Προς το περιεχόμενο

Τροχοσπιτο (αγορα,αδεια,χρηση)

ageliko445

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια θα ηθελα να αγορασω ενα μικρο φθηνο τροχοσπιτο για ολιγοημερες διακοπες το καλοκαιρι.

Δεν εχω ιδεα ομως του θεματος.

-Τι αδειες χρειαζονται και ποσο κοστιζουν

-Πως συνδεονται στον κοτσαδορο τα φρενα((εχω φιατ μπραβα,1200κ.ε λεει η αδεια μεχρι 1000κιλα με φρενα)

-ποια μαρκα ειναι καλη

-Πως να αξιολογισω ενα φθηνο μεταχειρισμενο τροχοσπιτο αξιας 2.500ε

-Η συντηρηση ειναι ακριβη,δηλωνετε εφορια,

- και γενικοτερα προβληματα που ισως βρω μπροστα μου

καθε γωνια τις Ελλαδας ειναι τοση ξεχωριστη και ομορφη και οποτε εχω χρονο θα ηθελα να κυνηγησω την περιπετεια,ισως βρω και αλλουσ με ιδιο χομπυ

ευχαριστω εκ τον προτερων ολλους

Δημοσ.

σε ευχαριστω φιλε που απαντησες αλλα τα ποστ δενν καλυπτουν τις αποριες μου

αν καποιος μπορει να βοηθηση εχει καλος

Δημοσ.

Δεν μπορώ να απαντήσω σε όλα, αλλά θα πω όσα ξέρω:

1. για την άδεια ρυμούλκησης δες εδώ, στο site του υπουργείου μεταφορών. Πρόσφατα ο αδερφός μου έφγαλε άδεια ρυμούλκησης μπαγκαζιέρας, δεν κοστίζει πολλά, αλλά θέλει χαρτιά, χαρτούδια, χαρτάκια κλπ. Εγώ το δικό μου τροχόσπιτο το ρυμουλκώ χωρίς άδεια. Ρίσκο. Αλλά δεν το μετακινώ συχνά, μια φορά τον χρόνο το πηγαίνω κάπου και το παίρνω τον Οκτώβρη. Αν θες να το μετακινείς συχνά, θέλει άδεια, τέλη κυκλοφορίας (περίπου 90 ευρώ) και επέκταση της ασφάλειας του αυτοκινήτου για να καλύψει το ρυμουλκούμενο (=επιπλέον χρέωση, κάπου 50 ευρώ τον χρόνο σε φτηνή ασφαλιστική μου είχαν ζητήσει πριν χρόνια).

2. Τα φρένα στα μικρά τροχόσπιτα είναι αυτόματα. Δηλαδή πάνω στην δοκό που συνδέει το σασί του τροχόσπιτου στον κοτσαδόρο υπάρχει ένας μηχανισμός, ο οποίος συμπιέζεται όταν το αυτοκίνητο φρενάρει (λόγο αδράνειας) και ενεργοποιεί τα φρένα στο τροχόσπιτο με ντίζες. Εσύ δεν συνδέεις τίποτα.

3. από μάρκες δεν πολυξέρω. Τα wilk και τα tabbert (το έγραψα σωστά αυτό; ) ξέρω σαν καλά. Αλλά στα λεφτά που λες δεν νομίζω να υπάρχουν και πολλές επιλογές...

4. αν αγόραζα μεταχειρισμένο, θα κοιτούσα:

-υγρασία. Ψάξε καλά όλα τα ντουλαπάκια, τις γωνίες, τις επενδύσεις για σημάδια υγρασίας.

-λειτουργία φρένων

-ηλεκτρικά (εσωτερικό αλλά και φώτα πορείας) και υδραυλικά κυκλώματα (όχι μόνα αν λειτουργούν, αλλά και σε τι κατάσταση βρίσκονται οπτικά)

-και φυσικά την γενική κατάσταση του τροχόσπιτου έξω και έσω: μηχανισμό στήριξης, λάστιχα παραθύρων και καλή λειτουργία τους, μηχανισμούς στις πόρτες, τα νουλαπάκια και τα παράθυρα στα πλαϊνά και την οροφή, ταπετσαρίες κλπ κλπ.

4. δεν ξέρω αν δηλώνεται η αγορά στην εφορία. Τεκμήριο πάντως δεν υπάρχει. Η συντήρηση είναι μηδαμινή. Εκτός αν είναι σαράβαλο και σου χαλάνε κάθε τόσο πόρτες, παράθυρα, πρίζες κλπ. Και, να ξέρεις, αν χρειαστείς ανταλλακτικό, οι τροχοσπιτάδες σκίζουν κώλους (εδώ σαλονίκη τουλάχιστον). Και αν είναι πολύ παλιό το μοντέλο, μπορεί να χρειαστεί να πατεντάρεις κιόλας, καθώς δεν θα βρίσκεις ίδιο με αυτό που ψάχνεις. Το δικό μου πάντως ήταν ένα σαράβαλο 25 χρόνων, αλλά άψογο από λαμαρίνες, επενδύσεις, ταπετσαρίες κλπ. Άλλαξα μοκέτες, ηλεκτρικά, κάποιες πρίζες, δεν άλλαξα υδραυλικά και παροχή υγραερίου γιατί δεν τα χρησιμοποιώ, αλλιώς θα έπρεπε να τα αλλάξω, επισκεύασα πόρτες και παράθυρα και έγινε τζάμι. Εδώ και 5 χρόνια δεν έχει χαλάσει τίποτα, η μόνη συντήρηση είναι καλό πλύσιμο και λίπανση μεντεσέδων και μηχανισμών μια φορά τον χρόνο, την άνοιξη.

5. ένα πρόβλημα που σίγουρα θα αντιμετωπίσεις είναι η οδήγηση αυτοκινήτου 1200 κ.εκ. που σέρνει 1+ τόνο πίσω του. Γιατί το τροχόσπιτο δεν θα είναι άδειο, θα κουβαλάει και προίκα. Οπλίσου με υπομονή, και απέφευγε τις ανηφόρες και τις κατηφόρες με στροφές. Αν σκοπεύεις να μετακινείσαι συχνά, είναι πρόβλημα. Κατά τα άλλα, η ζωή στο τροχόσπιτο για μένα είναι υπέροχη, σιγουρέψου ότι αρέσει και σε σένα και τους γύρω σου. Αν γουστάρεις κάμπινγκ, αντίσκηνα κλπ, οκ. Αν μεχρι τώρα προτιμούσες δωμάτια ή ξενοδοχεία αστέρων, θα σου κακοφανεί...

Δημοσ.

λεφτερμαν ησουν πολυ κατατοπιστικος

οχι δεν με χαλανε καθολου τα τροχοσπιτα οι σκηνες κτλ αντιθετος

μου αρεσει η περιπετεια τα ξενοδοχεια εχουν καποιες ανεσεις σιγουρα αλλα βιωνες τις ιδιες εμπειριες

ευχαριστω φιλε να σε καλα

Δημοσ.

Μια που μιλάμε για τροχόσπιτα, υπάρχουν στην Ελλάδα οργανωμένα μέρη για τροχόσπιτα όπου μπορεί να μένει κανείς μόνιμα σε τροχόσπιτο, όχι μόνο για διακοπές, όπως βλέπουμε στα Αμερικάνικα φιλμς πολλές φορές;

Δημοσ.
Παιδια θα ηθελα να αγορασω ενα μικρο φθηνο τροχοσπιτο για ολιγοημερες διακοπες το καλοκαιρι.

Δεν εχω ιδεα ομως του θεματος.

-Τι αδειες χρειαζονται και ποσο κοστιζουν

-Πως συνδεονται στον κοτσαδορο τα φρενα((εχω φιατ μπραβα,1200κ.ε λεει η αδεια μεχρι 1000κιλα με φρενα)

-ποια μαρκα ειναι καλη

-Πως να αξιολογισω ενα φθηνο μεταχειρισμενο τροχοσπιτο αξιας 2.500ε

-Η συντηρηση ειναι ακριβη,δηλωνετε εφορια,

- και γενικοτερα προβληματα που ισως βρω μπροστα μου

καθε γωνια τις Ελλαδας ειναι τοση ξεχωριστη και ομορφη και οποτε εχω χρονο θα ηθελα να κυνηγησω την περιπετεια,ισως βρω και αλλουσ με ιδιο χομπυ

ευχαριστω εκ τον προτερων ολλους

προσπαθησε να πας σε κανα καμπινγκ και να βρεις κανεναν που ηρθε με τροχοσπιτο αλλα θελει να γυρισει χωρις το τροχοσπιτο και να το παρεις κοψοχρονια.

ειναι καλη ιδεα.Ενας φιλος μου πηρε ενα χομπι εφταμετρο μοντελο 1994 με 2500 ευρω

Δημοσ.

για ποιο λογο να το αφησει καποιος πισω κ να το σκοτωσει?κ τι πιθανοτητες εχεις να βρεις καποιον τετοιον πηγαινοντας κ ρωτωντας τους το σκοτωνει κανεις σας?¨Ρ

Δημοσ.

αλιεσ-- δε ξερω για τετοια μεροι αλλα σιγουρα θα υπαρχουν,παντως για να μεινει καποιος μονιμα σε τροχοσπιτο πρεπει να ειναι μεγαλο αρκετα κοντα σε παροχες ρευματος κ νερου.

γρδιμισ--7μ,του 94 2.500 ειναι πολυ καλα,ευκαιρια,καλη ιδεα μου εδωσες αλλα για μενα που εχω μικρο αμαξι (1200κ.ε) αρα κατι μικροτερο και ελαφρυτερο θα ηταν καλυτερα...καλη ιδεα παντος δεν το ειχα σκεφτει

Δημοσ.

ποιά είναι η καλή ιδέα; Να πάς σε καμπινγκ και να τους ρωτάς έναν έναν μήπως θέλουν να σκοτώσουν το τροχόσπιτό τους; Αυτά είναι τυχερά, αν σου κάτσει η ευκαιρία καλώς. Δεν μπορείς να την κυνηγήσεις...

Δημοσ.

οχι ετσι ειπαμε...αν καποιος θελει να το πουλησει θα ψραψει πωληται σε καποιο παραθυρο...

φανταζομαι...

βεβαια εγω κοιταξα καποιες ιστοσελιδες με τροχοσπιτα και ειχε και με 3.000ε ενα μοντελο για 3 ατομα.

ποιο μεγαλα και ακομα ποιο φθηνα ειχε στη χρυση ευκαιρια

αυτο που με ενδιαφερει εμενα ειναι να μαθω αν η αγορα του θα μου βγαλει ""προβληματα"" στο μελλον(νομικα,οικονομικα,συντηρησεις κτλ)

Στην τιμη που διαθετο για το τροχοσπιτο δεν περιμανω και κατι τελειο

απλα 10-15 μερες το χρονο να αντεχει...

Παιδια ειναι και το αλλο,με τη δουλεια,τελευταια στιγμη τον αυγουστο μαθαινω ποτε εχω αδεια,οταν παιρνω τηλ να κλεισω σε καποιο χοτελ δε βρισκω δωματιο και οταν βρω τα κοστολουγουν λες και θα τα αγορασεις..

Δημοσ.

πάντως, αν είναι μόνο για 10 μέρες τον χρόνο, αν δεν κουβαλάς κουτσούβελα, και αν γουστάρεις πανκ-ροκ καταστάσεις, εγώ προτείνω ανεπιφύλακτα αντίσκηνο. Μαζί με μια μικρή προίκα (στρωματάκια, πλαστικό τραπεζοκάθισμα, 1 ποτήρι του φραπέ και 1 σέηκερ, + 2-3 πραγματάκια ακόμα, περνάς τις καλύτερες διακοπές. Το απόλυτο άδειασμα του μυαλού. Φορμάτ στον εγκέφαλο μιλάμε...

Δημοσ.
πάντως, αν είναι μόνο για 10 μέρες τον χρόνο, αν δεν κουβαλάς κουτσούβελα, και αν γουστάρεις πανκ-ροκ καταστάσεις, εγώ προτείνω ανεπιφύλακτα αντίσκηνο. Μαζί με μια μικρή προίκα (στρωματάκια, πλαστικό τραπεζοκάθισμα, 1 ποτήρι του φραπέ και 1 σέηκερ, + 2-3 πραγματάκια ακόμα, περνάς τις καλύτερες διακοπές. Το απόλυτο άδειασμα του μυαλού. Φορμάτ στον εγκέφαλο μιλάμε...

Αυτά δεν είναι πανκ-ροκ, είναι καρβέλας.

Πανκ-ροκ είναι μια κουνουπιέρα, μια στρατιωτική αιώρα και ένα μπουκάλι τεκίλα

Δημοσ.
Αυτά δεν είναι πανκ-ροκ, είναι καρβέλας.

Πανκ-ροκ είναι μια κουνουπιέρα, μια στρατιωτική αιώρα και ένα μπουκάλι τεκίλα

θα επιμείνω. Αυτό που λέω εγώ είναι πανκ-ροκ. Αυτό που λες εσύ τείνει προς τον καθαρό πανκοτουρισμό, χωρίς βέβαια να φτάνει το μεγαλείο του ;)

Δημοσ.

για αντισκηνο κτλ θελει να πας καπου με παρεα και αλλους με αλλες σκηνες κτλ

μονος η με την κοπελια ε οσο ναναι....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...