νύχια του πως θα τον ρώταγες; Δεν παύει να είναι μια διαταραγμένη όμως συμπεριφορά που προβληματίζει. Δεν γνωρίζω πως θα το αντιμετώπιζα γιατί δε μου έχει τύχει.
Galis Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Βασικα εκδηλωση αγχους ειναι ομωςσε ακραιες μορφες μπορει να κανει κατα τοπους αλωπεκια, οποτε καθε φορα που συμβαινει πρεπει να το αναφερεις.Μια ειναι η λυση, κομπολοϊ ή κατι αλλο να αποσπαται η προσοχη
kage Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 δεν ειχα ιδεα για την ασθενια αυτη...ειναι σε μικρη ηλικια ?δηλ τι προβληματα αγχους κ στρες μπορει να εχει ενα πιτσιρικι? αυτες οι ψυχασθενειες ειναι κωλοκαταστασεις. εγω θα προτεινα αν δουλευει να σταματησει ή να πατε διακοπες μαζι ή αν εχει προβληματα γενικοτερα π.χ. παρεες κτλ. να τον βγαλεις εξω για βραδυ κτλ κτλ..θεωρω οτι αυτα ξεκινανε απο καταστασεις μελαγχολιας
Zderg Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Πόσο 'επικίνδυνη' μπορει να ειναι αυτη η ασθενεια δλδ; Γιατι και γω, αν και 22 χρονων, πειραζω τα μαλλια μου πολλες φορες (ιδιαιτερα οταν ειναι σχετικα μεγαλα) κ 'τρωω' κ τα νυχια μου αλλα σε τετοιο βαθμο που ουτε φαλακρα σχηματιζεται, ουτε τα χερια μου να φαινονται διαλυμενα απο το δαγκωμα, ουτε ειναι αντιληπτο, ή τουλαχιστον ενοχλητικο, στους γυρω μου..
Lucifer Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Παιδιά δε λέμε τώρα να τραβάτε καμιά τρίχα που εξέχει απ'το τσουλούφι ή απ'το μούσι σας, ή καμιά μπλεγμένη (οι μακρυμάλληδες) που βαριέστε να λύνετε. Μιλάμε για άλλα επίπεδα.
Zderg Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Προσωπικα τουλαχιστον δεν λεω οτι απλα τραβαω καμια τριχα, αλλα ειδικα οταν διαβαζω σε καμια εξεταστικη, 'παιζω' πολλες ωρες με τα μαλλια μου.. Αλλα οχι μονο κατα την εξεταστικη που μπορεις να πεις οτι εχω καποιο αγχος αλλα και σε ασχετες στιγμες (αν και πιο σπανια) συνηθως ασυνειδητα (αλλα οχι παντα)..
Zderg Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Όταν λες "παίζεις"; Στριφογυριζω τις τριχες με τα δακτυλα και που και που ξεριζωνω και μερικες .. Και οταν λεω μερικες, προφανως προκειται για καποιες δεκαδες.. Για να επιστρεψω στο θεμα.. Ποσο σοβαρο μπορει να ειναι κατι τετοιο;
-nick- Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Στριφογυριζω τις τριχες με τα δακτυλα και που και που ξεριζωνω και μερικες .. Και οταν λεω μερικες, προφανως προκειται για καποιες δεκαδες.. Για να επιστρεψω στο θεμα.. Ποσο σοβαρο μπορει να ειναι κατι τετοιο; Όσο σοβαρό το θεωρήσεις.
kage Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 δεν ποναει οταν τις βγαζετε ρε παιδια?δηλ.αν δεν το διαβαζες εδω τι θα ελεγες οτι εισαι μια χαρα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα